woensdag, april 24, 2024
Home Review Teufel Cinebar One

Review Teufel Cinebar One

0

Voordelen

  • HDMI
  • Goede geluidskwaliteit
  • Formaat

Nadelen

  • Moeite met grote ruimtes
  • Subwoofer is eigenlijk wel een must
Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Teufel Cinebar One

Inleiding

Inhoud

Er was ooit een tijd dat dat alles kleiner moest. De telefoon, de tv en de radio. Het moest allemaal zo klein mogelijk. Daarna moest het allemaal groter. Een groter scherm voor de smartphone, een 65 inch Oled tv en een auto die zijn eigen postcode heeft. Maar is alles beter als het groter is?

Nein! Dachten ze bij Teufel. Niet alles is beter als het groter is. Waarschijnlijk bent u bekent met de tennisarm. Maar kent u ook de tennisnek? Daar krijgt u last van bij een tenniswedstrijd op een scherm van 75 inch of  groter, met een kijkafstand van ongeveer een meter.

Teufel doet het allemaal wat anders. Een soundbar op dieet. Het moet weer kleiner en compacter, MAAR wel met behoud van kwaliteit. Wij mogen op de Alpha testbank dan ook de kleinste soundbar, die wij ooit getest hebben, verwelkomen.

Meten is weten

“Ja, hij is echt niet groter.” Gelukkig ging het over de Teufel Cinebar One. Want die is slechts 11,5 cm diep, 6,8 cm hoog en 35 cm breed. Dat is eigenlijk ronduit klein. “Dit kan je toch geen soundbar noemen?” En hier waren wij het op de redactie eigenlijk allemaal over eens.

Echter als we kijken wat de Teufel Cinebar One in huis heeft, slaat de twijfel toe: vier luidsprekers aangestuurd door een tachtig watt klasse D versterker, een hdmi-ingang, 2.1 usb geluidskaart, een optische ingang, bluetooth 4.0 aptX en een 3.5 mm minijack ingang. Dat is verbazingwekkend veel wat Teufel in zoiets compacts heeft weten te stoppen. U zal nu waarschijnlijk denken, “Ja dat is allemaal 2.0 of 2.1, daar heb je bij films niks aan.” Fout: de Teufel Cinebar One ondersteunt gewoon Dolby Digital 2.0 en 5.1. Er is ook een versie verkrijgbaar met subwoofer. Wij testen deze keer zonder.

Aansluiten

We hebben niet heel lang geleden de M2 soundbase getest. Hier zagen we al dat er geen streamer in de soundbase aanwezig was. Ook de Teufel Cinebar One heeft geen ingebouwde audio streamer. Wij denken dat dit een trend is.

De uitleg erachter is vrij simpel. Pak een nieuwe Samsung of LG tv. Grote kans dat het een smart tv is. Netflix of spotify zijn dan al aanwezig op de tv en anders is een app zo te downloaden. Sluit een hdmi-kabel op de soundbar, start de spotify app en zet het scherm uit. Het scherm gebruikt dan geen energie maar u heeft wel de functionaliteit van een streamer op de soundbar. Waarom zouden we ook dingen dubbel doen?

Zo gezegd, zo gedaan. Stroom erin, hdmi kabel van de Teufel naar de tv en de test kan beginnen. Meer hebben we nu niet nodig.

×