web analytics

Review Totem Acoustics Element Fire V2 – Vuurwerk!

Voordelen

 • Compact
 • Detailrijk
 • Groots beeld
 • Prachtig laag

Nadelen

 • Tikkie prijzig
 • Sober uiterlijk
 • Prijs: € 7799

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Totem Acoustics Element Fire V2

  Conclusie

  De Totem Element Fire V2 zal wellicht niet de eerste luidspreker zijn waar u aan denkt in deze prijsklasse. Nochtans is dit een bijzondere weergever die u zal bijblijven eenmaal gehoord. Vaak meeslepend en groots maar af en toe onverbiddelijk. De Totem Acoustics Element Fire V2 laat namelijk alles horen. For better or for worse. Crap goes in, crap comes out. Dat is nu eenmaal zo op dit niveau. Maar als het goed is dan brengt deze luidspreker u in vervoering en raakt hij de ziel. Ondanks zijn eerder directe sound zijn we helemaal in de muziek gezogen. De Totem Acoustics Element Fire V2 is een absolute referentie en kan zonder blozen naast kleppers als de Focal Sopra 1 staan. Vurig aanbevolen. 

  Voor wie

  Totem Acoustics Element Fire V2

  In de eerste plaats zal de Totem Acoustics Element Fire V2 de reeds bestaande klanten van Totem aanspreken. Klanten die tot nu toe in het middensegment kochten en willen doorsparen voor een topper. Die begrijpen waar Totem Acoustics voor staat. De looks, ondanks het prachtige lakwerk, zijn eerder rudimentair en eerder sober en dit in tegenstelling tot directe concurrenten als de Focal Sopra 1 of de Bowers 805 D3, luidsprekers met een meer uitgesproken look. Toch durven we deze luidspreker probleemloos aanbevelen voor wie op zoek is naar een pure, ultrasnelle weergever waarbij de kwaliteit van het laag primeert op de allerdiepste tonen. Ook zijn andere troeven, ruime soundstage, uitstekende imaging en snelheid zullen een grote rol spelen in de beslissing. Wij zijn in elk geval helemaal mee met wat Vince Bruzzese probeerde te bereiken met deze luidspreker. The music, the whole music and nothing but the music.

  Vergelijken

  Onze referentie, de Revel Performa M126Be, kost een pak minder maar verweert  zich fel. Toch speelt de Revel kleiner dan de Totem Acoustics Element Fire V2 die werkelijk een groot podium creëert. Het laag van de Totem bezit meer kwaliteit maar de Revel heeft dan weer wat meer oomph onderin. Detaillering en inzicht is quasi gelijk maar de Totem is nog iets beter op vlak van imaging en klinkt nog meer open dan de Revel. Er zit nog meer lucht tussen de instrumenten. De beryllium tweeter op de Revel is echter wat verfijnder dan de soms genadeloze titanium tweeter op de Totem. 

  2 reacties

  1. Zoals wel vaker op Alpha Audio, en ook nu weer, is er geen prijsinformatie te vinden. Als nadeel wordt geschreven dat hij een ‘beetje aan de prijs’ is. Dan zou ik wel willen weten wat de prijs van deze speakers is. Ik heb het even opgezocht: €7.799 per paar, exclusief standaards.

  Geef een antwoord