Review Teufel Ultima 40 MK3 luidspreker

Voordelen

 • Klinkt in balans
 • Oogt netjes
 • Prijs!

Nadelen

 • Kast is soms hoorbaar (klankkleur)
 • Vervorming wat hoog (meting)
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel Ultima 40 MK3

  De test set-up

  We hebben de Teufel Ultima 40 MK3 op zowel de Hegel Röst all-in-one als op de referentieset (Pass Labs XP-12, Metrum Ambre en Pavane) getest met zowel de Bryston 4B SST3 als eindversterker als de twee Hypex nCore 400 mono’s. Die gebruiken we niet veel, maar in dit geval waren we wel benieuwd wat het zou doen op deze speakers. Bekabeling komt van Audioquest, Qed, Grimm en Kemp. De energievoorziening is geregeld met een Kemp PowerStrip 8plus gefilterd stekkerblok.

  Is deze set in balans als het gaat om aansturing van deze Duitsers van 499 euro per paar? Nee: natuurlijk niet. Maar op deze manier kunnen we wel goed horen waar deze Ultima’s 40 MK3 toe in staat zijn. En we willen graag horen wat werkt en wat niet werkt. Dat kan uitstekend met deze drie systemen.

  Als we uiteindelijk kijken wat als aansturing werkt, zouden we eerder kijken naar een geïntegreerde versterker van maximaal 1000 euro. U kunt de multitest hier vinden. Een Arcam SA10 zou prima werken, schatten we zo in.

  Prijs en beschikbaarheid

  De Teufel Ultima 40 MK3 Luidspreker is voor een bedrag van €399,- te verkrijgen op de volgende website.

   
   

  4 reacties

  1. Ook ik vind de opmerking van Stoomachine wat laagdunkend. Ik heb deze luidsprekers in mijn werkruimte staan en sta er eigenlijk van te kijken hoe goed ze klinken. Ik heb wel een plug in een van de baspoorten gestopt omdat het laag te overheersend was. (staan vrij dicht tegen de muur). Ik heb zelf heel veel merken speakers gehad (Audiovector, Dali, Monitor Audio, Tannoy, Dynaudio etc.) en heb veel verschillende combi’s uitgeprobeerd, deze speakers tonen naar mijn mening aan dat je voor relatief weinig geld hele goede speakers kunt kopen. Ze zijn ook zeer goed en zwaar gebouwd, absoluut niets om je voor te “schamen”. Sterker nog, het eigenlijk onvoorstelbaar dat je prima speakers voor dit geld kunt kopen. (Ik heb ze gekocht voor 350 euro de set)

  2. Ik ben sceptisch over Teufel. Een erg partijdige audiofiel die ik ben zou geen reactie op dit artikel moeten geven. Het lijkt mij ook pijnlijk voor Teufel liefhebbers om mijn reactie te lezen.

   Mijn luidsprekers vind ik heerlijk, en op een audioshow ben ik overtuig geraakt van Dali, dus Teufel is ver onder de kanshebbers .

   Ik ben een snob, met het bekende neusje dat wordt opgehaald van alles dat goedkoop is.

   Wil je goedkope luidsprekers waar mee je kan beuken, en af en toe Miles Davis horen, trakteer jezelf op een set JBL speakers.

   1. Beste Stoommachine, het zijn (snob) je eigen woorden. Ik wil deze bewoording absoluut niet bezigen. Maar de een heeft een garage vol Ferrari’s terwijl de ander geen geld heeft voor een fiets. Sommigen zijn blij dat ze deze speakers hebben aangeschaft, en een slecht merk ga ik het niet noemen. Maar zal het zeer op prijs stellen als Jaap zijn mening geeft over de http://alpha-audio.nl/2019/01/genelec-presenteert-s360-studiomonitor/ liefst compleet met de genoemde sub en softwarepakket. De kans is dan volgens mij groot dat je (Stoommachine) jouw huidige installatie op marktplaats zet. Deze set is volgens mij de meest eerlijk klinkende installatie, en dit is WAT DE AUDIOFIEL WIL. Zo indien de leverancier dit setJe van bijna €20.000,– durft te laten testen, wordt dit de standaard installatie van iedere echte audiofiel.

  Geef een antwoord