web analytics

Review Teufel Mute hoofdtelefoon

Prijs: € 169

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Teufel Mute

Ruhe bitte

Dan de noise cancelling. Die werkt gewoon goed. Bij het inschakelen wordt nagenoeg al het omgevingsgeluid gedempt en ook de muteknop is erg handig. Er zijn vast betere noise cancellingsystemen op de markt, maar in de praktijk hebben we in de trein en tijdens autoritten veel baat gehad bij de ANC van Teufel. Wat is het toch heerlijk om een stilteknop bij de hand te hebben!

Een groot pluspunt aan de Teufel Mute is het comfort wanneer we buiten zijn met de hoofdtelefoon op. Hij is namelijk nagenoeg ongevoelig voor wind. Dat hebben we bij andere exemplaren wel anders ervaren. Daar hadden we bij (rij)wind te maken met harde binnenkomende ruis. Vooral noise cancelling hoofdtelefoons hadden daar last van. De openingen van de microfoons vingen de wind op en gaven de lucht door in de oorschelp. Niet prettig, kunnen we u vertellen. De Teufel MUTE hield de wind buiten de oren, hoe hard deze ook in het gezicht blies. Dat verhoogt het gebruikscomfort aanzienlijk!

Niet voor grote hoofden en oren

Voor redacteur in kwestie was de Teufel MUTE prima qua pasvorm. Door de bescheiden bemeten afmetingen van de oorschelp en de compacte vorm van de hoofdband kan het zijn dat het voor mensen met grote hoofden en grote oren wat persen wordt. Dat lijkt ons niet prettig. Punt om op te letten dus als u aan deze omschrijving voldoent.

Gerelateerde berichten

AKG N90 hoofdtelefoon

Eerste indruk AKG N90 hoofdtelefoon

Ruhe bitte InhoudOnlangs heeft AKG zijn N90 – inspired by Quincy Jones – bij ons neergelegd. Een bijzonder ding, want deze heeft niet alleen noise cancelling, maar ook een systeem wat de oren van de gebruiker meet en zo de ervaring kan optimaliseren.  Werkt het? Lees verder als we onze eerste indruk geven van de […]

AudioQuest DragonFlies dubbeltest

Dubbeltest AudioQuest DragonFly Black en Red

Ruhe bitte InhoudHet voortdurende succes van de in 2012 geïntroduceerde DragonFly USB DAC is een goed voorbeeld van de wijze waarop AudioQuest kijkt en luistert naar haar klanten. Hierbij lijken ze zichzelf telkens weer hetzelfde vraagstuk voor te leggen, namelijk: ‘blijkt er behoefte aan en ruimte voor verbetering, dan springen wij daar op in’.

1 reactie

  1. Ik heb zowel deze teufel, maar dan met bt, als de akg k845bt in huis gehad.

    Uiteindelijk gekozen voor de akg om zijn betere pasform. De teufel zit werkelijk als een blok aan je hoofd vast en dat is niet voor eenieder even lekker.
    Qua geluid vobd ik de akg opener, maar goed smaken verschillen. Mijn zoon vond de teufel prima voor de bass….maar moest ook erkennen dat bij de meer audiofiele tracks de akg beter tot zijn recht kwam

    Fasteddie

Geef een reactie