web analytics

Review Teufel Stereo L actieve streaming speaker

Voordelen

 • Klinkt netjes
 • Oogt strak
 • Prima app
 • Geen gehannes... plug and play

Nadelen

 • Geen digitale inputs
 • Meer streaming-services zou leuk zijn
 • Prijs: € 1799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Actief is de toekomst. Of beter: actief is the way to go… En dat zien meer en meer fabrikanten. Waaronder natuurlijk Teufel. Al kennen we de Stereo L ook als de Raumfeld Stereo L die we een tijd terug hebben gereviewd. Er zijn echter wat wijzigingen die we graag willen doornemen met u. Dus zonder al te veel geneuzel: hier is de Teufel Stereo L actieve streaming speaker. 

  In feite zien we weinig verschillen met de Raumfeld Stereo L die we in 2015 hebben getest. Toen was de naam ook Stereo L, echter was het daarvoor Speaker L als we het goed hebben. Teufel heeft bij de nieuwe Stereo L echter wel wat zaken aangepast. Zo zien we nu een coaxiale unit, een veel mooiere verbindingskabel tussen de twee speakers en een app die grondig is aangepast. Al was de oude app ook niet verkeerd.

  Definion

  We zien dat de Teufel Stereo L de units van de Definion-serie leent. Sowieso de coaxiale unit die verantwoordelijk is voor het midden en hoog. De woofers lijken ook verdacht veel op de Definion-modellen. En dat is een statement, want de Definion-serie is de hoge lijn van Teufel. Door deze keuze – en andere wijzigingen – is de prijs van de Stereo L wel wat omhoog. Van de 1500 euro drie jaar terug, naar 1800 euro anno nu. Is het de verhoging waard? Ja. Wij vinden van wel, want de afwerking, mogelijkheden en app zijn er wel op vooruit gegaan, zoals u later zult lezen.

  Specificaties

  Nog even kort wat specificaties van het systeem. Bovenin zien we de bekende coaxiale unit met daaronder drie 6,5-inch woofers. Deze set-up is in drieweg gezet. Ademen gaat via een poort aan de onderzijde waar u ook de verstelbare voet schroeft. De Raumfeld was een gesloten systeem. U vat hem al: de Teufel is écht wel een andere speaker dan de Raumfeld.

  Elke unit is apart aangestuurd met een eigen klasse-D versterker. Zes in totaal dus. Bij elkaar goed voor zo’n 280 watt. Er is een actieve speaker een een passive speaker, wat laat zien dat we eigenlijk moeten praten over een Powered Speaker. En niet zozeer een actief model, aangezien er nog steeds een crossover gebruikt wordt.

  Aansluiten kan met wifi (b/g/n/ac), ethernet (10/100) en bluetooth. Ook zien we USB (voor opslag / streaming) en cinch-stereo in. Dat moet bij elkaar toch een behoorlijk flexibele opzet verzorgen. Het enige dat we missen is een digitale input. Dat zou mooi zijn voor integratie met de tv bijvoorbeeld.

  Over streamingdiensten kunnen we kort zijn. Raumfeld / Teufel levert alle populaire diensten. Van Spotify tot Tidal, internetradio en napster. Geen Qobuz en Deezer gek genoeg. Maar goed: die zijn wel weer te streamen via bluetooth.

  Gerelateerde berichten

  Teufel Real Pure

  Video Teufel Real Pure over ear hoofdtelefoon

  Inleiding InhoudHoofdtelefoons zijn een ware zegening voor de muziekliefhebbers die veel onderweg zijn of even privé willen genieten van hun favoriete band. Nu zijn er hoofdtelefoons in allerhande soorten en maten. On-ear, over-ear, in-ear, draadloos, draadjes en met of zonder bellen. En natuurlijk van duur tot spotgoedkoop. Helaas geldt vaak: you get what you pay […]

  Metrum Baby Ambre

  Video Metrum Acoustics Baby Ambre

  Inleiding InhoudWe kregen vandaag een pakketje op de deurmat met een inhoud waar we wel op zaten te wachten: de Metrum Acoustics Baby Ambre… een klein, schattig, lief ROON endpoint… Het broertje – of zusje – van de Ambre. Een ROON streamer waar we al een tijdje mee spelen. Wat zijn de verschillen? Check onze […]

  Geef een reactie