web analytics

Review Teufel Ultima 40 Active

Voordelen

 • Speelt goed
 • Erg compleet
 • Superprijs

Nadelen

 • Afwerking kan wat strakker
  • Prijs: € 799

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Teufel Ultima 40 Active

   De set-up

   Laten we even kort toelichten hoe we hebben getest. We hebben als basis de NAD M50 gebruikt om mee te spelen. Daarnaast hebben we met de telefoon gespeeld (Nexus 5X met bluetooth AptX) en de analoge ingang gebruikt voor de metingen verderop in dit artikel.

   De bekabeling komt hoofdzakelijk bij Audioquest vandaan. Echter hebben we nu ook Grimm TPM gebruikt tussen de Illusonic-dac en de Pass Labs en Hypex nCore eindversterkers. Die hebben we namelijk ingezet om de ‘Passive’-versie van de Ultima 40 te testen.

   De Illusonic IAP8 hebben we gebruikt voor de metingen van de Teufels. Dit is een heerlijk apparaat om speakers mee te meten. We kunnen nog geen THD-metigen verrichten, maar dat gaat zeker komen. We zijn in gesprek met de ontwikkelaar van de software. Die heeft vermeld dat het kan. Dus nog even geduld.

   Gerelateerde berichten

   Music Hall MMF 2-3

   Review Music Hall MMF 2.3

   De set-up Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesVia de importeur Smart Audio ontvangen wij een platenspeler. En daar zijn wij stiekem wel heel erg blij mee. Want vinyl heeft, terecht, een plaats veroverd in de harten van vele audioliefhebbers. Maar helaas heeft de liefde voor audio een prijskaartje. We kennen […]

   Studiotest Metrum - Horus

   Studiotest: Metrum VS Horus

   De set-up Inhoud 1. Inleiding2. De set-up3. De opbouw4. De wow-factor5. Metingen6. SpecificatiesReactiesWanneer we de kans krijgen om een prachtig duo te testen in een ultieme omgeving, zeggen we natuurlijk geen nee. Het gaat in dit geval om de Horus-dac – de studioversie van de Merging Nadac – en de Metrum Acoustics Adagio. Er is […]

   18 reacties

   1. Hallo allen, en met name Jaap. Fijne en goede site Jaap. Ik zit al een tijdje aan deze actieve Teufels te denken, heb nu een Sony 4.1 setje van €300 met ingebouwde Blu ray(als noodoplossing gek9cht na scheiding) en kan nu weer financieel iets doen. Gebruik deze voor tv en als cd spelerz(muziek). Ik woon in flat met onder- en zij buren, is niet extreem gehorig. Hoor bijna nooit iets . Ruimte is ongeveer 50m2 in l-vorm (1x 20m2 en 1x 30m2). Ik wil niet dat mijn buren, vooral onderburen last hebben van de basgeluiden. Zijn deze boxen te heftig voor deze ruimte? Denk ook aan Dali Zensor 5AX. Of is voor mijn ruimte een bookshelf beter?

    1. Mijn muziekkeuze is 60% klassieke muziek en 30% popmuziek (Bowie, soul, R&B, geen hardcore rock of metal). Dus boxen moeten geschikt zijn voor vnl klassiek, maar ook pop. Ik hou niet van keiharde dreunende boxen, helder midden en hoog met afgewogen bas vind ik mooi. Moet niet opd4ingerig en vermoeiend zijn. Ik hoor graag jullie aanbevelingen. Groet.

    1. Dat wilden we in eerste instantie doen. Maar we hebben de receiver gelaten voor wat het is (niet echt interessant) en de passive getest op onze referentie-set (zie commentaar en metingen). Sorry voor eventuele verwachtingen.

   2. De speakers inmiddels in m’n bezit. Helemaal happy! Wel even een vraag / advies, de speakers kunnen een vaste bass / treble setting meekrijgen. Wat zijn hier de “beste” instellingen, of heeft u ze ook gewoon nog normaal fabrieks af ingesteld staan.
    Daarnaast vraag ik me af of het mogelijk is om een andere afstandbediening van de puckcontrol te gebruiken. Ik probeer op deze manier het volume te regelen met 1 centrale afstandsbediening.

   3. Heb de ‘normale’ Ultima 40 paar weken op proef gehad maar die vond ik met name in het hoog best wel tegen vallen. Zonder nu kritisch te luisteren ontbrak het aan detailering. Het laag was ook wel bombastisch maar dat lag ook aan de opstelling.

    Is het hoog bij deze actieve speakers wel voldoende gedetailleerd en komt dat dan door andere units? Of ontbreken passief filter??

    1. Dag Richard,

     Het hoog is niet het meest gedetailleerd. Dat komt door de grootte van de units. 25mm is best fors voor een softdome-tweeter. Echter vind ik het prima voor de prijsklasse. De active heeft ook gewoon een filter. Het is in feite een ‘powered’ speaker. Er wordt dus nog steeds door een passief filter heen gespeeld.

     Detaillering in het hoog is ook afhankelijk van de versterkers. In ons geval was het wel beter met de nCores. Maar ja: dat mag ook wel.

     Hoeveel uur heeft de speaker totaal gespeeld? Veel speakers moeten toch wel 200 uur spelen. Minimaal.

     1. Bedankt voor je reactie. De 200 uur zullen ze niet gehaald hebben en ja, alle waar is naar zijn geld. Misschien toch nog eens de aktieve proberen. ik vond ze er wel gelikt uit zien.

   4. Inderdaad knap om voor zo’n prijs een kwalitatief goed klinkende luidspreker op de markt te brengen. Hulde aan de Teufel ingenieurs, want het zijn geen highend drivers.

    Ik vind het jammer dat bij de review geen foto’s van de drivers, fiters en binnenkant kast zijn genomen. De mid en laag hebben een blikstalen chassis met daardoor minder ventilate en minder stabiel. Er is geen ventilatie achter de centreerring en geen ventilatie door de poolkern.
    Niks mis mee als het maar goed klinkt, maar dat verschil had wat mij betreft wel getoond mogen worden.

    Dus Jaap volgende keer schroevendraaier erbij?

   5. Als je deze boxen goed neerzet – 1mtr. rondom vrij- dan zul je versteld staan van het resultaat. Heb je een smartsphone dan heb je verder niets meer nodig. Maar de CD e.d. kun je er ook op aansluiten. Laat je niet van de wijs brengen het klinkt vele malen beter dan de prijs ;-)

   Geef een reactie