Review Teufel Cinebar Lux

Voordelen

 • Aansluitingen
 • Afstandsbediening

Nadelen

 • Niet muzikaal
 • Beperkte app
 • Sub nooodzakelijk
 • Prijs: € 799

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Teufel Cinebar Lux (raumfeld)

  Conclusie

  De Teufel Cinebar Lux is een gemiddeld klinkende soundbar met flink wat aansluitingen en ruime set aan streaming functionaliteiten. Gaat uw voorkeur uit naar muziek luisteren kijk dan verder, het is geen hoogvlieger qua muziekweergave. Zoekt u enkel naar een upgrade van het geluid van uw TV dan is deze soundbar een prima optie. Dankzij de naar boven gerichte drivers en de “dynamore” functie klinkt hij ruimtelijk. Zeker in combinatie met de draadloze surround speakers zet de soundbar een aardig surroundbeeld neer. De afstandsbediening is goed en een handige toevoeging.

  Meten

  Inhoud

  Dan even wat objectieve metingen van de Teufel Cinebar Lux. We zien hier duidelijk dat de DSP laag probeert te pushen. Dit gaat echter ten koste van de vervorming. Die is hoog in het laaggebied. Tegen de 8% bij 50 Hz in geval van de eerste ‘raw’ meting. Kijken we verder, dan zien we bij simultane vervorming 5.6% THD bij 20 Hz en uiteindelijk nog 1% bij 200Hz. Dat is vrij hoog. Uitendelijk zakt het naar 0.2 tot 0.1% vanaf zo’n 300Hz en verder. Dialogen zijn dus wel veilig bij de Cinebar Lux. Maar verwacht geen strak punchy laag zonder vervorming.

  De respons is rommelig. We zien duidelijk wat faseproblemen en een soort van kamfilter-effect. Dat kan ook bijna niet anders met veel units in een kleine behuizing. Afhankelijk van de afstand verschuiven de dips en pieken. Logisch natuurlijk. Wij hebben op zowel 1 meter als 2.5 meter als 3 meter gemeten om het effect te bekijken. U ziet de grafieken hierboven.

  De Teufel Cinebar Lux is hier te koop

  Teufel

  Geef een antwoord