web analytics

Review Teufel One S streaming speaker

Prijs: € 250

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Teufel One S

Conclusie

Raumfeld, het Duitse streamingmerk dat door Teufel is overgenomen, is nu geheel geïntegreerd in de productenlijn van Teufel. Het instapmodel streamingspeaker, de Teufel One S, is een geactualiseerde versie van de Raumfeld One S uit 2015.

Als stand alone luidspreker is dit een atypische Teufelspeaker. Voor 250 euro zijn er betere alternatieven op de markt. Stereo zouden deze One S best wel aardig kunnen klinken. Maar ook dan zijn er interessante opties van andere merken. Hebt u al een Teufelsysteem, dan zou de Teufel One S een prima uitbreiding kunnen zijn van uw multiroom-set; voor kleine kamers waar u een neutraal en niet erg nadrukkelijk aanwezig geluid wenst.

Die Kompetition

Inhoud

Teufel One S
Komen we aan het eind van deze review toch nog terug op competitie… De concurrentie in deze categorie streaming/multriroom speakers is namelijk enorm. Voor 199 euro hebt u de Deense Libratone ZIPP mini die minstens even goed klinkt en zeker qua basweergave meer biedt. En de ZIPP-speakers hebben een accu die 10 uur meegaat. Uit Japan komt de Yamaha Musiccast WX-030 speaker (€ 249). Kijkt u ook vooral naar onze multitest multiroom audio, waar we systemen van Bluesound, BOSE, HEOS, Raumfeld, Samsung, Sonos en Yamaha naast elkaar hebben gezet.

Bij het zoeken naar alternatieven kwamen we op een model die we nog niet hebben getest, maar die qua specificaties, design en verwachte geluidskwaliteit een interessante optie is. De VL350 van Samsung/AKG is een van de eerste modellen waarbij de resultaten van Samsungs overname van de Harman Groep duidelijk zichtbaar is. De luidsprekertechniek van AKG gecombineerd met electronica van Samsung. Aantrekkelijk design, 50 euro hoger geprijsd dan de Teufel One S, een afneembare ‘puck’ voor controle van de basisfuncties en een retro-design. Helemaal 2018, en….uit Korea.

Gerelateerde berichten

isaac gracie

Isaac Gracie – Isaac Gracie

Die Kompetition Inhoud“Darling, I’m just not okay”. Het zijn de afsluitende woorden van het debuutalbum van Isaac Gracie, een jonge en schuchtere Engelse singer-songwriter. Nee, een vrolijke jongen is hij niet, maar wat leveren zijn sores prachtige muziek op. Het titelloze album staat vol met gedragen ballades waarin Gracie zijn angsten en (liefdes)verdriet van zich […]

Steljes Audio NS3

Review Steljes Audio NS3 Luidspreker

Die Kompetition InhoudGoed geluid bij de computer… waarom? Heel simpel. De computer is vaak meer dan alleen maar een tikmachine, browser of een editing-machine. Het is een zeer veelzijdig apparaat. En we besteden er meer en meer tijd achter. Zeker studenten of bijvoorbeeld ondernemers. Waarom zouden we dan naar de bliepjes en piepjes van de […]

Geef een reactie