web analytics

Review Teufel Ultima 40 Active

Voordelen

 • Speelt goed
 • Erg compleet
 • Superprijs

Nadelen

 • Afwerking kan wat strakker
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel Ultima 40 Active

  Conclusie

  Wat een product. We vinden de Ultima 40 Mk2 al een erg degelijk product voor het geld. Maar de Teufel Ultima 40 Active doet daar nog een schep bovenop. Het product is erg compleet, speelt prettig en is bijzonder scherp geprijsd. Wat wilt u nog meer?

  Met dit setje naast de tv hebt u eigenlijk niets meer nodig. Gewoon lekker kabels erin en spelen maar. Mede om die reden delen we ook de Alpha Approved Award uit aan deze creatie van de oosterburen... Proficiat.

  Specificaties

  Inhoud

  Vermogen versterker 250 watt rms (totaal)
  Belastbaarheid luidspreker 120 watt long term
  Inputs Bluetooth, hdmi, optisch en analoog (cinch)
  Equalizer Ja: achterzijde (bass en treble)
  Afstandsbediening Ja, meegeleverd: puck (rf)
  Units Tweeter, middentoner en twee woofers
  Crossover 650 en 2600 Hz
  Frequentiebereik 45 Hz – 20 kHz (actieve speaker vanaf 38 Hz)
  Gewicht 21,5 Kg (active) 20,3 Kg (passive)
  Prijs 799 euro per set

  Gerelateerde berichten

  Review: Bryston 4B3 – De Nieuwe Referentie

  Specificaties Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesNadat we eerder dit jaar van Mafico de geheel venieuwde Bryston 3B3 ter test ontvingen, ontvangen we nu ook de iconische Bryston 4B3 uit de Cubed serie. Volgens de importeur klinken beide telgen vrijwel gelijk, maar wij weten dat een iconische status niet wordt […]

  Review Bose Companion 20

  Specificaties Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesREVIEW – Bose kent iedereen. Het merk heeft een gigantische bewustheid onder hifi- en muziekkenners. Mede doordat ze overal adverteren en in de grote ketens goed vertegenwoordigd zijn. Wij krijgen van Bose het Companion 20 desktopsysteem ter recensie. Een breedbandsysteem voor de pc. Terug […]

  18 reacties

  1. Hallo allen, en met name Jaap. Fijne en goede site Jaap. Ik zit al een tijdje aan deze actieve Teufels te denken, heb nu een Sony 4.1 setje van €300 met ingebouwde Blu ray(als noodoplossing gek9cht na scheiding) en kan nu weer financieel iets doen. Gebruik deze voor tv en als cd spelerz(muziek). Ik woon in flat met onder- en zij buren, is niet extreem gehorig. Hoor bijna nooit iets . Ruimte is ongeveer 50m2 in l-vorm (1x 20m2 en 1x 30m2). Ik wil niet dat mijn buren, vooral onderburen last hebben van de basgeluiden. Zijn deze boxen te heftig voor deze ruimte? Denk ook aan Dali Zensor 5AX. Of is voor mijn ruimte een bookshelf beter?

   1. Mijn muziekkeuze is 60% klassieke muziek en 30% popmuziek (Bowie, soul, R&B, geen hardcore rock of metal). Dus boxen moeten geschikt zijn voor vnl klassiek, maar ook pop. Ik hou niet van keiharde dreunende boxen, helder midden en hoog met afgewogen bas vind ik mooi. Moet niet opd4ingerig en vermoeiend zijn. Ik hoor graag jullie aanbevelingen. Groet.

   1. Dat wilden we in eerste instantie doen. Maar we hebben de receiver gelaten voor wat het is (niet echt interessant) en de passive getest op onze referentie-set (zie commentaar en metingen). Sorry voor eventuele verwachtingen.

  2. De speakers inmiddels in m’n bezit. Helemaal happy! Wel even een vraag / advies, de speakers kunnen een vaste bass / treble setting meekrijgen. Wat zijn hier de “beste” instellingen, of heeft u ze ook gewoon nog normaal fabrieks af ingesteld staan.
   Daarnaast vraag ik me af of het mogelijk is om een andere afstandbediening van de puckcontrol te gebruiken. Ik probeer op deze manier het volume te regelen met 1 centrale afstandsbediening.

  3. Heb de ‘normale’ Ultima 40 paar weken op proef gehad maar die vond ik met name in het hoog best wel tegen vallen. Zonder nu kritisch te luisteren ontbrak het aan detailering. Het laag was ook wel bombastisch maar dat lag ook aan de opstelling.

   Is het hoog bij deze actieve speakers wel voldoende gedetailleerd en komt dat dan door andere units? Of ontbreken passief filter??

   1. Dag Richard,

    Het hoog is niet het meest gedetailleerd. Dat komt door de grootte van de units. 25mm is best fors voor een softdome-tweeter. Echter vind ik het prima voor de prijsklasse. De active heeft ook gewoon een filter. Het is in feite een ‘powered’ speaker. Er wordt dus nog steeds door een passief filter heen gespeeld.

    Detaillering in het hoog is ook afhankelijk van de versterkers. In ons geval was het wel beter met de nCores. Maar ja: dat mag ook wel.

    Hoeveel uur heeft de speaker totaal gespeeld? Veel speakers moeten toch wel 200 uur spelen. Minimaal.

    1. Bedankt voor je reactie. De 200 uur zullen ze niet gehaald hebben en ja, alle waar is naar zijn geld. Misschien toch nog eens de aktieve proberen. ik vond ze er wel gelikt uit zien.

  4. Inderdaad knap om voor zo’n prijs een kwalitatief goed klinkende luidspreker op de markt te brengen. Hulde aan de Teufel ingenieurs, want het zijn geen highend drivers.

   Ik vind het jammer dat bij de review geen foto’s van de drivers, fiters en binnenkant kast zijn genomen. De mid en laag hebben een blikstalen chassis met daardoor minder ventilate en minder stabiel. Er is geen ventilatie achter de centreerring en geen ventilatie door de poolkern.
   Niks mis mee als het maar goed klinkt, maar dat verschil had wat mij betreft wel getoond mogen worden.

   Dus Jaap volgende keer schroevendraaier erbij?

  5. Als je deze boxen goed neerzet – 1mtr. rondom vrij- dan zul je versteld staan van het resultaat. Heb je een smartsphone dan heb je verder niets meer nodig. Maar de CD e.d. kun je er ook op aansluiten. Laat je niet van de wijs brengen het klinkt vele malen beter dan de prijs ;-)

  Geef een reactie