web analytics

Review Teufel One S streaming speaker

Voordelen

 • licht en handzaam
 • prettig om achtergrondmuziek weer te geven
 • bedieningsknoppen aan de bovenkant zijn praktisch

Nadelen

 • geen accu
 • app niet helemaal geintegreerd met andere streamingdiensten
 • onduidelijke geluidssignatuur
 • prijs/kwaliteit
 • Prijs: € 250

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel One S

  Teufel One

  Met de overname van Raumfeld breidt Teufel het productgamma uit met streaming, Wie nu op de website van Teufel kijkt, zal vergeefs zoeken naar Raumfeld. De Teufel One S die hier de review passeert, is eigenlijk de vernieuwde versie van de Raumfeld One S uit 2015.

  De One S (small) en M vormen samen met de Stereo M en L de collectie streaming en multiroomluidsprekers van Teufel. De Stereo M en L van Raumfeld hebben we eerder getest. We zijn benieuwd naar het instapmodel, de One S. Deze is volgens de fabrikant vooral bedoeld voor de wat kleinere ruimtes waar muziek een achtergrondgebeuren is, maar als het moet ook hard kan worden afgespeeld. Het in de praktijk zeer handige bedieningspaneel aan de bovenkant is dan spatwaterdicht zodat u ook in vochtige ruimtes zaken als volume, voorkeurszenders en bron kunt instellen.

  De One S is een klein (18 x 17 cm) en licht (1,3 kg) kastje dat bij plaatsing licht achterover leunt. Aan de achterzijde zien we van rechts naar links een ethernetaansluiting, een 5V USB-aansluiting om uw mobiel op te laden, setup en bluetooth-knoppen en een 3,5mm stereo-ingang.

  Als we de zwarte speakerfronts eraf halen, zien we een tweeweg speakersysteem met een woofer van ca 22 cm en een dome tweeter van 22 mm. De tweeter is door middel van een kunststof bracket voor de woofer bevestigd en de dome tweeter is weer beschermd door twee beugeltjes en het speakerfront. Netjes!

  Aan weerszijden van de One S zijn twee passieve conussen geplaatst voor een steviger basweergave. Een klasse D-versterker van 40 Watt moet dit alles aansturen.

  Gerelateerde berichten

  OPPO UDP 203

  Review OPPO UDP-203 blu-ray speler

  Teufel One Inhoud 1. Inleiding2. Teufel One3. One stream4. Vlees of vis?5. Die KompetitionReactiesOPPO begint een warm plekje te krijgen in de audio-harten van Alpha Audio. De reden: goede spullen voor een redelijk bedrag. Dat geldt zowel voor de dacs, als mobiele spelers, hoofdtelefoons en natuurlijk: de blu-ray spelers. Al biedt de laatste categorie inmiddels […]

  Olive Opus No.4

  Teufel One Inhoud 1. Inleiding2. Teufel One3. One stream4. Vlees of vis?5. Die KompetitionReacties  In de streaming audio wereld zijn eigenlijk twee kampen: de betaalbare clients voor de ?algemene? liefhebber en de prijzige oplossingen die bedoeld zijn voor audiofielen. Maar is er technisch wel zo veel verschil tussen deze twee werelden? Terug naar: Inleiding

  Geef een reactie