web analytics

Review Teufel One M streaming speaker

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Biedt genoeg bronnen
 • Uitbreidbaar

Nadelen

 • App kan beter
 • Meer services zou fijn zijn
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel One M

  Inleiding

  Inhoud

  Doe maar Medium… Medium frisje, medium biefstuk… medium gemotoriseerd, of een medium speaker… De Nederlander is dol op medium. Niet te klein, niet te groot. En ook: niet te duur. Voelt lekker veilig. En heel eerlijk: vaak ik de medium-keuze ook wel goed. Is dat ook het geval met de Teufel One M? De grotere broer van de One S en een maatje onder… ow nee: de One L bestaat niet. Nou… Stereo M en L dan? 

  We kennen de One M natuurlijk al langer. Maar dan onder de naam Raumfeld… Onlangs heeft Teufel echter de hele boel onder de ‘Teufel-vlag’ gegooid. Dat moet het allemaal wat duidelijker maken. Kort uitgelegd is de Teufel One M een all-in-one streaming speaker met multiroom mogelijkheden. Het is dus mogelijk meerdere Teufel One M’s te koppelen. Ook in stereopaar.

  Veranderd?

  Is er nu veel veranderd aan de One M? Nou… ja. Eigenlijk wel. Allereerst zien we een iets ander design, waarbij niet alleen zilver en zwart mogelijk is, maar ook dat de toetsenindeling is veranderd.  Tevens zijn de aansluitingen op de achterzijde anders. De gewone cinch-aansluitingen zijn verdwenen en daar is een 3,5mm jack voor in de plaats gekomen. Tenslotte zien we bluetooth toegevoegd (goed!).

  De bas-unit is van de onderzijde naar de voorkant gegaan. De basreflexpoort zit niet meer aan de achterzijde maar is verdwenen om plaats te maken voor de passieve radiatoren aan de zijkanten van de speaker. Aan de voorzijde zien we vier 25mm softdome tweeters, twee 75mm middentoners en een ovale woofer. Aan de zijkanten zitten dus links en rechts nog vierkante passieve radiatoren. Elke unit wordt apart aangestuurd (dus een soort 7.1). In totaal is er 45 watt rms klasse-D vermogen. Genoeg om een gemiddelde werkkamer comfortabel van muziek te voorzien.

  Ons is opgevallen dat de middelste tweeters – die verzonken en ingedraaid zijn – alleen voor het vocale gebied worden ingezet en dus niet het tophoog doen. Dat doen de tweeters aan de buitenzijde. Deze set-up zal Teufel toepassen om een betere focussering te krijgen.

  Installatie

  De set-up is gelijk aan die van de andere Teufel streaming-speakers. Denk aan de Stereo L die we eerder hebben beluisterd. Het gaat in feite om ongeveer tien stappen, waarbij veel stappen geen interactie vereisen van de gebruiker. Hieronder treft u wat screenshots aan van het proces. Wij hebben de bekabelde installatie gedaan. Immers raden we altijd aan om via een kabel te streamen. Uiteraard beschikt de Teufel One M ook over een draadloze koppelingsmogelijkheid (wifi b/g/n/ac). We zouden echter altijd de installatie bedraad doen om vastlopers te voorkomen. Daarbij verloopt de installatie dan veel einvoudiger: kabel erin en klaar is Kees.

  Gerelateerde berichten

  Totem Signature One

  Review Totem Signature One monitor

  Inleiding InhoudVandaag hebben we een jarige in ons midden. De nieuwe Totem Signature One, ontworpen door Vince Bruzzese, ter ere van het 30-jarige bestaan van de Canadese firma uit Montréal. Deze luidspreker is gebaseerd op de Model 1; de eerste luidspreker die Totem ooit maakte. Weet echter dat in feite alles aan deze luidspreker inmiddels […]

  Concept 300

  Review Q Acoustics Concept 300 monitor

  Inleiding InhoudVeel fabrikanten zeggen te innoveren. Net als bij wasmiddelen, betekent het predikaat “NIEUW” echter niet altijd een duidelijk zichtbare verbetering. Vaak is die vernieuwing ergens verstopt. De Q Acoustics Concept 300 heeft zijn grootste innovatie allerminst verstopt. Sterker nog, de monitor staat erop, letterlijk. Spoiler alert: dit is de eerste review waarbij we de […]

  Geef een reactie