Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

Voordelen

 • Erg degelijk in elkaar gezet
 • Oogt stoer
 • Grote accu
 • FM

Nadelen

 • Sound mag iets verfijnder
 • Geen auto-oplader / adapter
  • Teufel Boomster XL

   Inleiding

   Leuk hoor al die bluetooth-speakers… Maar laten we eerlijk zijn; het gros klinkt nergens naar. Opgeblazen laag, mat, futloos… klein… boxy. Maar ja: het kan ook bijna niet anders. Het moet compact, goedkoop en het moet lang op een accu kunnen spelen. Compromissen moeten dan gemaakt worden. Teufel dacht: er is vast een doelgroep die een beetje een forsere speaker kan waarderen. Dan kunnen we een flinke accu erin stoppen, kastvolume gebruiken voor het laag én betere drivers toepassen. Fasten your seatbelts: de Boomster XL is geboren!

   Zoekt u iets leuks voor de badkamer of gewoon ‘geluid voor de tuin’? Skip deze review dan maar. De Teufel Boomster XL is namelijk een flink ding met potentie. In de kast van 20 bij 51 bij 26 (dxbxh) zitten vijf units: twee tweeters van 25mm, twee woofers van 70mm en een woofer van 160mm. Elke unit heeft zijn eigen versterkertje. Bij elkaar opgeteld is er 90 watt aan vermogen om de boel aan te sturen. Genoeg om een boel ‘herrie’ te maken.

   Bouw

   Het verbaast ons hoe goed de Teufel Boomster XL aanvoelt. Het geheel zit echt superdegelijk in elkaar. Stevige metalen voor de behuizing, een degelijke speaker-grille, fijne draagband… de knoppen voelen goed… netjes hoor! De Boomster weegt trouwens zo’n 10 kg, dus echt lang meesjouwen raden we niet aan. Maar goed: het de draagband is het natuurlijk prima mogelijk deze XL-speaker mee te nemen naar een picknick of strand. Al moeten we zeggen: het is behoorlijk irritant als iedereen zijn muziek in het openbaar gaat spelen. Er is al zo weinig rust in de wereld… Dus Alpha Tip: houd rekening met anderen als je buiten speelt.

   Inputs

   Achterop zien we een paar afgedopte in- en uitgangen. Er is een 3,5mm jack voor aux-in, een usb-poortje om mobiele apparten op te laden, een netsnoer-aansluiting (8-tje) om de Boomster XL op te laden, een 12v, 4A-input voor als u een adapter hebt (niet meegeleverd) en een antenne-draadje voor FM. Inputs – Bluetooth, FM, Aux – wisselen gaat met de knoppen bovenop. Er zijn drie preset-knopplen voor FM. Programmeren gaat gewoon door ze ingedrukt te houden bij de gewenste zender. Simpel.

   Veel meer is er niet te ontdekken op de Boomster XL. Tenzij u wilt weten hoe lang u op een accu kunt spelen? Ongeveer tien uur volgens de boekjes. Opladen duurt drie uur. Afstandsbediening? Is bij te bestellen… We hadden graag nog een auto-oplader erbij gezien. Of in ieder geval een adapter die onderweg te gebruiken is, aangezien dit een mobiel apparaat is.

   Gerelateerde berichten

   RHA T20I

   Review RHA T20I in-ear

   Velen van ons denken dat de gevestigde orde van audiomerken vast staat. Goede audio, zowel apparatuur en muziek, komt uit Groot Brittannië.  Daar zit een kern van waarheid in. Maar vaak als we merken moeten opnoemen, vallen we terug op de oude namen. Hoe zit het met relatief nieuwe merken. RHA is een goed voorbeeld. […]

   Sony NWZ-A15

   Review Sony NWZ-A15 High Res Walkman

   Voor wie het nog niet wist: portable hifi is enorm in opkomst. Kijk maar naar de enorme hoeveelheid hoofdtelefoons. En dan bedoelen we niet de goedkope dopjes die u bij de smartphone krijg, maar échte over- en on-ear hoofdtelefoons. Nu die markt een beetje verzadigd raakt, is het de beurt aan de goede mobiele spelers. […]

   Jarre Aeroskull HD

   Review Jarre Aeroskull HD

   Soms loop je tegen vrij bizarre audioproducten aan. Jarre met zijn Aeroskull HD is zeker een voorbeeld van zo’n ‘vreemd object’. Een Skull met een blauwe tand die muziek uit zijn ogen en achterhoofd reproduceert. In glimmend rood… maar ook andere kleurtjes als u dat leuker vindt. Denk aan mat zwart, wit, blauw… u begrijpt […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Tivoli Art Cube & Orb

   Review Tivoli Art Cube & Orb