Review Tivoli Art Cube & Orb

Voordelen

 • Warm en rond geluid
 • Aandacht voor design, keus uit verschillende kleuren
 • Goede handleiding op website van Tivoli

Nadelen

 • Draadloze verbinding werkt niet vlekkeloos
 • Functionaliteit van app valt tegen, app lijkt niet af
 • Prijs is aan de hoge kant
 • Prijs: € 199 en 249 euro

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App
  Weergave
  Prijs
  2017-02-02 TivoliArtCube&Orb (front) (1024x768)

  Klank Tivoli Orb en Cube

  Negatief: op korte afstand is ruis waarneembaar, in een stille omgeving. Als muziek wordt aangezet valt dit weliswaar niet meer op, maar toch.

  Positief: beide apparaten bieden een warme ronde klank die doet denken aan een ouderwetse buizenradio uit het tijdperk van vóór de transistor. Tja, dit soort radio’s hebben ook een relatief hoog ruisniveau dus laten we Tivoli maar niets kwalijk nemen.

  Het formaat van de Cube en Orb in aanmerking nemende klinkt het helemaal niet slecht. We zouden het naar huidige maatstaven geen hifi willen noemen, maar het klinkt prettig. De Orb klinkt overigens beter dan de Cube. De Cube klinkt wat meer gesloten dan de Orb. Zowel lage als hoge tonen klinken levendiger uit de Orb. Geen wonder, de Orb is groter dan de Cube (en iets duurder).

  App kan en moet beter

  De werking van de Tivoli app en de stabiliteit van de verbinding met internet doen helaas veel van de positieve punten zoals klank en design teniet. De app reageert regelmatig met vertraging, soms wel 20 seconden. Daarnaast missen we echt cruciale functies. Een paar voorbeelden: playlist maken met de app? Niet mogelijk. Een playlist maken en spelen kan alleen m.b.v. Spotify, mits je een Premium abonnement hebt. Radio pauzeren met de app? Niet mogelijk. Pauzering van de radio is alleen mogelijk door de bovenkant van de Cube of Orb aan te raken. De app is een tegenvaller en lijkt gewoon niet af. Haastige spoed?

  Hikjes

  Internetradio werkt helaas niet vlekkeloos. Nu zou dat ook een lokaal probleem met het draadloze netwerk kunnen zijn, maar aangezien de Tivoli op nog geen zes meter van het accesspoint staat, en de rest van het netwerk storingsvrij zijn werk doet, lijkt ons dat niet het geval.

  Als de radio is uitgevallen, is knopje “play/hervatten” in de app geen optie. Het werkt niet. Het radiostation moet opnieuw in de app worden opgezocht en gestart, en ja, dat is omslachtig. Leg de tablet of smartphone zekerheidshalve maar in de buurt als u radio wil spelen, maar als u de radio zou willen pauzeren heeft u niets aan de app. Verbinding via Bluetooth is stabieler dan wifi maar ook niet storingvrij. Het lijkt dus op een antenne of radioprobleem in de Tivoli zelf. Immers: bluetooth werkt ook op 2,4 GHz.

  Geef een antwoord