web analytics

Review Teufel One S streaming speaker

Prijs: € 250

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Teufel One S

Vlees of vis?

We hebben veel verschillende soorten muziek beluisterd vanaf een veelheid aan bronnen en in vele formaten. Van lossy MP3 via een mobiele telefoon tot high res DSD en WAV bestanden die we via Roon, een masterclock en een zeer potente DA-converter naar de aux-ingang van de Teufel One S joegen (niet omdat het moet, maar omdat het in dit geval kán). En vooral hebben we geluisterd op de manier waarop we vermoeden dat kopers van dit type streaming luidsprekers muziek beleven. Via een streamingservice, of de eigen muziekbibliotheek die op een NAS staat.

Deze Teufel laat ons steeds met een wat ambivalent gevoel achter. De klank is namelijk neutraal maar ook wat kaal. Ter vergelijking: toen we de Teufel Real hoofdtelefoon testten, verraste deze ons met een neutrale (niet-bassige) klank die toch vol en rijk was. Muziek moet je beetpakken en meevoeren. Dat kan ook met kleine speakers. De Teufel One S is zo afgesteld dat het vlees noch vis lijkt te zijn als het gaat om de klanksignatuur.

Op het eerste gezicht zou je van een actieve speaker met twee passieve drivers en redelijk fors bemeten woofer en tweeter een vol geluid verwachten. Het gevaar om dit te doen met een klein behuisd apparaat en met een bescheiden versterker, is dat de vervorming al snel om de hoek loert. Op zich een logische keuze van Teufel om voor een neutralere geluidsarchitectuur te kiezen. Maar ook in die neutrale weergave horen we onbalans. De middenfrequenties komen naar onze smaak te nadrukkelijk naar voren. Een cello of een contrabas krijgt zo in het middenregister teveel presence. We horen dit bij verschillende geluidssterktes.

Hierdoor hebben we weinig verschil kunnen horen tussen high-res muziek, gecomprimeerd, jazz, pop of klassiek. Er is muziek maar het zal niet snel opvallen. Het kan heel goed zijn dat dit bedoeling is geweest van de Teufel One S. Het is een luidspreker die prima als achtergrondweergever dienst kan doen. Als u een keer helemaal uit uw dak wilt gaan en de volumeknop op 10 dan zijn er andere (Teufel)producten die meer bas, oomph en dynamiek geven.

Gerelateerde berichten

Bluesound Pulse touchpanel

Review Bluesound Pulse

Vlees of vis? InhoudBluesound is pas 1,5 jaar actief op de Nederlandse streamingmarkt en werd destijds getipt als een serieuze concurrent voor het merk Sonos. Iets meer dan een jaar geleden kon dat daadwerkelijk vanaf dit platform bevestigd worden in de toen uitgebreide review van de Powernode en Vault. Daarom de hoogste tijd om Bluesounds […]

dCS Bartok

Review dCS Bartok streamer – headphone amp

Vlees of vis? InhouddCS is een typisch Brits, eigenwijs high-end merk. Het bedrijf maakt al – meer dan – dertig jaar digitaal naar analoog omzetters. Maar niet op de standaard manier waarbij er een dac-chip van TI, Wolfson of bijvoorbeeld ESS wordt gebruikt. Nee… dCS heeft zijn eigen ring-dac. Een vernuftig ontwerp waarbij voor elke […]

Geef een reactie