web analytics

Review Teufel One S streaming speaker

Voordelen

 • licht en handzaam
 • prettig om achtergrondmuziek weer te geven
 • bedieningsknoppen aan de bovenkant zijn praktisch

Nadelen

 • geen accu
 • app niet helemaal geintegreerd met andere streamingdiensten
 • onduidelijke geluidssignatuur
 • prijs/kwaliteit
  • Prijs: € 250

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Teufel One S

   Conclusie

   Raumfeld, het Duitse streamingmerk dat door Teufel is overgenomen, is nu geheel geïntegreerd in de productenlijn van Teufel. Het instapmodel streamingspeaker, de Teufel One S, is een geactualiseerde versie van de Raumfeld One S uit 2015.

   Als stand alone luidspreker is dit een atypische Teufelspeaker. Voor 250 euro zijn er betere alternatieven op de markt. Stereo zouden deze One S best wel aardig kunnen klinken. Maar ook dan zijn er interessante opties van andere merken. Hebt u al een Teufelsysteem, dan zou de Teufel One S een prima uitbreiding kunnen zijn van uw multiroom-set; voor kleine kamers waar u een neutraal en niet erg nadrukkelijk aanwezig geluid wenst.

   Die Kompetition

   Inhoud

   Teufel One S
   Komen we aan het eind van deze review toch nog terug op competitie… De concurrentie in deze categorie streaming/multriroom speakers is namelijk enorm. Voor 199 euro hebt u de Deense Libratone ZIPP mini die minstens even goed klinkt en zeker qua basweergave meer biedt. En de ZIPP-speakers hebben een accu die 10 uur meegaat. Uit Japan komt de Yamaha Musiccast WX-030 speaker (€ 249). Kijkt u ook vooral naar onze multitest multiroom audio, waar we systemen van Bluesound, BOSE, HEOS, Raumfeld, Samsung, Sonos en Yamaha naast elkaar hebben gezet.

   Bij het zoeken naar alternatieven kwamen we op een model die we nog niet hebben getest, maar die qua specificaties, design en verwachte geluidskwaliteit een interessante optie is. De VL350 van Samsung/AKG is een van de eerste modellen waarbij de resultaten van Samsungs overname van de Harman Groep duidelijk zichtbaar is. De luidsprekertechniek van AKG gecombineerd met electronica van Samsung. Aantrekkelijk design, 50 euro hoger geprijsd dan de Teufel One S, een afneembare ‘puck’ voor controle van de basisfuncties en een retro-design. Helemaal 2018, en….uit Korea.

   Gerelateerde berichten

   Harbeth Super HL5plus

   Review Harbeth Super HL5plus

   Die Kompetition Inhoud 1. Inleiding2. Teufel One3. One stream4. Vlees of vis?5. Die KompetitionReactiesHarbeth… een naam die bij vele audioliefhebbers wel wat losmaakt. Meestal een vreugdesprongetje aan de linkerzijde in de borstkas. De pure benadering van muziek. De veertig jaar historie. De connectie met studio’s… Het zijn allemaal zaken die liefhebbers kunnen waarderen. Om maar […]

   Geef een reactie