web analytics

Review Teufel Stereo L actieve streaming speaker

Prijs: € 1799

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs

De sound

Aangezien we te maken hebben met een compleet systeem, hoeven we ons referentiesysteem niet te gebruiken. We zetten de twee grote vloerstaanders dus neer – eerste even de Focals weghalen… geen fijn klusje – en installeren de boel. Dat gaat eenvoudig, zoals we ook al in de video uitleggen. Het is in feite een soort tienstappenplan. Kind kan de was doen. Wij raden met klem aan om kabel te gebruiken, ondanks de wifi-ac module. Streaming over wifi kan wel, maar het vereist een zeer degelijk accesspoint voor een stabiele overdracht. Hebt u dus een stotterende stream en bent u draadloos verbonden, probeer dan eerst kabel.

De sound

We hebben vanaf verschillende bronnen geluisterd. Uiteraard het gros streaming. Bluetooth hebben we gewoon getest; het werkt. We testen zowel vanaf Tidal als de NAS. En we hebben de line-in getest. Die werkt natuurlijk ook gewoon en is afhankelijk van de kwaliteit van de bron. Het systeem is transparant genoeg om verschillen te laten horen.

De weergave vergelijken tussen de Raumfeld Stereo L en deze Teufel Stereo L is onmogelijk: het is drie jaar geleden en we hebben geen setje staan om ze naast elkaar te beluisteren. Daarnaast hebben we de Raumfeld in een andere ruimte getest. Kortom: appels met plakken kaas vergelijken… het gaat niet.

Wat we wel kunnen zeggen is dat de weergave ontzettend netjes is voor een systeem in deze klasse. We horen een erg compleet pallet van laag tot hoog. En het voelt allemaal prima in balans. De metingen laten ook zien dat dit het geval is. We zien een lichte roll-of in het hoog – en dat is een beetje hoorbaar – maar verder prima!

Het fijne aan deze Teufel is dat het niet het meest detailrijke systeem is, wat betekent dat ook slechtere bronnen nog te pruimen zijn. Dat is bijna altijd de keerzijde van high-end / ultra high-end: alles is hoorbaar. Dus ook fouten. En sja… niet alles is even goed opgenomen. Zeker rock en metal is veelal niet echt een technisch hoogstandje als het aankomt op opname. Dat kan dus nog prima op deze set. Wel zo fijn.

Het enige puntje van aandacht vinden we het mid / hoog. Daar zit wel een klein randje (ook zichtbaar in de metingen). We horen het op high-hats die soms een beetje scherp zijn. Maar heel eerlijk: we zijn wat aan het muggenziften, want bijna geen enkele speaker in deze klasse is foutloos. En ga maar eens rekenen: versterker, streamer, vloerstaander… voor 1800 euro? Poe: dat is wel een scherpe deal hoor! Moeten we dan gaan paten over een licht korreltje op een high-hat? Neu…

Overall

We vinden de Teufel Stereo L een bijzonder interessante optie voor wie een totaaloplossing zoekt. geen gehannes met componenten. Gewoon stekker(s) erin en spelen maar. Heerlijk.

Gerelateerde berichten

NAD Master Series M12 M22 (8)

Eerste Impressie NAD M12 en M22

De sound InhoudDe Master Series… duidelijker kan het niet bij NAD. De Master Series zijn de parels van het van origine Britse merk. Tegenwoordig valt het merk onder het Canadese Lenbrook International. En dat heeft zo zijn voordelen…!

Paradigm PW AMP

Video Paradigm PW Amp

De sound InhoudWe hebben van Paradigm de PW Amp op de redactie gekregen. Een interessant apparaatje waar we al in Canada kennis mee hebben gemaakt. De PW Amp is een streamer op basis van DTS Play-Fi. Een relatief nieuw systeem waar alle fabrikanten mee aan de slag kunnen gaan. Kortom: verwacht meer van dit platform!

Geef een reactie