web analytics

Review Teufel Ultima 40 Active

Voordelen

 • Speelt goed
 • Erg compleet
 • Superprijs

Nadelen

 • Afwerking kan wat strakker
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel Ultima 40 Active

  De opbouw

  De Teufel Ultima 40 Active, is net als de gewone Passive-versie een 3-weg basreflex-luidspreker. De kast is netjes, maar natuurlijk niet geheel dood. Teufel meldt dat het geheel goed gestut is, maar wij horen toch wel een eigen klank als we op de kast kloppen. Het voelt wat dun. Nu is dat in deze klasse geen schande. De ‘grote merken’ hebben dat ook. Denk aan de Bowers 600-serie, Dali Opticon en bijvoorbeeld Monitor Audio Bronze-series.

  Kijken we aan de voorzijde, dan zien we een viertal units: een 16,5 cm geweven middentoner (kevlar met glasvezel), een tweetal 16,5 cm woofers (cellulose) en een vrij grote, 2,5 cm softdome tweeter. Volgens Teufel moet dit geheel vanaf zo’n 45 Hz oppakken en tot 20 kHz kunnen spelen. Onze metingen (verderop te zien) laten zien dat dit wel klopt. Het redement is volgens Teufel 87 dB en de impedantie ligt tussen 4 en 8 Ohm.

  De crossovers liggen op 650 Hz en op 2600 Hz. Nu ligt dat wel een beetje in het stemgebied. We zijn dus wel benieuwd hoe dat zich gaat uiten in de weergave van intensief vocale stukken.

  Gerelateerde berichten

  Bowers Wilkins 685S2

  Review Bowers & Wilkins 685 S2

  De opbouw Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesHet zat er natuurlijk al langer aan te komen: een opvolger van de immens populaire lijn van Bowers & Wilkins: de 600-serie. Deze serie met twee varianten van de monitors, twee modellen vloerstaanders, een tweetal centers en een sub mogen we gerust compleet […]

  Meridian 861 en HD621: reference AV

  De opbouw Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesDe koning van de digitale audio, zo mogen we Meridian wel noemen. Het Britse merk is al sinds dag één bezig met digitale audio. Kijk naar de Meridian 203, of de 518. Toch wel iconen in de wereld van cd-spelers. De 861 en […]

  18 reacties

  1. Hallo allen, en met name Jaap. Fijne en goede site Jaap. Ik zit al een tijdje aan deze actieve Teufels te denken, heb nu een Sony 4.1 setje van €300 met ingebouwde Blu ray(als noodoplossing gek9cht na scheiding) en kan nu weer financieel iets doen. Gebruik deze voor tv en als cd spelerz(muziek). Ik woon in flat met onder- en zij buren, is niet extreem gehorig. Hoor bijna nooit iets . Ruimte is ongeveer 50m2 in l-vorm (1x 20m2 en 1x 30m2). Ik wil niet dat mijn buren, vooral onderburen last hebben van de basgeluiden. Zijn deze boxen te heftig voor deze ruimte? Denk ook aan Dali Zensor 5AX. Of is voor mijn ruimte een bookshelf beter?

   1. Mijn muziekkeuze is 60% klassieke muziek en 30% popmuziek (Bowie, soul, R&B, geen hardcore rock of metal). Dus boxen moeten geschikt zijn voor vnl klassiek, maar ook pop. Ik hou niet van keiharde dreunende boxen, helder midden en hoog met afgewogen bas vind ik mooi. Moet niet opd4ingerig en vermoeiend zijn. Ik hoor graag jullie aanbevelingen. Groet.

   1. Dat wilden we in eerste instantie doen. Maar we hebben de receiver gelaten voor wat het is (niet echt interessant) en de passive getest op onze referentie-set (zie commentaar en metingen). Sorry voor eventuele verwachtingen.

  2. De speakers inmiddels in m’n bezit. Helemaal happy! Wel even een vraag / advies, de speakers kunnen een vaste bass / treble setting meekrijgen. Wat zijn hier de “beste” instellingen, of heeft u ze ook gewoon nog normaal fabrieks af ingesteld staan.
   Daarnaast vraag ik me af of het mogelijk is om een andere afstandbediening van de puckcontrol te gebruiken. Ik probeer op deze manier het volume te regelen met 1 centrale afstandsbediening.

  3. Heb de ‘normale’ Ultima 40 paar weken op proef gehad maar die vond ik met name in het hoog best wel tegen vallen. Zonder nu kritisch te luisteren ontbrak het aan detailering. Het laag was ook wel bombastisch maar dat lag ook aan de opstelling.

   Is het hoog bij deze actieve speakers wel voldoende gedetailleerd en komt dat dan door andere units? Of ontbreken passief filter??

   1. Dag Richard,

    Het hoog is niet het meest gedetailleerd. Dat komt door de grootte van de units. 25mm is best fors voor een softdome-tweeter. Echter vind ik het prima voor de prijsklasse. De active heeft ook gewoon een filter. Het is in feite een ‘powered’ speaker. Er wordt dus nog steeds door een passief filter heen gespeeld.

    Detaillering in het hoog is ook afhankelijk van de versterkers. In ons geval was het wel beter met de nCores. Maar ja: dat mag ook wel.

    Hoeveel uur heeft de speaker totaal gespeeld? Veel speakers moeten toch wel 200 uur spelen. Minimaal.

    1. Bedankt voor je reactie. De 200 uur zullen ze niet gehaald hebben en ja, alle waar is naar zijn geld. Misschien toch nog eens de aktieve proberen. ik vond ze er wel gelikt uit zien.

  4. Inderdaad knap om voor zo’n prijs een kwalitatief goed klinkende luidspreker op de markt te brengen. Hulde aan de Teufel ingenieurs, want het zijn geen highend drivers.

   Ik vind het jammer dat bij de review geen foto’s van de drivers, fiters en binnenkant kast zijn genomen. De mid en laag hebben een blikstalen chassis met daardoor minder ventilate en minder stabiel. Er is geen ventilatie achter de centreerring en geen ventilatie door de poolkern.
   Niks mis mee als het maar goed klinkt, maar dat verschil had wat mij betreft wel getoond mogen worden.

   Dus Jaap volgende keer schroevendraaier erbij?

  5. Als je deze boxen goed neerzet – 1mtr. rondom vrij- dan zul je versteld staan van het resultaat. Heb je een smartsphone dan heb je verder niets meer nodig. Maar de CD e.d. kun je er ook op aansluiten. Laat je niet van de wijs brengen het klinkt vele malen beter dan de prijs ;-)

  Geef een reactie