web analytics

Review Teufel Real Pure over-ear hoofdtelefoon

Prijs: € 119

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Teufel Real Pure

Hoe klinkt het?

Inhoud

We hebben de Real Pure meegenomen op een tripje naar Isotek in Slowakije. Dat is een verrassend lange vlucht die in ons geval over Wenen is gegaan. Kortom: genoeg tijd om een indruk te krijgen van het comfort en de weergave. Als speler hebben we zowel onze telefoon – een Nexus 5X – als onze laptop gebruikt. We hebben ook in de vrije tijd nog een filmpje kunnen streamen via Plex.

Anders

Wat ons opvalt is dat de Real Pure een andere signatuur heeft dan de Real Blue NC. Het is allemaal wat gemakkelijker en losser. Minder bassig en wat opener. Dat is te verklaren, aangezien er geen electronica tussen de unit en de bron staat. Tevens is de Pure niet afgestemd op Noise Cancelling, in tegenstelling tot de Real Blue NC.

Dat maakt langere luistersessies geen enkel probleem. Sterker nog: het is een prettig model om langer naar te luisteren, mits u dus niet te grote oren hebt en geen last van warmte krijgt. En zo vliegen we langs A Perfect Circle, Radiohead, Massive Attack, Amelie, Steven Wilson, Fink, I Am Kloot… heerlijk. Geen klachten hier.

Wat ons vooral opvalt bij het kijken van een film is de uitstekende verstaanbaarheid en de impact in het laag. Het is heerlijk droog en strak. Het stereobeeld blijft bij muziek en film een klein beetje in het hoofd, maar dat is vrij normaal in deze klasse. Zeker bij een gesloten model. Wilt u een beeld ‘voor’ u? Ga dan een klasse hoger en kies vooral voor een open model.

Gerelateerde berichten

Review Bose SoundLink

Hoe klinkt het? InhoudDraadloos, mobiel en streaming zijn kernwoorden voor wat hip is in de audiomarkt. Apple heeft deze onomkeerbare trend in beweging gezet met de iPod en nu AirPlay. Talloze docks verschijnen op de markt. Een markt waar Bose graag een graantje meepikt. Wij testen de Bose SoundLink Wireless Mobiel Speaker met bluetooth.

Geef een reactie