web analytics

Review Teufel Ultima 20 Kombo

Prijs: € 399

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Teufel Ultima 20 Kombo

Set-up en klank

Inhoud

De installatie van de Teufel Ultima 20 Kombo is eenvoudig. U stopt de stekker van de receiver in het stopcontact, draait de luidsprekerkabels in de terminal vast en koppelt deze weer aan de luidsprekers. De speakers zouden we plaatsen op statieven. Op een boekenplank is de kans op resonanties erg groot.

Tenslotte kunt u de bluetooth-dongle achterin de receiver duwen om deze te activeren.

Bediening

De bediening is eenvoudig. Inputs wisselen, volume regelen en afspelen starten en stoppen gaat allemaal met toegewijde knoppen. Zowel op het apparaat als op de afstandsbediening. Kind kan de was doen.

Spelen

We hebben de set even goed warm – en in laten spelen. Dat is wel nodig. Zeker met nieuwe luidsprekers. Het ruwe randje gaat er vanaf. Ook in dit geval.

Nu zal deze set nooit de Award voor verfijning gaan winnen. Maar feit is: voor 399 (of 899 in geval van de vloerstaande set) is het zeker niet verkeerd. Wij hebben zowel cd als bluetooth gebruikt. En eerlijk: beide klinkt gewoon prima. Pakt het je bij de strot? Nee. Speelt het gewoon goed? Ja…

Wie graag op party-niveau speelt: dat raden we af. De set slibt op hogere niveaus wel dicht namelijk. Wij horen compressie in zowel de luidspreker als de versterker.

Gerelateerde berichten

Review Cambridge Audio Azur 851 pre en power

Set-up en klank InhoudCambridge Audio kennen we vooral van de degelijke spullen tegen een nette prijs. Maar een referentie voor- en eindversterker combinatie hebben we nog niet echt onder handen genomen. Tot nu. We testen de Azur 851E en 851W. Jazeker: met de befaamde Class XD versterker-technologie. 

IFA 2014 Sony SS-AC3

Review Sony TA A1 ES versterker

Set-up en klank InhoudDe high-resolution audiospeler HAP Z1 ES vormt een twee-eenheid met de Sony TA A1 ES referentieversterker, die minstens zo interessant is als de speler. Ook hier lijkt het erop dat Sony zijn best heeft gedaan om zijn versterkersconcept opnieuw uit te vinden. Het resultaat is een tweekanaals geintegreerde versterker waar alleen de meest […]

2 reacties

Geef een reactie