Review Teufel Ultima 40 MK3 luidspreker

Voordelen

 • Klinkt in balans
 • Oogt netjes
 • Prijs!

Nadelen

 • Kast is soms hoorbaar (klankkleur)
 • Vervorming wat hoog (meting)
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel Ultima 40 MK3

  Inleiding

  Wie Teufel zegt, zegt in feite direct Ultima 40. Deze vloerstaander is écht een bestseller. En terecht: u haalt véél luidspreker in huis voor een heel redelijk bedrag. Inmiddels zijn de Duitsers bij de derde revisie aanbeland. Een model dat zowel in technisch als in optisch opzicht is aangepakt. Is het beter geworden? Wij gaan deze ‘dikke Duitser’ eens bekijken. En meten…

  Voor €500 twee grote vloerstaanders met vier units… Dat is ofwel een formule om keihard te falen… of te verrassen. Bij de Teufel Ultima 40 kunnen we gelukkig vooralsnog spreken over een verrassing. Want zowel de eerste als tweede hebben altijd prima gespeeld. Zeker gezien het bedrag dat u eraan kwijt bent. Onlangs is er nog een Active versie bijgekomen… Ook geen verkeerde deal. Kortom: Teufel heeft een degelijk product in handen met deze serie.

  Vernieuwd

  Heel veel is er niet veranderd aan de Ultima 40 MK3. We zien wat optische wijzigingen. De voet is anders en we zien sierranden rondom de middentoner en woofers. Tevens is de tweeter aangepakt, waarbij de ‘phase-guide’ opvalt: dat zilverkleurige kapje. Het zou technisch een compleet nieuwe tweeter kunnen zijn, maar ook een ‘tweak’ op een bestaand model. Of het meetbaar is, zullen we later zien.

  De vier units staan in een 3-weg configuratie – 25mm tweeter, 165mm middentoner en twee 165mm woofers – met crossovers op onbekende punten. Wij schatten rond de 600 en 3500 in als we de metingen zien. Achterop de kast zijn twee reflexpoorten aangebracht. De luidspreker is te bi-wiren of -ampen.

  De Ultima 40 blijft een keurige luidspreker voor de 499 euro die u ervoor betaalt. Geen protserige, uitbundige zaken. gewoon een degelijk afgewerkte kast, zwart front… klaar. Houdt u van een wat technischere look (en iets meer open midden en hoog) dan kunt u met een gerust hart het front eraf laten: het ziet er prima verzorgd uit.

  MK2 VS MK3

  We hebben even wat foto’s van de MK2 naast die van de MK3 gezet. De linker drie zijn de nieuwe MK3, de rechter drie zijn de MK2.

  Prijs en beschikbaarheid

  De Teufel Ultima 40 MK3 Luidspreker is voor een bedrag van €399,- te verkrijgen op de volgende website.

   
   

  3 reacties

  1. Ik ben sceptisch over Teufel. Een erg partijdige audiofiel die ik ben zou geen reactie op dit artikel moeten geven. Het lijkt mij ook pijnlijk voor Teufel liefhebbers om mijn reactie te lezen.

   Mijn luidsprekers vind ik heerlijk, en op een audioshow ben ik overtuig geraakt van Dali, dus Teufel is ver onder de kanshebbers .

   Ik ben een snob, met het bekende neusje dat wordt opgehaald van alles dat goedkoop is.

   Wil je goedkope luidsprekers waar mee je kan beuken, en af en toe Miles Davis horen, trakteer jezelf op een set JBL speakers.

   1. Beste Stoommachine, het zijn (snob) je eigen woorden. Ik wil deze bewoording absoluut niet bezigen. Maar de een heeft een garage vol Ferrari’s terwijl de ander geen geld heeft voor een fiets. Sommigen zijn blij dat ze deze speakers hebben aangeschaft, en een slecht merk ga ik het niet noemen. Maar zal het zeer op prijs stellen als Jaap zijn mening geeft over de http://alpha-audio.nl/2019/01/genelec-presenteert-s360-studiomonitor/ liefst compleet met de genoemde sub en softwarepakket. De kans is dan volgens mij groot dat je (Stoommachine) jouw huidige installatie op marktplaats zet. Deze set is volgens mij de meest eerlijk klinkende installatie, en dit is WAT DE AUDIOFIEL WIL. Zo indien de leverancier dit setJe van bijna €20.000,– durft te laten testen, wordt dit de standaard installatie van iedere echte audiofiel.

  Geef een antwoord