web analytics

Review Tivoli Art Cube & Orb

Prijs: € 199 en 249 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
App
Weergave
Prijs
2017-02-02 TivoliArtCube&Orb (front) (1024x768)

Conclusie

De consument heeft tegenwoordig ruime keuzemogelijkheden m.b.t. multiroom luidsprekers. Tivoli onderscheidt zich positief door de aandacht voor design en de warme ronde klank. Het configureren van een stabiele draadloze verbinding vergt echter aandacht. Tivoli zou er goed aan doen om snel een betere app uit te brengen. Gehannes met designspullen is niet cool.

De concurrentie

Tivoli schuift aan bij een visvijver waar een aantal vissers al langere tijd zit te vissen. Het begint druk te worden aan de oever. Sonos zat daar als eerste, zit daar al zo’n vijftien jaar te vissen en heeft de toon van dit soort alles-in-één speakers gezet. Nu zijn er ook nog Bluesound, Heos, Yamaha en bijvoorbeeld Samsung. De consument heeft nu gewoonweg veel keuze.

Over de klank of het design van oudgediende Sonos zou een debat gevoerd kunnen worden, maar over de functionaliteit en stabiliteit niet. Sonos heeft zijn software voor elkaar, vanaf introductie. Configuratie is makkelijk, werking is storingvrij en bediening is fijn. Sonos, Bluesound en Heos werken draadloos maar hebben ook een RJ45 aansluiting en betere software vergeleken met nieuwkomer Tivoli.

Kortom, Tivoli heeft nog een inhaalslag te maken. Tivoli lijkt zich daar overigens van bewust en belooft in de handleiding dat er circa iedere vier maanden een software update uitgebracht zal worden. Laat ze maar snel komen.

Prijzen

De Cube kost € 199,00 en de Orb € 249,00. Een Play:1 van concurrent Sonos kost € 229,00. Een Heos 1 HS2 kost € 249,00. De Cube en Orb concurreren kwa prijs dus rechtstreeks met Sonos en Heos, maar de werking van een Sonos Play:1 of Heos 1 HS 2 is veel betrouwbaarder. De Play:1 of Heos 1 HS2 kunnen bovendien in de badkamer gezet worden.

Het uiterlijk of de klank van de apparaten moet iedereen voor zichzelf beoordelen. De Orb heeft een fijne warme klank, maar ik zou graag óók een playlist willen kunnen maken/wijzigen en óók een stabiele verbinding willen hebben.

Tivoli lijkt vooral te mikken op klanten die gevoelig zijn voor design en daar iets extra’s voor over hebben. Mogelijk was de instabiele verbinding bij uw reviewer een lokaal probleem en heeft een ander er geen last van. U zult na aanschaf in ieder geval even aandacht moeten besteden aan configuratie van uw draadloze verbinding. Mogelijk kan plaatsing van een (extra) wifi access point vlakbij de Cube of Orb eventuele verbindingsproblemen oplossen. Lukt het niet? Dan is er gelukkig nog de probeertermijn van 30 dagen.

Gerelateerde berichten

silvercrest-skm-40a1

Review Silvercrest SKM 40A1 on-ear hoofdtelefoon

De concurrentie InhoudWie weleens in de Lidl komt, kent vast de ‘graaibakken’. Daar ligt van alles in. Van gereedschap tot ledlampjes tot sokken én… hoofdtelefoons. Wij konden het niet laten een prachtige Silvercrest on-ear hoofdtelefoon te kopen. En te beoordelen. Let’s go!

Sennheiser HD700

Review Sennheiser HD 700

De concurrentie InhoudSennheiser heeft begin vorig jaar de ‘betaalbare’ versie van de HD 800 geïntroduceerd: de HD 700. Met 699 euro nog steeds geen koopje, maar wel een stuk vriendelijker dan 1199 euro. Nu zegt Sennheiser dat de 700 dicht in de buurt moet komen van zijn grote, luxe no-compromise familielid. Maar is dat wel […]

Geef een reactie