web analytics

Review Totem Acoustics Element Fire V2 – Vuurwerk!

Voordelen

 • Compact
 • Detailrijk
 • Groots beeld
 • Prachtig laag

Nadelen

 • Tikkie prijzig
 • Sober uiterlijk
 • Prijs: € 7799

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Totem Acoustics Element Fire V2

  Geluid

  De Totem Acoustics Element Fire V2 laat elk element van de set horen. De versterker, de dac en de kabels hebben allemaal een invloed op de weergave. Kernwoorden die we zien zijn staan zijn soundstage, imaging en snelheid. De soundstage van de Element Fire V2 is de mooiste die we al hebben ervaren in onze ruimte. Super breed met diepte en hoogte waardoor een 3D beleving helemaal mogelijk is met de juiste muziek. De sweetspot is ook erg ruim zodat u geen stijve nek krijgt wanneer u naar deze luidspreker luistert. Imaging is uitstekend en de interactie tussen tweeter en driver is naadloos wat voor snelheid zorgt. Het laag gaat niet putdiep maar de kwaliteit is wel uitzonderlijk hoog. Daarnaast zijn niet meetbare elementen zoals beleving en betrokkenheid erg groot. Keer op keer herontdekken we pareltjes uit onze collectie.

  Luisteren

  De Britse David Gray levert enkel kwaliteit en zijn laatste album “Skellig” is daar geen uitzondering op. Ijzersterke songs, degelijk arrangementen en veel afwisseling zijn de ingrediënten van zijn laatste boorling. De raspende stem van Gray komt helder door en toont aan dat de verstaanbaarheid, ook op lager volume, uitstekend is. De piano op ‘Laughing Gas’ bezit voldoende gewicht en zit vol emotie en begeestert van begin tot eind. We horen dit nog duidelijker op het nummer ‘Can’t hurt more than this’. De Totem Acoustics Element Fire V2 brengt dit album met bezieling en passie en vooral heel juist en accuraat.

  Charlotte Day Wilson brengt op “Strangers” heerlijke, complexloze popmuziek. Alhoewel dit verre van een audiofiel album is vinden we de productie uitstekend. Day Wilson heeft een prachtige stem en de uitgekiende songs doen die stem dan ook schitteren. Het is nooit over the top. De beats op het album lijken eindeloos door te gaan. Het gaat niet putdiep maar de kwaliteit van het laag is uitzonderlijk. Wat een detail en snelheid. Kleine elementjes in de mix komen moeiteloos door en zorgen voor heerlijke luisterbeurt. De schaarse instrumentatie toont een zangeres met vertrouwen en de Totem Acoustics Element Fire V2 zet vooral de stem in the picture. Het nummer ‘Mountains’ bouwt langzaam op en neemt je mee op een avontuurlijke reis.

  “Dubs For Oh La La” van Comité Hypnotisé is Belgisch en wellicht de verrassing van 2021. Dit project van Tim Vanhamel is een zalig album om keer op keer te herontdekken. Het is tegelijk experimenteel maar toegankelijk. Zoals de titel half verraad is dit een dubalbum maar dan wel eentje dat we niet eerder hoorden. Deze complexe muziek wordt geen brij en loopt niet vast. Elk onderdeel is afzonderlijk te horen maar blijft tegelijkertijd mooi een geheel. De bastonen klinken wonderlijk schoon, strak en doortekend. Wat een heerlijk album is dit. 

  2 reacties

  1. Zoals wel vaker op Alpha Audio, en ook nu weer, is er geen prijsinformatie te vinden. Als nadeel wordt geschreven dat hij een ‘beetje aan de prijs’ is. Dan zou ik wel willen weten wat de prijs van deze speakers is. Ik heb het even opgezocht: €7.799 per paar, exclusief standaards.

  Geef een antwoord