web analytics

Review Teufel Mute hoofdtelefoon

Prijs: € 169

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Teufel Mute

Ruhe bitte

Dan de noise cancelling. Die werkt gewoon goed. Bij het inschakelen wordt nagenoeg al het omgevingsgeluid gedempt en ook de muteknop is erg handig. Er zijn vast betere noise cancellingsystemen op de markt, maar in de praktijk hebben we in de trein en tijdens autoritten veel baat gehad bij de ANC van Teufel. Wat is het toch heerlijk om een stilteknop bij de hand te hebben!

Een groot pluspunt aan de Teufel Mute is het comfort wanneer we buiten zijn met de hoofdtelefoon op. Hij is namelijk nagenoeg ongevoelig voor wind. Dat hebben we bij andere exemplaren wel anders ervaren. Daar hadden we bij (rij)wind te maken met harde binnenkomende ruis. Vooral noise cancelling hoofdtelefoons hadden daar last van. De openingen van de microfoons vingen de wind op en gaven de lucht door in de oorschelp. Niet prettig, kunnen we u vertellen. De Teufel MUTE hield de wind buiten de oren, hoe hard deze ook in het gezicht blies. Dat verhoogt het gebruikscomfort aanzienlijk!

Niet voor grote hoofden en oren

Voor redacteur in kwestie was de Teufel MUTE prima qua pasvorm. Door de bescheiden bemeten afmetingen van de oorschelp en de compacte vorm van de hoofdband kan het zijn dat het voor mensen met grote hoofden en grote oren wat persen wordt. Dat lijkt ons niet prettig. Punt om op te letten dus als u aan deze omschrijving voldoent.

Gerelateerde berichten

Video Sennheiser HDVD 800 hoofdtelefoon versterker

Ruhe bitte InhoudWe hebben er lang om gevraagd, maar eindelijk is hij dan hier: de Sennheiser HDVD 800 hoofdtelefoonversterker. Of beter gezegd: het manusje van alles van Sennheiser, want de HDVD 800 is ook een dac, voorversterker en natuurlijk hoofdtelefoonversterker. Voordat we de complete review schijven, vertellen we alvast voor de camera wat de HDVD […]

1 reactie

  1. Ik heb zowel deze teufel, maar dan met bt, als de akg k845bt in huis gehad.

    Uiteindelijk gekozen voor de akg om zijn betere pasform. De teufel zit werkelijk als een blok aan je hoofd vast en dat is niet voor eenieder even lekker.
    Qua geluid vobd ik de akg opener, maar goed smaken verschillen. Mijn zoon vond de teufel prima voor de bass….maar moest ook erkennen dat bij de meer audiofiele tracks de akg beter tot zijn recht kwam

    Fasteddie

Geef een reactie