web analytics

Review Teufel Real Pure over-ear hoofdtelefoon

Voordelen

 • Klinkt prima
 • Degelijk gefabriceerd

Nadelen

 • Comfort kan beter
 • Extra kabeltje was leuk geweest
 • Prijs: € 119

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Teufel Real Pure

  Hoe klinkt het?

  Inhoud

  We hebben de Real Pure meegenomen op een tripje naar Isotek in Slowakije. Dat is een verrassend lange vlucht die in ons geval over Wenen is gegaan. Kortom: genoeg tijd om een indruk te krijgen van het comfort en de weergave. Als speler hebben we zowel onze telefoon – een Nexus 5X – als onze laptop gebruikt. We hebben ook in de vrije tijd nog een filmpje kunnen streamen via Plex.

  Anders

  Wat ons opvalt is dat de Real Pure een andere signatuur heeft dan de Real Blue NC. Het is allemaal wat gemakkelijker en losser. Minder bassig en wat opener. Dat is te verklaren, aangezien er geen electronica tussen de unit en de bron staat. Tevens is de Pure niet afgestemd op Noise Cancelling, in tegenstelling tot de Real Blue NC.

  Dat maakt langere luistersessies geen enkel probleem. Sterker nog: het is een prettig model om langer naar te luisteren, mits u dus niet te grote oren hebt en geen last van warmte krijgt. En zo vliegen we langs A Perfect Circle, Radiohead, Massive Attack, Amelie, Steven Wilson, Fink, I Am Kloot… heerlijk. Geen klachten hier.

  Wat ons vooral opvalt bij het kijken van een film is de uitstekende verstaanbaarheid en de impact in het laag. Het is heerlijk droog en strak. Het stereobeeld blijft bij muziek en film een klein beetje in het hoofd, maar dat is vrij normaal in deze klasse. Zeker bij een gesloten model. Wilt u een beeld ‘voor’ u? Ga dan een klasse hoger en kies vooral voor een open model.

  Gerelateerde berichten

  Moon 430 HA dac amp

  Headphone Heaven – Deel 2: • Moon Neo 430HA D3

  Hoe klinkt het? Inhoud 1. Inleiding2. Hoe klinkt het?3. Voor wie?ReactiesOp de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. En met het groeiende aanbod aan goede kwaliteit hoofdtelefoons wordt de vraag steeds […]

  B&WP7Wireless

  Review Bowers & Wilkins P7 Wireless

  Hoe klinkt het? Inhoud 1. Inleiding2. Hoe klinkt het?3. Voor wie?ReactiesWe hebben de Bowers & Wilkins P7 al eerder getest op Alpha-Audio. En wel in 2013. Eind vorig  jaar introduceerde Bowers & Wilkins de P7 Wireless. Over de Bowers & Wilkins P7 waren we al zeer te spreken; zowel  in de metingen als de luistertests […]

  Geef een reactie