Review Teufel Mute hoofdtelefoon

Voordelen

 • prijs/kwaliteitsverhouding
 • ongevoelig voor wind
 • lange gebruiksduur

Nadelen

 • oorschelpen aan de kleine kant
 • hoofdband kan knellen bij grote hoofden
 • geluid enigszins aan de matte kant
  • Teufel Mute

   Inleiding

   Zouden de duivelse Duitsers van Teufel ons weer verrassen? We zijn nog aan het bijkomen van de indruk die de Ultima 40 Active vloerstaanders achterlieten als we weer een klein doosje uit Berlijn binnen krijgen. De Teufel MUTE. een over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling en een prijskaartje van 170 euro. Voor nog eens 30 euro erbij hebt u de draadloze Bluetooth-uitvoering van de MUTE.

   De Teufel wordt geleverd in een vierkante kartonnen doos, in Teufel rood/zwart. Daarin een stevige draagtas voor de hoofdtelefoon. De vorm van deze tas spreekt ons wel aan; hij is plat, en er is alleen ter plaatse van de oorschelpen een uitsparing gemaakt. Daardoor past hij makkelijk in een (laptop)tas.  De Teufel MUTE kan niet worden opgevouwen; wel kunnen de oordoppen worden gedraaid zodat het een plat geheel wordt. Met 240 gram is het voor een over-ear en gesloten hoofdtelefoon gemiddeld qua gewicht.

   AAA

   In het rechteroor zit de batterij voor de noise cancelling, een AAA-type dat u in elke winkel kunt krijgen, al dan niet oplaadbaar. Ook wel bijzonder vinden we dat het niet zo is dat de ene kant zwaarder aanvoelt omdat er een batterij in zit. Met deze batterij kunt u tot zo’n 40 uur de actieve noise cancelling (ANC) gebruiken. Al is dat natuurlijk wel afhankelijk van het type en de kwaliteit van de batterij. Met het door Teufel bijgeleverde exemplaar hebben we inderdaad zo’n 40 uur kunnen luisteren met de ANC ingeschakeld.

   De driver is een 40 mm Mylar-type met een gevoeligheid van 48 Ohm. Bij noise cancelling uitgeschakeld geeft de fabrikant een rendement op van ± 89 dB, en ingeschakeld ± 93 dB. Dat verschil is ook goed hoorbaar. We nemen bij ingeschakelde ANC meer geluidsdruk en compressie waar, het wordt veel meer ‘bassy’.

   Gerelateerde berichten

   Sennheiser Momentum

   Review Sennheiser Momentum

   Ziet er leuk uit, maar klinkt het ook? Dat is in het kort de uitdaging waar de Sennheiser Momentum voor staat. Het is ongetwijfeld een mooie koptelefoon, met een bruine leren hoofdband, bruine leren oorschelpen en een mooie opgepoetste stainless steel beugel. Heel retro en stijlvol. En u kunt hem direct in uw iPhone, iPod […]

   Review Beats Solo 2

   De iPod heeft voorgoed het straatbeeld veranderd. Witte oordopjes en personal audio. Geen witte oordopjes? Dan hoor je er niet bij. Kortom: de vraag naar personal audio groeide enorm. En daarmee ook de vraag naar meer kwaliteit. Prima! Het straatbeeld verandert wederom. Felgekleurde oordopjes, grote hoofdtelefoons. Wij testen de Beats Solo 2. 

   Bowers Wilkins PX

   Review Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

   Noise Cancelling is hot. Of dat nu ligt aan het feit dat onze levens drukker en hectischer worden – en we daardoor af en toe toe zijn aan rust – of aan het gevoel dat de mensheid wat ‘egoïstischer’ wordt… dat staat open voor discussie. Maar feit is: we zien meer en meer modellen met […]

   1 reactie

   1. Ik heb zowel deze teufel, maar dan met bt, als de akg k845bt in huis gehad.

    Uiteindelijk gekozen voor de akg om zijn betere pasform. De teufel zit werkelijk als een blok aan je hoofd vast en dat is niet voor eenieder even lekker.
    Qua geluid vobd ik de akg opener, maar goed smaken verschillen. Mijn zoon vond de teufel prima voor de bass….maar moest ook erkennen dat bij de meer audiofiele tracks de akg beter tot zijn recht kwam

    Fasteddie

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon