Review Teufel Stereo L actieve streaming speaker

Voordelen

 • Klinkt netjes
 • Oogt strak
 • Prima app
 • Geen gehannes... plug and play

Nadelen

 • Geen digitale inputs
 • Meer streaming-services zou leuk zijn
  • Inleiding

   Actief is de toekomst. Of beter: actief is the way to go… En dat zien meer en meer fabrikanten. Waaronder natuurlijk Teufel. Al kennen we de Stereo L ook als de Raumfeld Stereo L die we een tijd terug hebben gereviewd. Er zijn echter wat wijzigingen die we graag willen doornemen met u. Dus zonder al te veel geneuzel: hier is de Teufel Stereo L actieve streaming speaker. 

   In feite zien we weinig verschillen met de Raumfeld Stereo L die we in 2015 hebben getest. Toen was de naam ook Stereo L, echter was het daarvoor Speaker L als we het goed hebben. Teufel heeft bij de nieuwe Stereo L echter wel wat zaken aangepast. Zo zien we nu een coaxiale unit, een veel mooiere verbindingskabel tussen de twee speakers en een app die grondig is aangepast. Al was de oude app ook niet verkeerd.

   Definion

   We zien dat de Teufel Stereo L de units van de Definion-serie leent. Sowieso de coaxiale unit die verantwoordelijk is voor het midden en hoog. De woofers lijken ook verdacht veel op de Definion-modellen. En dat is een statement, want de Definion-serie is de hoge lijn van Teufel. Door deze keuze – en andere wijzigingen – is de prijs van de Stereo L wel wat omhoog. Van de 1500 euro drie jaar terug, naar 1800 euro anno nu. Is het de verhoging waard? Ja. Wij vinden van wel, want de afwerking, mogelijkheden en app zijn er wel op vooruit gegaan, zoals u later zult lezen.

   Specificaties

   Nog even kort wat specificaties van het systeem. Bovenin zien we de bekende coaxiale unit met daaronder drie 6,5-inch woofers. Deze set-up is in drieweg gezet. Ademen gaat via een poort aan de onderzijde waar u ook de verstelbare voet schroeft. De Raumfeld was een gesloten systeem. U vat hem al: de Teufel is écht wel een andere speaker dan de Raumfeld.

   Elke unit is apart aangestuurd met een eigen klasse-D versterker. Zes in totaal dus. Bij elkaar goed voor zo’n 280 watt. Er is een actieve speaker een een passive speaker, wat laat zien dat we eigenlijk moeten praten over een Powered Speaker. En niet zozeer een actief model, aangezien er nog steeds een crossover gebruikt wordt.

   Aansluiten kan met wifi (b/g/n/ac), ethernet (10/100) en bluetooth. Ook zien we USB (voor opslag / streaming) en cinch-stereo in. Dat moet bij elkaar toch een behoorlijk flexibele opzet verzorgen. Het enige dat we missen is een digitale input. Dat zou mooi zijn voor integratie met de tv bijvoorbeeld.

   Over streamingdiensten kunnen we kort zijn. Raumfeld / Teufel levert alle populaire diensten. Van Spotify tot Tidal, internetradio en napster. Geen Qobuz en Deezer gek genoeg. Maar goed: die zijn wel weer te streamen via bluetooth.

   Gerelateerde berichten

   Lumin D2

   Review Lumin D2 streamer

   De wereld van digitale audio beweegt snel. Digitaal naar analoog omzetters – dacs – brengen elk jaar weer meer resolutie en verfijning en ook op gebied van streamers zien we talloze vernieuwingen ontstaan. Zowel met hard- als met software. Lumin is een speler die graag een graantje meepikt in die markt. Met de D1 hebben […]

   Teufel Mute

   Review Teufel Mute hoofdtelefoon

   Zouden de duivelse Duitsers van Teufel ons weer verrassen? We zijn nog aan het bijkomen van de indruk die de Ultima 40 Active vloerstaanders achterlieten als we weer een klein doosje uit Berlijn binnen krijgen. De Teufel MUTE. een over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling en een prijskaartje van 170 euro. Voor nog eens 30 euro […]

   Review Raumfeld Stereo M V2

   In 2011 testte Alpha-Audio de eerste versie van de Raumfeld Speaker M. Eind 2014 is Raumfeld met een update van deze actieve stereospeakers en streamer gekomen. Hoog tijd dus voor een hernieuwde kennismaking. We testen de nieuwe Speaker M mét Spotify Connect. 

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Teufel One M streaming speaker

   Review Teufel One M streaming speaker