web analytics

Review Teufel One S streaming speaker

Voordelen

 • licht en handzaam
 • prettig om achtergrondmuziek weer te geven
 • bedieningsknoppen aan de bovenkant zijn praktisch

Nadelen

 • geen accu
 • app niet helemaal geintegreerd met andere streamingdiensten
 • onduidelijke geluidssignatuur
 • prijs/kwaliteit
 • Prijs: € 250

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel One S

  Vlees of vis?

  Inhoud

  We hebben veel verschillende soorten muziek beluisterd vanaf een veelheid aan bronnen en in vele formaten. Van lossy MP3 via een mobiele telefoon tot high res DSD en WAV bestanden die we via Roon, een masterclock en een zeer potente DA-converter naar de aux-ingang van de Teufel One S joegen (niet omdat het moet, maar omdat het in dit geval kán). En vooral hebben we geluisterd op de manier waarop we vermoeden dat kopers van dit type streaming luidsprekers muziek beleven. Via een streamingservice, of de eigen muziekbibliotheek die op een NAS staat.

  Deze Teufel laat ons steeds met een wat ambivalent gevoel achter. De klank is namelijk neutraal maar ook wat kaal. Ter vergelijking: toen we de Teufel Real hoofdtelefoon testten, verraste deze ons met een neutrale (niet-bassige) klank die toch vol en rijk was. Muziek moet je beetpakken en meevoeren. Dat kan ook met kleine speakers. De Teufel One S is zo afgesteld dat het vlees noch vis lijkt te zijn als het gaat om de klanksignatuur.

  Op het eerste gezicht zou je van een actieve speaker met twee passieve drivers en redelijk fors bemeten woofer en tweeter een vol geluid verwachten. Het gevaar om dit te doen met een klein behuisd apparaat en met een bescheiden versterker, is dat de vervorming al snel om de hoek loert. Op zich een logische keuze van Teufel om voor een neutralere geluidsarchitectuur te kiezen. Maar ook in die neutrale weergave horen we onbalans. De middenfrequenties komen naar onze smaak te nadrukkelijk naar voren. Een cello of een contrabas krijgt zo in het middenregister teveel presence. We horen dit bij verschillende geluidssterktes.

  Hierdoor hebben we weinig verschil kunnen horen tussen high-res muziek, gecomprimeerd, jazz, pop of klassiek. Er is muziek maar het zal niet snel opvallen. Het kan heel goed zijn dat dit bedoeling is geweest van de Teufel One S. Het is een luidspreker die prima als achtergrondweergever dienst kan doen. Als u een keer helemaal uit uw dak wilt gaan en de volumeknop op 10 dan zijn er andere (Teufel)producten die meer bas, oomph en dynamiek geven.

  Gerelateerde berichten

  Telegärtner M12 Switch Magic

  Review JPlay Telegärtner M12 Switch Magic

  Vlees of vis? Inhoud 1. Inleiding2. Teufel One3. One stream4. Vlees of vis?5. Die KompetitionReactiesEr zijn van die zaken waar je even over moet nadenken. Zoals het beluisteren, cq testen, van een netwerk-switch van zo’n 2550 euro. Immers: wat een geld voor een doosje dat data doorzet van de bron naar in ons geval de […]

  Fidelizer Etherstream

  Review Fidelizer Etherstream switch

  We kunnen het verhaal niet mooier maken dan dat het is. De Fidelizer Etherstream – wat een gemodificeerde SG110D is – brengt weliswaar iets meer rust en focus: het verschil is klein. En de 350 euro premium is het niet waard. Een standaard Cisco SG110D-08 met een Sbooster klinkt beter en is onder aan de streep gewoon goedkoper. Wij zouden 149 euro een betere prijs vinden. Dan betaalt u iets extra voor de componenten en het werk. En dan houdt de fabrikant nog steeds een gezonde marge. Bijna 400 euro is gewoon te duur.

  Geef een reactie