web analytics

Review Townshend Seismic Isolation Bar

Townshend seismic feet

Isolation Bars

Inhoud

Wij hebben van importeur RMR Soundsystems een set Seismic Isolation Bars mee gekregen. Onze versie kan 32 Kg dragen en zijn bedoeld voor zowel subwoofers als luidsprekers. Een setje voor twee kanten begint bij de ‘bar’ bij 1200 euro. Onze set is iets duurder: 1329 euro per set van vier bars.

We zien bij elke set vier load cells van 8 Kg. Dus in totaal 4 x 8 = 32 Kg. We hebben getest op zowel een set DALI Epicon 2 als in de studio met wat vloerstaanders. Het grootste deel van de tijd – ruim een maand – hebben ze echter onder de Epicon gespeeld.

Deze set-up bestaat uit een NAD M12 op een set Van Medevoort PA333, kabels van Grimm (TPM), Audioquest (Rocket 88) en als bron een Bluesound Node2. Die stuurt een optisch signaal de NAD M12 in. We hebben ook nog wat blu-rays gedraaid via een OPPO BD101 blu-ray speler.

Installatie

Een setje Townshend Isolation Bars installeren is niet heel lastig. In ons geval is het een kwestie van de DALI’s erop zetten. Het voelt echter wel wat gek, omdat de speakers nu ineens kunnen wiebelen. Geen zorgen: ze vallen écht niet om. Ook niet bij een forse duw. Ze gaan een paar keer licht op en neer en daarna staat de boel weer gewoon stil.

Punt is wel: in ons geval schuiven de voeten van de DALI’s vrij gemakkelijk over het metaal van de Townshend Seismic Bar, waardoor een duw weliswaar niet zorgt voor omvallen, maar wel voor wat verschuiving van de speaker. En dat… is wel jammer, want dat is hoorbaar, zoals u zult begrijpen. Een centimeter meer in- of uitgedraaid hoor je gewoon als je een geoefend luisteraar bent.

We denken dat dit schuiven wel opgelost kan worden met wat anti-slip spul tussen de voet en de Townshend Isolation Bar. We zijn echter ook van mening dat Townshend hierover moet gaan nadenken.

Gerelateerde berichten

User Review Cyenne CY-3100

Isolation Bars InhoudDe afgelopen weken mocht Alpha-lezer Gideon Jansen voor Alpha Audio en Unique Music (leverancier van de dac) de Cyenne-dac op proef nemen om zelf uit te proberen. Zijn bevindingen leest u in de onderstaande recensie. 

Eventus Audio iO

Review Eventus Audio iO

Isolation Bars InhoudEventus Audio is een Italiaans luidsprekermerk. Totaal onbekend in Nederland, dus schaam u niet als u denkt: wie? Wij hebben via importeur Unique Music contact gemaakt met deze fraaie verschijningen. Een weekje later staan ze in de luisterruimte te spelen op onze set… Hoe het is om te leven met deze Italiaanse creaties? […]

16 reacties

 1. Dag Jaap

  De bovenmeester in mij valt over dit zinnetje.
  “Kortom: hoe u ontkoppelt heeft direct invloed op de weergave.”

  Ik denk dat je intro aan helderheid zou winnen door de twee diametraal tegenover elkaar staande principes wat explicieter te beschrijven.
  Koppelen: een zo stabiel mogelijke koppeling tussen luidsprekers en ondergrond. Spike zijn daar een voorbeeld van. Dit is populair in de audiofiele wereld.
  Ontkoppelen: een elastische dus trilling dempende verbinding, dat is wat b.v. de producten van Townsend doen. Dit is populair in de pro-wereld, je wilt resonanties voorkomen want als je daar op gaat mixen , ga je de mist in.

  Je oordeel over de prijs van dit product deel ik.
  Dat het iets doet lijkt mij logisch, een houten vloer is de ideale klankkast!
  Als je harder speelt loop je het risico dat je oordeel over de bas weergave bepaalt wordt door de vloer ipv de component.

  Suggestie: aangezien je in Haarlem zit, loop eens bij Helios binnen, ik verwacht dat je een vergelijkbaar effect kan behalen tegen een fractie van de prijs.
  https://www.helios-online.nl/shop/14-58/recoil_stabilizer-2-2

  “De filosofie hierachter is dat resonantie – trillingen – energie opwekken. En dat zorgt voor versmering en vervorming. Bij luidsprekers gaan de trillingen doorwerken in de units. En dat moet natuurlijk niet, want die moeten alleen weergeven wat de versterker ze vertelt. Door complete ontkoppeling is het wel mogelijk. Aldus Townshend.”

  Waar beweren ze dat?
  Ik kan deze claims niet zo gauw op hun website vinden.
  Die is afgezien van de standaard marketing kreten redelijk feitelijk correct en dat kan ik van boven genoemd zinnetje niet zeggen. Dat heeft een te hoog alpha karakter om realistisch te kunnen zijn.

  Groet

  Vincent

  1. Dag Vincent,

   Mag ik één ding kwijt: ik hoor eigenlijk alleen maar van je als er iets niet goed is. Ofwel een zinnetje, specificatie of een theorie. Dat vind ik wat jammer. En wat is een “alpha karakter”?

   Dan nu naar je opmerking. Ik heb zowel de importeur als Townshend zelf gesproken (op een show). Daar komt die resonantie-theorie vandaan.

   Ik zal eens naar Helios gaan. Ze zitten bij mij achter. Ik heb daar ook een soort onderzetter vandaan. Erg fijn ding.

   1. Dag Jaap

    Je hebt alfa en bètawetenschappen
    Bèta is de exacte hoek, alfa niet.

    Ik volg Alpha al een aantal jaren
    Ik waardeer het enthousiasme.
    Ik heb geen moeite met subjectiviteit..

    Ik werk voor een wetenschappelijk instituut.
    Daar moet je echt niet met verhaspelde of verkeerd begrepen theorieën aankomen.
    Om over uitspraken die haaks op de theorie staan maar te zwijgen.
    Dat kan er toe leiden dat ik te streng ben in mijn oordeel.

    Omgekeerd kan ik mij evenmin aan de indruk onttrekken dat de redacteuren nogal worstelen met de begripsvorming rond de techniek.
    Alpha’s die iets moeten schrijven over een Bèta onderwerp is niet altijd een succes.
    Ik zie Alpha-audio als een professioneel journalistiek product.
    Ik zie ruimte voor verbetering van die professionele kwaliteiten.

    1. Dag Vincent,

     Ik begrijp je heus. De reden dat ik er wat van heb gezegd is dat de weegschaal voor mij doorsloeg. Als je je reacties onder elkaar zet, zit er heel veel negatieve energie tussen. Ook genoeg leuke tips en nuttige info. Dus… ook dank daarvoor.

     En vergeet niet: feedback waarderen we hier. Dat kan echter ook via de mail: niet alles hoeft onder een artikel te worden gezet. Ik krijg wel meer mail: krische en bemoedigende. Alles wordt gelezen en beantwoord.

     Over Alpha en Beta… Ik heb een journalistieke opleiding gevolgd. Met wat post-opleidingen die focussen op web-schrijven. Daarnaast geef ik trainingen in netwerk-architectuur en -configuratie. Dus bits, bytes, vlans, firewalls, acl’s… etc. Wat ben ik dan? Zeg het maar…

     Natuurlijk zijn er auteurs die wat meer worstelen met de techniek. Mijn advies is dan: ga er niet op in en schuif het door naar een ander. Of vraag het aan de fabrikant. En dat doen we ook heel vaak.

     Mijn punt met Alpha Audio is: we gaan techniek niet uit de weg. Ik schroef graag dingen open en schrijf graag achtergrondstukken (zie het artikel over hoe dacs werken…). Maar het moet wel leesbaar zijn. En hoewel ik best vier alinea’s kan tikken over hoe resonantie de weergave en prestaties van speakers kan beïnvloeden, lijkt me dat niet heel boeiend. Keuzes… En ja: soms maak je verkeerde keuzes en kan één zin of alinea meer vragen oproepen dan de bedoeling was.

  2. Dag Vincent,

   Ik begrijp eigenlijk ook niet altijd goed wat je hier komt doen. Een bovenmeester heb ik moeten opzoeken, dit woord kennen we niet in Vlaanderen, maar het verklaart wel veel.

   Ik zit soms met plaatsvervangende schaamte uw tussenkomsten te lezen. Het kan altijd anders geschreven worden en er is altijd eentje nog slimmer. Maar steek je energie meer in positieve zaken.

   Je doet dit ook al voor alle duidelijkheid. Je geeft geregeld tips en je verwijst naar nuttige sites. Dat waardeer ik enorm, laat dit duidelijk zijn. Maar niet elke zin, niet elk woord, niet elk artikel moet scrupuleus onderzocht worden en door de mangel worden gehaald.

   Ik snap het echt niet. Ik vermoed dat je het ergens wel goed bedoelt maar het komt echt niet over. Want je weet blijkbaar enorm veel over de technische kant van de zaak. Maar de toon en de manier waarop je reageert is vaak tenenkrullend.

   Deel uw kennis en inzichten maar dan op een respectvolle, positieve manier. Anders hoor ik ze eerlijk gezegd liever niet.

   Vriendelijke groeten

   Geoffrey

  1. Dag Bert,

   Had de prijs niet goed gezien. het is per set (dus twee speakers. Was even onduidelijk). Maar dan nog… het blijft veel geld. Het werkt echter wel erg goed… Dus tsja: de vraag is meer… hoeveel is de winst je waard?

Geef een reactie