web analytics

Review Tivoli Art Cube & Orb

Voordelen

 • Warm en rond geluid
 • Aandacht voor design, keus uit verschillende kleuren
 • Goede handleiding op website van Tivoli

Nadelen

 • Draadloze verbinding werkt niet vlekkeloos
 • Functionaliteit van app valt tegen, app lijkt niet af
 • Prijs is aan de hoge kant
 • Prijs: € 199 en 249 euro

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App
  Weergave
  Prijs
  2017-02-02 TivoliArtCube&Orb (front) (1024x768)

  Conclusie

  De consument heeft tegenwoordig ruime keuzemogelijkheden m.b.t. multiroom luidsprekers. Tivoli onderscheidt zich positief door de aandacht voor design en de warme ronde klank. Het configureren van een stabiele draadloze verbinding vergt echter aandacht. Tivoli zou er goed aan doen om snel een betere app uit te brengen. Gehannes met designspullen is niet cool.

  De concurrentie

  Tivoli schuift aan bij een visvijver waar een aantal vissers al langere tijd zit te vissen. Het begint druk te worden aan de oever. Sonos zat daar als eerste, zit daar al zo’n vijftien jaar te vissen en heeft de toon van dit soort alles-in-één speakers gezet. Nu zijn er ook nog Bluesound, Heos, Yamaha en bijvoorbeeld Samsung. De consument heeft nu gewoonweg veel keuze.

  Over de klank of het design van oudgediende Sonos zou een debat gevoerd kunnen worden, maar over de functionaliteit en stabiliteit niet. Sonos heeft zijn software voor elkaar, vanaf introductie. Configuratie is makkelijk, werking is storingvrij en bediening is fijn. Sonos, Bluesound en Heos werken draadloos maar hebben ook een RJ45 aansluiting en betere software vergeleken met nieuwkomer Tivoli.

  Kortom, Tivoli heeft nog een inhaalslag te maken. Tivoli lijkt zich daar overigens van bewust en belooft in de handleiding dat er circa iedere vier maanden een software update uitgebracht zal worden. Laat ze maar snel komen.

  Prijzen

  De Cube kost € 199,00 en de Orb € 249,00. Een Play:1 van concurrent Sonos kost € 229,00. Een Heos 1 HS2 kost € 249,00. De Cube en Orb concurreren kwa prijs dus rechtstreeks met Sonos en Heos, maar de werking van een Sonos Play:1 of Heos 1 HS 2 is veel betrouwbaarder. De Play:1 of Heos 1 HS2 kunnen bovendien in de badkamer gezet worden.

  Het uiterlijk of de klank van de apparaten moet iedereen voor zichzelf beoordelen. De Orb heeft een fijne warme klank, maar ik zou graag óók een playlist willen kunnen maken/wijzigen en óók een stabiele verbinding willen hebben.

  Tivoli lijkt vooral te mikken op klanten die gevoelig zijn voor design en daar iets extra’s voor over hebben. Mogelijk was de instabiele verbinding bij uw reviewer een lokaal probleem en heeft een ander er geen last van. U zult na aanschaf in ieder geval even aandacht moeten besteden aan configuratie van uw draadloze verbinding. Mogelijk kan plaatsing van een (extra) wifi access point vlakbij de Cube of Orb eventuele verbindingsproblemen oplossen. Lukt het niet? Dan is er gelukkig nog de probeertermijn van 30 dagen.

  Gerelateerde berichten

  Marantz PM10 - SA10

  Video Marantz 10-series

  De concurrentie Inhoud 1. Inleiding2. Uiterlijk Cube en Orb3. Specificaties Orb en Cube4. Installeren5. Klank Tivoli Orb en Cube6. De concurrentieReactiesWe bekijken de nieuwe Marantz 10-series die bestaat uit de PM-10 (7999 euro) en de SA-10 (6999 euro). Twee nieuwelingen die boven de 11-series zijn geplaatst. Wij lopen langs de belangrijkste kenmerken van deze zware […]

  Burson Audio Conductor V3

  Review Burson Audio Conductor V3

  De Burson Conductor V3 laat elke hoofdtelefoon goed klinken. Zo goed dat hij eigenlijk niet geschikt is als test-instrument want hij legt de zwakke punten van een hoofdtelefoon niet bloot, maar compenseert deze zodat ze doen wat ze moeten doen; muziek en emotie overbrengen.

  Geef een reactie