web analytics

Review Teufel One M streaming speaker

Prijs: € 499

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Teufel One M

De App en de Sound

Inhoud

Bij producten als de Teufel One M gaat het niet echt om de techniek, maar meer om de gebruikerservaring (App) en natuurlijk: de weergave; hoe compleet klink het?

De App

De app van Teufel zit op zich prima in elkaar. Het werk snel is overzichtelijk en crasht niet. Kortom: de belangrijke zaken zitten goed.

Maar wie goed kijkt, ziet wat maffe dingen. Zo zien we her en der wat vertaalfoutjes. Ook bij het koppelen en ontkoppelen van de netwerkmap. Daar moet Teufel even naar kijken. Ook zijn de ‘sneltoetsen’ in het muziekmenu bovenin te scrollen van links naar rechts en rechts naar links… waarom? Dat is heel onduidelijk.

De volumeregeling met die gekke knop zien we geen probleem in, maar nuttig is het ook niet. En waarom zien we bijvoorbeeld ‘-16’ als we het volume terugdraaien met de knop, maar wel een absolute waarde als we het balkje gebruiken? Dat is niet echt Duits… (want inconsequent).

Links staat een helder overzicht van alle bronnen: van internet radio tot aux en Spotify. We zouden – net als bij de Stereo L – graag zien dat er meer services beschikbaar komen. Denk aan Qobuz, Deezer. Wel mooi te zien dat Tidal en Soundcloud werken met Teufel. Soundcloud zien we niet vaak. Ook Chromecast werkt, wat steeds belangrijker wordt, aangezien Google menig huis aan het veroveren is met Google Home.

Al met al kunnen we prima werken met de App. Kan het beter? Ja… zeker. Werkt het? Ja… zeker.

De sound

Hier zit een kracht van de Teufel One M. Hij klinkt namelijk erg fijn. Veel beter dan de One S. En ook fijner dan de Boomster XL, al is dat wel een heel andersoortig product. We horen bij de One M een verrassend rijke sound die ook in balans is – al kan het midden soms wel iets meer open; dat komt de vocalen wel ten goede.

Het systeem met de passieve radiator werkt prima, horen we bij Square Feet van Noisia. Het laag gaat behoorlijk diep, wat dit nummer ook wel nodig heeft natuurlijk. DIt gaat gelukkig niet ten koste van detail of andere frequentiegebieden. Het midden en hoog blijft prima overeind. Totdat we natuurlijk vol gas gaan geven… maar ja: wie kneiterhard wil draaien met dit soort genres ontkomt niet aan een groter systeem. Wellicht dat een stereo-opstelling beter overeind blijft. Immers: meer druk, want meer conusoppervlak.

Gerelateerde berichten

Pink Faun

Streaming volgens Pink Faun: I2S!

De App en de Sound InhoudVIDEO – We zijn er op X-Fi al tegenaan gelopen: de nieuwe streamingoplossing van Pink Faun. Geen usb… geen spdif, maar I2S via een insteekkaart met hdmi-aansluitingen. Leuk bedacht! Maar dan moet je wel een complete serie hebben met producten. Dus pc, dacs en natuurlijk kabels. En dat is er. […]

Video Review JCAT Netwerkkaart

De App en de Sound InhoudDe htpc en computer audio transport zijn niche-producten. En dat is ook vrij logisch als u ziet hoeveel kennis er nodig is om een htpc of cat goed te laten klinken. Maar juist daarom vindt Alpha Audio het leuk. Immers: audio blijft ook een stuk hobby. En aangezien wij van […]

Geef een reactie