web analytics

Review Teufel One S streaming speaker

Prijs: € 250

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Teufel One S

Teufel One

Met de overname van Raumfeld breidt Teufel het productgamma uit met streaming, Wie nu op de website van Teufel kijkt, zal vergeefs zoeken naar Raumfeld. De Teufel One S die hier de review passeert, is eigenlijk de vernieuwde versie van de Raumfeld One S uit 2015.

De One S (small) en M vormen samen met de Stereo M en L de collectie streaming en multiroomluidsprekers van Teufel. De Stereo M en L van Raumfeld hebben we eerder getest. We zijn benieuwd naar het instapmodel, de One S. Deze is volgens de fabrikant vooral bedoeld voor de wat kleinere ruimtes waar muziek een achtergrondgebeuren is, maar als het moet ook hard kan worden afgespeeld. Het in de praktijk zeer handige bedieningspaneel aan de bovenkant is dan spatwaterdicht zodat u ook in vochtige ruimtes zaken als volume, voorkeurszenders en bron kunt instellen.

De One S is een klein (18 x 17 cm) en licht (1,3 kg) kastje dat bij plaatsing licht achterover leunt. Aan de achterzijde zien we van rechts naar links een ethernetaansluiting, een 5V USB-aansluiting om uw mobiel op te laden, setup en bluetooth-knoppen en een 3,5mm stereo-ingang.

Als we de zwarte speakerfronts eraf halen, zien we een tweeweg speakersysteem met een woofer van ca 22 cm en een dome tweeter van 22 mm. De tweeter is door middel van een kunststof bracket voor de woofer bevestigd en de dome tweeter is weer beschermd door twee beugeltjes en het speakerfront. Netjes!

Aan weerszijden van de One S zijn twee passieve conussen geplaatst voor een steviger basweergave. Een klasse D-versterker van 40 Watt moet dit alles aansturen.

Gerelateerde berichten

Auralic Aries G2

Review Auralic Aries G2

Teufel One InhoudAls er één fabrikant hard is gegaan tijdens de streaming-revolutie, dan is het wel Auralic. Het Chinese bedrijf is in 2008 begonnen met het fabriceren van hoogwaardige streamers. En wie kent de Auralic Aries en Aries Mini niet? Nu komt de nieuwe lijn op de markt. Wij testen de high-end Auralic Aries G2. […]

Review Sonos Play:5 – 2015 model

Teufel One InhoudHet is al weer even geleden. In september waren  wij uitgenodigd voor een speciaal Sonos event.  Hier introduceerde Sonos Trueplay! en de nieuwe generatie Play:5. Enkele weken later ontvingen we de Sonos Play:5. De nieuwe Play:5 staat nu alweer twee weken te spelen. Maar is het ook echt een hifi ervaring?

Geef een reactie