web analytics

Review Tivoli Art Cube & Orb

Prijs: € 199 en 249 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
App
Weergave
Prijs
2017-02-02 TivoliArtCube&Orb (front) (1024x768)

Klank Tivoli Orb en Cube

Negatief: op korte afstand is ruis waarneembaar, in een stille omgeving. Als muziek wordt aangezet valt dit weliswaar niet meer op, maar toch.

Positief: beide apparaten bieden een warme ronde klank die doet denken aan een ouderwetse buizenradio uit het tijdperk van vóór de transistor. Tja, dit soort radio’s hebben ook een relatief hoog ruisniveau dus laten we Tivoli maar niets kwalijk nemen.

Het formaat van de Cube en Orb in aanmerking nemende klinkt het helemaal niet slecht. We zouden het naar huidige maatstaven geen hifi willen noemen, maar het klinkt prettig. De Orb klinkt overigens beter dan de Cube. De Cube klinkt wat meer gesloten dan de Orb. Zowel lage als hoge tonen klinken levendiger uit de Orb. Geen wonder, de Orb is groter dan de Cube (en iets duurder).

App kan en moet beter

De werking van de Tivoli app en de stabiliteit van de verbinding met internet doen helaas veel van de positieve punten zoals klank en design teniet. De app reageert regelmatig met vertraging, soms wel 20 seconden. Daarnaast missen we echt cruciale functies. Een paar voorbeelden: playlist maken met de app? Niet mogelijk. Een playlist maken en spelen kan alleen m.b.v. Spotify, mits je een Premium abonnement hebt. Radio pauzeren met de app? Niet mogelijk. Pauzering van de radio is alleen mogelijk door de bovenkant van de Cube of Orb aan te raken. De app is een tegenvaller en lijkt gewoon niet af. Haastige spoed?

Hikjes

Internetradio werkt helaas niet vlekkeloos. Nu zou dat ook een lokaal probleem met het draadloze netwerk kunnen zijn, maar aangezien de Tivoli op nog geen zes meter van het accesspoint staat, en de rest van het netwerk storingsvrij zijn werk doet, lijkt ons dat niet het geval.

Als de radio is uitgevallen, is knopje “play/hervatten” in de app geen optie. Het werkt niet. Het radiostation moet opnieuw in de app worden opgezocht en gestart, en ja, dat is omslachtig. Leg de tablet of smartphone zekerheidshalve maar in de buurt als u radio wil spelen, maar als u de radio zou willen pauzeren heeft u niets aan de app. Verbinding via Bluetooth is stabieler dan wifi maar ook niet storingvrij. Het lijkt dus op een antenne of radioprobleem in de Tivoli zelf. Immers: bluetooth werkt ook op 2,4 GHz.

Gerelateerde berichten

SMS Audio Sync by 50

Review SMS Audio Sync by 50

Klank Tivoli Orb en Cube Inhoud50 Cent moet het grote succes van de Dr Dre hoofdtelefoons hebben gezien. De Beats by Dre zie je echt op elke straathoek. En dat terwijl ze echt niet goedkoop zijn! De Sync by 50 lijkt een beetje op de Beats, al meldt de rapper dat er grote verschillen zijn. […]

Teufel Boomster XL

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

Klank Tivoli Orb en Cube InhoudLeuk hoor al die bluetooth-speakers… Maar laten we eerlijk zijn; het gros klinkt nergens naar. Opgeblazen laag, mat, futloos… klein… boxy. Maar ja: het kan ook bijna niet anders. Het moet compact, goedkoop en het moet lang op een accu kunnen spelen. Compromissen moeten dan gemaakt worden. Teufel dacht: er […]

Geef een reactie