web analytics

Review Teufel One S streaming speaker

Voordelen

 • licht en handzaam
 • prettig om achtergrondmuziek weer te geven
 • bedieningsknoppen aan de bovenkant zijn praktisch

Nadelen

 • geen accu
 • app niet helemaal geintegreerd met andere streamingdiensten
 • onduidelijke geluidssignatuur
 • prijs/kwaliteit
 • Prijs: € 250

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel One S

  One stream

  Nadat we de One S een paar dagen hebben laten inspelen, gaan we eens luisteren. Dat doen we zoals de One S is bedoeld; op tafel terwijl we aan het werk zijn, in de keuken tijdens het koken.

  In onze badkamer hebt u in de eerste plaats niets te zoeken en ook overigens zijn wij van mening dat muziek in de badkamer slechts zou moeten bestaan uit de muzikale inspiratie die u tijdens het douchen opdoet en die u al zingend met de rest van het huis deelt.

  De Teufel/Raumfeld-app kennen we al van eerdere reviews. Het installeren van de Teufel One S, het koppelen aan ons netwerk en het afspelen van muziek gaat vlekkeloos. Onze NAS wordt herkend en via de app spelen we wat tracks af. U kunt met de meest gebruikte streamingdiensten werken zoals Spotify, Tidal en Napster. Schakelen tussen bronnen kan via de app of met een van de knoppen aan de bovenkant van het apparaat. Sluit u via de aux-kabel een muziekspeler aan, dan kiest de One S automatisch deze bron ook al speelt u vanaf iets anders.

  Bij het afspelen van Spotify (via onze Oppo RS11 smartphone) ervaren we iets merkwaardigs. Meestal kunnen we binnen deze app ook het volume van de streamer bedienen. Maar in dit geval moesten we via de Teufel/Raumfeld app het volume regelen; dit was de mastervolumeregelaar. Niet handig om zo te moeten schakelen tussen apps. En als we de Teufel-app hadden geopend, zagen we daarin niet de track die we via Spotify Connect afspeelden. Vreemd.

  Gerelateerde berichten

  Stenheim Alumine Two

  Review Stenheim Alumine Two

  One stream Inhoud 1. Inleiding2. Teufel One3. One stream4. Vlees of vis?5. Die KompetitionReactiesVoor veel mensen is een setje monitor-speakers een ‘budget’ oplossing. Of een ruimtebesparende optie. Weet echter dat monitors net zo potent zijn als vloerstaanders. Soms hebben ze zelfs voordelen ten opzichte van hun grotere broers. En weet dat ook aan een monitor-speaker […]

  Stapel versterkers 2

  Multi-test geïntegreerde stereoversterker

  One stream Inhoud 1. Inleiding2. Teufel One3. One stream4. Vlees of vis?5. Die KompetitionReactiesDe geïntegreerde stereo versterker is eigenlijk niets meer dan een voor en eindversterker in één apparaat. Vaak zien we er ook een phono versterker in verwerkt. Zeker vandaag de dag weer handig, aangezien vinyl een opleving heeft. En niet te vergeten: er […]

  Geef een reactie