web analytics

Review Teufel Cinedeck – soundbase

Voordelen

 • Oogt echt netjes
 • Voldoende inputs
 • Mét dynamore aan ruimte in weergave

Nadelen

 • Niet echt fijn met muziek
 • Geen streaming
 • Prijs is tikkie pittig
 • Prijs: € 599

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel Cinedeck

  Conclusie

  De Cinedeck weet ons niet écht te pakken bij het spelen van muziek. Films gaan wel, maar ook daar biedt hij niet de impact die de Ultima wel heeft. Gezien het bedrag is de Teufel Cinebar Ultima dan ook zonder twijfel de betere keuze. Dus tenzij u niet de ruimte hebt... ga voor de Ultima.

  Luisteren

  Inhoud

  We zetten een paar films klaar, waaronder de brute actiefilm Rambo Last Blood. Veel explosies, knallen en geschreeuw. Dat weet de Teufel prima neer te zetten. Mits Dynamore aan staat. Zonder is het geheel wel wat vlakjes en mat. Dat deed de Teufel Cinebar Ultima beter. De nieuwe Shaft waar weer veel muziek in zit, komt wat tam de ruimte in. We missen muzikaliteit. Iets dat de Ultima dus uitstekend wist te brengen. Hmm… De Cinedeck lijkt een product waar design de hoofdrol speelt. Er zijn concessies gedaan, dat is duidelijk. Maar ja: feit is ook: de Teufel Cinedeck is zeker mooier dan de Cinebar.

  Muziek

  Goed: films gaan op zich dus prima. Punch genoeg. Grunt genoeg. Vocalen zijn uitstekend te volgen en wie ruimte zoekt: Dynamore lijkt je beste vriend. We gaan door naar wat muziek. Eerst vanaf de nVidia Shield met Plex Media Server. Dan nog wat Spotify via bluetooth.

  Muziek is niet echt een strong point van de Teufel Cinedeck. Het geheel blijft wat plakken zonder Dynamore. En met Dynamore missen we precisie in de weergave. Alles wordt dan weliswaar heel groot: het is daarmee ook een beetje een vlek.

  Wat wel knap is, is dat een subwoofer écht niet nodig is bij de Cinedeck. Er is voldoende punch en laagdruk. Het is puntig en strak? Nee, dat niet direct. Maar op dit prijspunt is dat ook niet realistisch o te vragen, is onze mening.

  Als we artiesten als Underworld, 2Pac, Eelke Kleijn of Air draaien, gaat alles nog wel goed. Rock is wat koud en rommelig. Vocaal werk kan, maar mist een beetje glans en betrokkenheid.

  Voor wie?

  De Teufel Cinedeck is een mooi product om te zien. En alles werkt zoals het hoort. Er zijn echter concessies gedaan. Dat is wel duidelijk als u de Teufel Cinebar Ultima ernaast zet. Die is gewoon beter als het gaat om pure prestaties. Meer precisie, meer punch, meer muziek… Meer beleving.

  Maar de Teufel Cinedeck is wel een aanzienlijk mooier product om te zien. En als u daar ook waarde aan hecht: ja… dan is dit een betere keuze. Gewoon Dynamore aan laten staan, niet te kritisch luisteren en gaan.

  De Teufel Sound Deck is hier te koop

  Teufel

  Winkels die Teufel verkopen

  [wpsl_map category="teufel" height="300"]

  Geef een antwoord