web analytics

Review Teufel Ultima 40 Active

Voordelen

 • Speelt goed
 • Erg compleet
 • Superprijs

Nadelen

 • Afwerking kan wat strakker
  • Prijs: € 799

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Teufel Ultima 40 Active

   De wow-factor

   Inhoud

   We hebben de Teufel op de M50 gekoppeld… Nog één keer de kabels langslopen. Alles klopt. We pakken de geinige ‘puck’ met de T erop. Dat is de afstandsbediening van deze Active. Aan de zijkant zit een knopje. Die regelt de input. Draaien aan de schijf regelt het volume. En erop drukken zet alles op stil (Mute). We tikken met het ingangsknopje door naar de optische ingang. En ja hoor: muziek. En hoe!

   Even los komen

   We hebben de speaker zeker een week laten spelen voordat we zijn gaan zitten. Dat raden we iedereen aan, want nieuwe luidsprekers moeten altijd loskomen. De surrounds zijn nog stug en het filter heeft ook zijn tijd nodig. De nieuwigheid uit zich – vaak – in een wat rauwig midden en hoog. En een kaal en ruw laaggebied zonder definitie. Een truuk is de speaker gewoon 24/7 met radio aan te laten spelen.

   Als u het wilt versnellen, kunt u de luidsprekers tegenover elkaar zetten en één speaker in tegenfase zetten door de speakerkabels op te draaien (+ op – en – op +). Zet dan een stuk muziek in mono aan en u zult merken dat het geheel vrijwel stil wordt. Nu kunt u harder spelen en het proces dus wat versnellen.

   Rijk gevuld

   De Teufel Ultima 40 Mk2 Active heeft een vrij rijk karakter. Het laag is vrij rond en opvallend strak en vol detail voor een speaker in deze prijsklasse. Het midden en hoog klinken vrij en open. Wellicht een tikkie prominent soms, maar dat zorgt ook weer voor een goede verstaanbaarheid. Overigens is dat vrij gemakkelijk op te lossen met plaatsing van de Teufels en wellicht een wat dikker gordijntje. Deze speaker is namelijk verre van fel en hard.

   Onze ruimte is vrij goed in balans (wat meer gedempt dan een gemiddelde woonkamer, schatten we in), waardoor we gemakkelijk wat luider kunnen spelen zonder dat het irriteert. Maar we kunnen ons voorstellen dat een hardere ruimte ervoor zal zorgen dat het midden wat te veel aanwezig kan zijn.

   Netjes

   Dan over het schetsen van een stereobeeld. De beeldvorming kan iets holografischer. Menig bookshelf in deze prijsklasse zal wat grootser presenteren. Dat is bijna altijd het geval; een kwestie van 2-weg versus een 3-weg luidspreker.

   We horen ook bij deze Ultima 40 Active vooral een plaatje voor ons… een metertje of twee van de speaker hooguit. Als we een 2-weg boekenplank luidspreker zouden pakken, dan was er wat meer spreiding te horen. Echter zal een bookshelf wat minder diep gaan. Het is maar wat u belangrijker vindt.

   Gerelateerde berichten

   User review Tubulus-kabels

   De wow-factor Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesAlpha Audio is graag in contact met zijn lezers. En hoe kan dat beter dan lezers mooie producten te laten testen? Rob Luiken heeft een complete set Tubulus-kabels kunnen testen. Hieronder leest u zijn bevindingen.  Terug naar: Inleiding

   Teufel Definion 5

   Review Teufel Definion 5

   De wow-factor Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesTeufel is in korte tijd een vrij bekende speler geworden in Nederland. Ga maar eens na: vijf jaar geleden kende in Nederland nagenoeg niemand het Duitse merk. Nu weten aardig wat audioliefhebbers de weg naar de online winkel wel te vinden. Een winkel […]

   18 reacties

   1. Hallo allen, en met name Jaap. Fijne en goede site Jaap. Ik zit al een tijdje aan deze actieve Teufels te denken, heb nu een Sony 4.1 setje van €300 met ingebouwde Blu ray(als noodoplossing gek9cht na scheiding) en kan nu weer financieel iets doen. Gebruik deze voor tv en als cd spelerz(muziek). Ik woon in flat met onder- en zij buren, is niet extreem gehorig. Hoor bijna nooit iets . Ruimte is ongeveer 50m2 in l-vorm (1x 20m2 en 1x 30m2). Ik wil niet dat mijn buren, vooral onderburen last hebben van de basgeluiden. Zijn deze boxen te heftig voor deze ruimte? Denk ook aan Dali Zensor 5AX. Of is voor mijn ruimte een bookshelf beter?

    1. Mijn muziekkeuze is 60% klassieke muziek en 30% popmuziek (Bowie, soul, R&B, geen hardcore rock of metal). Dus boxen moeten geschikt zijn voor vnl klassiek, maar ook pop. Ik hou niet van keiharde dreunende boxen, helder midden en hoog met afgewogen bas vind ik mooi. Moet niet opd4ingerig en vermoeiend zijn. Ik hoor graag jullie aanbevelingen. Groet.

    1. Dat wilden we in eerste instantie doen. Maar we hebben de receiver gelaten voor wat het is (niet echt interessant) en de passive getest op onze referentie-set (zie commentaar en metingen). Sorry voor eventuele verwachtingen.

   2. De speakers inmiddels in m’n bezit. Helemaal happy! Wel even een vraag / advies, de speakers kunnen een vaste bass / treble setting meekrijgen. Wat zijn hier de “beste” instellingen, of heeft u ze ook gewoon nog normaal fabrieks af ingesteld staan.
    Daarnaast vraag ik me af of het mogelijk is om een andere afstandbediening van de puckcontrol te gebruiken. Ik probeer op deze manier het volume te regelen met 1 centrale afstandsbediening.

   3. Heb de ‘normale’ Ultima 40 paar weken op proef gehad maar die vond ik met name in het hoog best wel tegen vallen. Zonder nu kritisch te luisteren ontbrak het aan detailering. Het laag was ook wel bombastisch maar dat lag ook aan de opstelling.

    Is het hoog bij deze actieve speakers wel voldoende gedetailleerd en komt dat dan door andere units? Of ontbreken passief filter??

    1. Dag Richard,

     Het hoog is niet het meest gedetailleerd. Dat komt door de grootte van de units. 25mm is best fors voor een softdome-tweeter. Echter vind ik het prima voor de prijsklasse. De active heeft ook gewoon een filter. Het is in feite een ‘powered’ speaker. Er wordt dus nog steeds door een passief filter heen gespeeld.

     Detaillering in het hoog is ook afhankelijk van de versterkers. In ons geval was het wel beter met de nCores. Maar ja: dat mag ook wel.

     Hoeveel uur heeft de speaker totaal gespeeld? Veel speakers moeten toch wel 200 uur spelen. Minimaal.

     1. Bedankt voor je reactie. De 200 uur zullen ze niet gehaald hebben en ja, alle waar is naar zijn geld. Misschien toch nog eens de aktieve proberen. ik vond ze er wel gelikt uit zien.

   4. Inderdaad knap om voor zo’n prijs een kwalitatief goed klinkende luidspreker op de markt te brengen. Hulde aan de Teufel ingenieurs, want het zijn geen highend drivers.

    Ik vind het jammer dat bij de review geen foto’s van de drivers, fiters en binnenkant kast zijn genomen. De mid en laag hebben een blikstalen chassis met daardoor minder ventilate en minder stabiel. Er is geen ventilatie achter de centreerring en geen ventilatie door de poolkern.
    Niks mis mee als het maar goed klinkt, maar dat verschil had wat mij betreft wel getoond mogen worden.

    Dus Jaap volgende keer schroevendraaier erbij?

   5. Als je deze boxen goed neerzet – 1mtr. rondom vrij- dan zul je versteld staan van het resultaat. Heb je een smartsphone dan heb je verder niets meer nodig. Maar de CD e.d. kun je er ook op aansluiten. Laat je niet van de wijs brengen het klinkt vele malen beter dan de prijs ;-)

   Geef een reactie