Home Review Teufel Airy True Wireless in-ears

Review Teufel Airy True Wireless in-ears

0

Voordelen

  • Klinkt opvallend lekker
  • Prima levering
  • Degelijke speeltijd

Nadelen

  • Aanraakdeel soms onhandig
  • Meer maten dopjes was fijn geweest

Prijs: € 149

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
Teufel Airy True Wireless

Inleiding

Inhoud

Apple heeft een compleet segment geopend met de Airpods. Die witte staafjes die nu het straatbeeld domineren. En eigenlijk ook wel terecht: ze zijn verdomd fijn. Geen draadjes, prima speeltijd en ze klinken… eigenlijk best aardig. Maar dan die prijs: 199 of zelfs 259 euro voor een setje. Dat moet beter kunnen dacht Teufel. De Teufel AIRY True Wireless gaat voor 149 euro over de digitale toonbank. What’s the catch? Lees verder. 

Bij het openen van de ietwat sobere doos, treffen we een strak wit doosje aan. We openen het klepje en halen de twee witte in-ears eruit. Twee witte leds knipperen ons tegemoet. Pairing mode… We trekken de telefoon uit de zak en openen het bluetooth-menu. In de lijst van nieuwe apparaten zien we de Teufel al staan… tikje op het scherm en klaar is Kees. We kunnen luisteren. Eenvoudiger kan het niet.

Teufel levert in de doos nog een zakje met twee extra maten silleconen dopjes. In totaal dus drie: small, medium en large. Nu is large het beste voor uw redacteur, maar het trekt een beetje vacuüm, wat niet prettig is bij het uit het oor halen. Medium sluit nét niet af. Nu is uw redacteur wel gevoelig voor dit soort zaken, dus het kan goed dat u er totaal geen last van hebt. We hebben zowel met de large als medium dopjes gespeeld. Large geeft duidelijk een betere afsluiting én beter laag. Maar medium is een tikkie comfortabeler. Concessies in dit geval.

Opladen enzo

Het laden van de Teufel gaat via het meegeleverde opbergdoosje. De in-ears moeten daar sowieso na ongeveer zes uur spelen in teruggeplaatst worden. Na twee uur zitten ze weer vol en kunnen ze weer ongeveer zes uur mee. Het opladen van het opbergdoosje – dat gaat via micro-usb, helaas geen usb-c – duurt nog geen uur. We schatten in dat één lading van de opbergdoos tot zo’n drie keer de in-ears kan laden. In totaal kunt u dus 24 uur spelen met een setje volle AIRY True Wireless en een volle opbergdoos.

We hebben niet echt iets kunnen vinden over de gebruikte units of versterkers. Alleen ze Bluetooth 5.0 ondersteunen (met o.a AptX AptX-HD en AAC codec) en dat er helaas geen ANC in zit. Wel een microfoon om te bellen en een aanraakgevoelig deel op de in-ears. Aan beide kanten. Daarmee kunt u van alles doen. Opnemen, pauzeren, skippen… helaas geen volume regelen. Nu hebben we wel regelmatig per ongeluk muziek gestopt omdat we een in-ear even op zijn plek in het oor drukte. Of een telefoontje afgekapt. Het zal wel wennen. Maar houdt daar wel rekening mee.

Compact en soepel

Al met al levert Teufel een prima setje in-ears dat gemakkelijk mee op pad kan. En alles werkt gewoon zoals we het graag zien: u pakt de dopjes uit het doosje en de rest gaat vanzelf: pairen, spelen… klaar. In dit geval verloopt het proces met een Google Pixel 3A en een Lenovo tablet gewoon zonder enig probleem.

Schakelen tussen apparaten gaat kinderlijk eenvoudig. Eerst moet u uiteraard de in-ears pairen met het tweede apparaat. Dat gaat door 2,5-seconde op het aanraakgedeelte van beide apparaten te ‘drukken’ (wij gebruiken de duimen). Dan gaan de ledjes weer snel knipperen. Nu kunt u pairen met het tweede apparaat. Resetten van de Teufels gaat door de in-ears in de opbergdoos te zetten en vervolgens 8-seconden op het aanraakgedeelte van beide in-ears te ‘drukken’. Wij hebben soms een tweede poging nodig gehad. En als het écht niet wil, zet ze dan even opnieuw in het doosje en laat ze even daar een minuut in zitten met de klep dicht. Hier vindt u trouwens de handleiding.

Nu heeft Teufel dit segment natuurlijk niet uitgevonden en zijn er inmiddels talloze fabrikanten die zo’n setje leveren. Ook in een mooi doosje. Ook met Bluetooth 5.0 en ook met meerdere maten dopjes. Echter is de prijs van 149 euro te overzien. De concurrenten vragen vaak (veel) meer. Laten we eens bekijken hoe ze klinken.

×