web analytics

Review Teufel One M streaming speaker

Teufel One M

De App en de Sound

Inhoud

Bij producten als de Teufel One M gaat het niet echt om de techniek, maar meer om de gebruikerservaring (App) en natuurlijk: de weergave; hoe compleet klink het?

De App

De app van Teufel zit op zich prima in elkaar. Het werk snel is overzichtelijk en crasht niet. Kortom: de belangrijke zaken zitten goed.

Maar wie goed kijkt, ziet wat maffe dingen. Zo zien we her en der wat vertaalfoutjes. Ook bij het koppelen en ontkoppelen van de netwerkmap. Daar moet Teufel even naar kijken. Ook zijn de ‘sneltoetsen’ in het muziekmenu bovenin te scrollen van links naar rechts en rechts naar links… waarom? Dat is heel onduidelijk.

De volumeregeling met die gekke knop zien we geen probleem in, maar nuttig is het ook niet. En waarom zien we bijvoorbeeld ‘-16’ als we het volume terugdraaien met de knop, maar wel een absolute waarde als we het balkje gebruiken? Dat is niet echt Duits… (want inconsequent).

Links staat een helder overzicht van alle bronnen: van internet radio tot aux en Spotify. We zouden – net als bij de Stereo L – graag zien dat er meer services beschikbaar komen. Denk aan Qobuz, Deezer. Wel mooi te zien dat Tidal en Soundcloud werken met Teufel. Soundcloud zien we niet vaak. Ook Chromecast werkt, wat steeds belangrijker wordt, aangezien Google menig huis aan het veroveren is met Google Home.

Al met al kunnen we prima werken met de App. Kan het beter? Ja… zeker. Werkt het? Ja… zeker.

De sound

Hier zit een kracht van de Teufel One M. Hij klinkt namelijk erg fijn. Veel beter dan de One S. En ook fijner dan de Boomster XL, al is dat wel een heel andersoortig product. We horen bij de One M een verrassend rijke sound die ook in balans is – al kan het midden soms wel iets meer open; dat komt de vocalen wel ten goede.

Het systeem met de passieve radiator werkt prima, horen we bij Square Feet van Noisia. Het laag gaat behoorlijk diep, wat dit nummer ook wel nodig heeft natuurlijk. DIt gaat gelukkig niet ten koste van detail of andere frequentiegebieden. Het midden en hoog blijft prima overeind. Totdat we natuurlijk vol gas gaan geven… maar ja: wie kneiterhard wil draaien met dit soort genres ontkomt niet aan een groter systeem. Wellicht dat een stereo-opstelling beter overeind blijft. Immers: meer druk, want meer conusoppervlak.

Gerelateerde berichten

Mytek Manhattan

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp

De App en de Sound InhoudWie de pagina’s van Alpha-Audio al langer volgt, zal het niet verbazen dat we houden van merken die zich (ook) richten op professionele audio. Pro audio heeft een prettig soort nuchterheid, simplesse en no nonsense. Een van de voordelen is bovendien dat de prijs vrij goed is te herleiden. Dat […]

T+A Power plant en Music Player

De App en de Sound InhoudT+A draait alweer dertig jaar mee in de hifi-wereld. Conservatief zijn ze echter allerminst. En dat laat hun nieuwe E-serie met de opvallende, technisch vooruitstrevende Music Player en Power Plant goed zien. Of beter gezegd: horen en voelen.

Geef een reactie