Review Teufel One M streaming speaker

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Biedt genoeg bronnen
 • Uitbreidbaar

Nadelen

 • App kan beter
 • Meer services zou fijn zijn
  • Teufel One M

   Inleiding

   Doe maar Medium… Medium frisje, medium biefstuk… medium gemotoriseerd, of een medium speaker… De Nederlander is dol op medium. Niet te klein, niet te groot. En ook: niet te duur. Voelt lekker veilig. En heel eerlijk: vaak ik de medium-keuze ook wel goed. Is dat ook het geval met de Teufel One M? De grotere broer van de One S en een maatje onder… ow nee: de One L bestaat niet. Nou… Stereo M en L dan? 

   We kennen de One M natuurlijk al langer. Maar dan onder de naam Raumfeld… Onlangs heeft Teufel echter de hele boel onder de ‘Teufel-vlag’ gegooid. Dat moet het allemaal wat duidelijker maken. Kort uitgelegd is de Teufel One M een all-in-one streaming speaker met multiroom mogelijkheden. Het is dus mogelijk meerdere Teufel One M’s te koppelen. Ook in stereopaar.

   Veranderd?

   Is er nu veel veranderd aan de One M? Nou… ja. Eigenlijk wel. Allereerst zien we een iets ander design, waarbij niet alleen zilver en zwart mogelijk is, maar ook dat de toetsenindeling is veranderd.  Tevens zijn de aansluitingen op de achterzijde anders. De gewone cinch-aansluitingen zijn verdwenen en daar is een 3,5mm jack voor in de plaats gekomen. Tenslotte zien we bluetooth toegevoegd (goed!).

   De bas-unit is van de onderzijde naar de voorkant gegaan. De basreflexpoort zit niet meer aan de achterzijde maar is verdwenen om plaats te maken voor de passieve radiatoren aan de zijkanten van de speaker. Aan de voorzijde zien we vier 25mm softdome tweeters, twee 75mm middentoners en een ovale woofer. Aan de zijkanten zitten dus links en rechts nog vierkante passieve radiatoren. Elke unit wordt apart aangestuurd (dus een soort 7.1). In totaal is er 45 watt rms klasse-D vermogen. Genoeg om een gemiddelde werkkamer comfortabel van muziek te voorzien.

   Ons is opgevallen dat de middelste tweeters – die verzonken en ingedraaid zijn – alleen voor het vocale gebied worden ingezet en dus niet het tophoog doen. Dat doen de tweeters aan de buitenzijde. Deze set-up zal Teufel toepassen om een betere focussering te krijgen.

   Installatie

   De set-up is gelijk aan die van de andere Teufel streaming-speakers. Denk aan de Stereo L die we eerder hebben beluisterd. Het gaat in feite om ongeveer tien stappen, waarbij veel stappen geen interactie vereisen van de gebruiker. Hieronder treft u wat screenshots aan van het proces. Wij hebben de bekabelde installatie gedaan. Immers raden we altijd aan om via een kabel te streamen. Uiteraard beschikt de Teufel One M ook over een draadloze koppelingsmogelijkheid (wifi b/g/n/ac). We zouden echter altijd de installatie bedraad doen om vastlopers te voorkomen. Daarbij verloopt de installatie dan veel einvoudiger: kabel erin en klaar is Kees.

   Gerelateerde berichten

   Review La Rosita Alpha New

   Het Franse La Rosita heeft – voorzover we kunnen nagaan als enige – iTunes weten om te vormen tot een hoogwaardige muziekspeler. Dat werkt uiteraard alleen met La Rosita apparatuur. We testen het tweede model in de serie, de gloednieuwe La Rosita Alpha-New (editie 2016) streamer-DAC.

   Bluesound Pulse touchpanel

   Review Bluesound Pulse

   Bluesound is pas 1,5 jaar actief op de Nederlandse streamingmarkt en werd destijds getipt als een serieuze concurrent voor het merk Sonos. Iets meer dan een jaar geleden kon dat daadwerkelijk vanaf dit platform bevestigd worden in de toen uitgebreide review van de Powernode en Vault. Daarom de hoogste tijd om Bluesounds alles-in-één-oplossing ‘Pulse’ ook […]

   Teufel Cinebar One

   Review Teufel Cinebar One

   Er was ooit een tijd dat dat alles kleiner moest. De telefoon, de tv en de radio. Het moest allemaal zo klein mogelijk. Daarna moest het allemaal groter. Een groter scherm voor de smartphone, een 65 inch Oled tv en een auto die zijn eigen postcode heeft. Maar is alles beter als het groter is?

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Teufel One S streaming speaker

   Review Teufel One S streaming speaker