web analytics

Review Teufel Mute hoofdtelefoon

Voordelen

 • prijs/kwaliteitsverhouding
 • ongevoelig voor wind
 • lange gebruiksduur

Nadelen

 • oorschelpen aan de kleine kant
 • hoofdband kan knellen bij grote hoofden
 • geluid enigszins aan de matte kant
 • Prijs: € 169

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Teufel Mute

  Inleiding

  Zouden de duivelse Duitsers van Teufel ons weer verrassen? We zijn nog aan het bijkomen van de indruk die de Ultima 40 Active vloerstaanders achterlieten als we weer een klein doosje uit Berlijn binnen krijgen. De Teufel MUTE. een over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling en een prijskaartje van 170 euro. Voor nog eens 30 euro erbij hebt u de draadloze Bluetooth-uitvoering van de MUTE.

  De Teufel wordt geleverd in een vierkante kartonnen doos, in Teufel rood/zwart. Daarin een stevige draagtas voor de hoofdtelefoon. De vorm van deze tas spreekt ons wel aan; hij is plat, en er is alleen ter plaatse van de oorschelpen een uitsparing gemaakt. Daardoor past hij makkelijk in een (laptop)tas.  De Teufel MUTE kan niet worden opgevouwen; wel kunnen de oordoppen worden gedraaid zodat het een plat geheel wordt. Met 240 gram is het voor een over-ear en gesloten hoofdtelefoon gemiddeld qua gewicht.

  AAA

  In het rechteroor zit de batterij voor de noise cancelling, een AAA-type dat u in elke winkel kunt krijgen, al dan niet oplaadbaar. Ook wel bijzonder vinden we dat het niet zo is dat de ene kant zwaarder aanvoelt omdat er een batterij in zit. Met deze batterij kunt u tot zo’n 40 uur de actieve noise cancelling (ANC) gebruiken. Al is dat natuurlijk wel afhankelijk van het type en de kwaliteit van de batterij. Met het door Teufel bijgeleverde exemplaar hebben we inderdaad zo’n 40 uur kunnen luisteren met de ANC ingeschakeld.

  De driver is een 40 mm Mylar-type met een gevoeligheid van 48 Ohm. Bij noise cancelling uitgeschakeld geeft de fabrikant een rendement op van ± 89 dB, en ingeschakeld ± 93 dB. Dat verschil is ook goed hoorbaar. We nemen bij ingeschakelde ANC meer geluidsdruk en compressie waar, het wordt veel meer ‘bassy’.

  Gerelateerde berichten

  Teufel One M

  Review Teufel One M streaming speaker

  Inleiding InhoudDoe maar Medium… Medium frisje, medium biefstuk… medium gemotoriseerd, of een medium speaker… De Nederlander is dol op medium. Niet te klein, niet te groot. En ook: niet te duur. Voelt lekker veilig. En heel eerlijk: vaak ik de medium-keuze ook wel goed. Is dat ook het geval met de Teufel One M? De […]

  Moon 430 HA dac amp

  Headphone Heaven – Deel 2: • Moon Neo 430HA D3

  Inleiding InhoudOp de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. En met het groeiende aanbod aan goede kwaliteit hoofdtelefoons wordt de vraag steeds relevanter of het meerwaarde oplevert om een speciale hoofdtelefoonversterker […]

  1 reactie

  1. Ik heb zowel deze teufel, maar dan met bt, als de akg k845bt in huis gehad.

   Uiteindelijk gekozen voor de akg om zijn betere pasform. De teufel zit werkelijk als een blok aan je hoofd vast en dat is niet voor eenieder even lekker.
   Qua geluid vobd ik de akg opener, maar goed smaken verschillen. Mijn zoon vond de teufel prima voor de bass….maar moest ook erkennen dat bij de meer audiofiele tracks de akg beter tot zijn recht kwam

   Fasteddie

  Geef een reactie