web analytics

Review Teufel Real Blue NC

Prijs: € 199

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Teufel Real Blue NC (

Metingen

We hebben natuurlijk de Teufel Real Blue NC even op Harriette geplaatst. We zien een heel duidelijk verschil tussen metingen met en zonder actieve noise cancelling. Logisch: NC filtert zaken weg. En als we de metingen vergelijken zien we dat de NC twee dingen doet: het laag wat oppompen en het midden wegdrukken. Dat hebben we ook duidelijk gehoord tijdens onze luistersessies. Teufel heeft duidelijk gekozen voor goede prestaties mét NC. Zonder NC kan de Blue NC voor de bass-junkies wat kaal klinken.

De vervormingswaarden zijn zonder meer netjes. Al kunnen de prestaties in het laag beter. In het diepe laag zien we – zonder noise cancelling ingeschakeld – 10%. Vanaf 200 Hz duikt deze onder de 1,5% en bij 250 Hz onder de 1%.

Mét Noise cancelling is dat een heel ander verhaal. Daar zien we dat deze vanaf het diepe laag al vrij direct op en onder 1% zit. En bij 400 Hz duikt hij verder. Heel andere curve. Echter zien we aan het einde wel een stijgende lijn en wat meer gerommel. En zonder die onderdrukking weer niet. Die grafiek is wat vloeiender.

Wat kunnen we hieruit concluderen? Met noise cancelling hebt u strakker en beter gedefinieerd laag. En zonder noise cancelling een beter midden en hoog. Concessies…

Gerelateerde berichten

Shanling M0

Review Shanling M0 portable mediaspeler

Metingen InhoudNu de mobiele telefoon steeds meer oppervlakte krijgt, meer rekenkracht heeft en opslagmogelijkheden van 500 GB of meer geen uitzonderingen meer zijn, is dit een apparaat aan het worden waarmee we ongeveer alles doen. De belfunctie is een aardige nevenfunctie. Muziek afspelen? Eitje; even een appje downloaden van de streamingdienst en voilà, musica. Probleem […]

Geef een reactie