web analytics

Review Teufel Cinebar Ultima

Voordelen

 • Klinkt gewoon goed
 • Degelijk gemaakt
 • Geen sub nodig

Nadelen

 • Geen netwerk aansluiting
 • Groot
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel Cinebar Ultima

  De Sound

  Inhoud

  Genoeg over specificaties en afmetingen. We gaan het eens hebben over de weergave. Immers: daar gaat het om bij een audioproduct.

  Nu kunnen we vrij kort zijn. Na de inspeelperiode heeft de Teufel Cinebar Ultima ons zeker niet teleurgesteld. Hij klinkt opmerkelijk goed in balans. En dat zowel met muziek als met films. Laten we beginnen bij muziek.

  Overigens spelen we grotendeels vanaf een nVidia Shield die via hdmi aan de Teufel is gekoppeld. Als bron van data zetten we daar onze Plex-server in. Deze draait op een Unraid-server. Het beeld sturen we via onze Illusonic naar de Optoma projector. Dat kan direct, maar uit luiheid sturen we het even via de Illusonic, omdat we dan minder kabels hoeven los te halen.

  Fijne balans

  Opmerkelijk is dat de Teufel Cinebar Ultima een vriendelijke klankbalans heeft. Er is weliswaar geen spetterend open hoog; we kunnen alles prima volgen. Daarbij missen we geen details in het midden- en hooggebied. Zowel bij pop als rock als elektronische muziek kunnen we prima luisteren naar wat de soundbar de grote ruimte in stuurt.

  Daarbij valt ook op dat we een stereobeeld horen. Er is gewoon een goede spreiding. Is het even goed als twee luidsprekers? Nee. Maar het is wel bovengemiddeld goed. En het komt helemaal niet geforceerd over. Kortom: prima werk hier van teufel.

  Films

  Belangrijk bij films is dynamiek, fundament, imaging én vooral: verstaanbaarheid. We spelen een paar films af: Shaft (nieuwe), John Wick 3, Ghost in the Shell en A Star is Born. Van aktie tot muziek dus. Genoeg om de potentie te horen.

  Zonder subwoofer weet de Teufel Cinebar Ultima zich kranig te weren! We horen eigenlijk een uitstekend muzikaal plaatje de kamer in komen. Als we Dynamore aan zetten horen we bar weinig verschil. Wellicht omdat onze ruimte behoorlijk gedempt is. Dynamore gebruikt reflectie. Dat werkt bij ons niet goed. We missen Dynamore echter niet. Is het écht surround? Nee. Maar het klinkt wel gewoon goed. Beter dan we hadden verwacht.

  Bij de heftige actiefilms kan iemand wellicht dat échte sublaag missen. In dat geval kan de draadloze subwoofer een aanvulling zijn. Voor ons biedt het vooral wat extra druk toe. In een grote kamer kan dat welkom zijn. Overigens is het ook mogelijk twee extra surround-speakers draadloos te koppelen. Wij hebben dat niet getest.

  Gerelateerde berichten

  Teufel T 300 luidsprekerset

  De Sound Inhoud 1. Inleiding2. De Sound3. Specs en afrondingReactiesTeufel kennen we inmiddels wel bij Alpha Audio. De Duitse hifi-fabrikant is vorig jaar begonnen met het veroveren van de Benelux. Niet via de reguliere kanalen, maar via internet. Wij hebben deze keer een ‘budget’ 2.0 luidsprekersetje om te beluisteren. Voor ?300 stuurt de Duitse duivel […]

  Teufel Cinebar One

  Review Teufel Cinebar One

  De Sound Inhoud 1. Inleiding2. De Sound3. Specs en afrondingReactiesEr was ooit een tijd dat dat alles kleiner moest. De telefoon, de tv en de radio. Het moest allemaal zo klein mogelijk. Daarna moest het allemaal groter. Een groter scherm voor de smartphone, een 65 inch Oled tv en een auto die zijn eigen postcode […]

  Geef een reactie