web analytics

Review Syntaxx bi-volt voeding

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Eén 'doos' met meerdere uitgangen
 • Custom te configureren

Nadelen

 • Concurrentie soms muzikaler
 • Afwerking
 • Prijs: € 1250

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Syntaxx dual PSU

  De sound

  Inhoud

  Als we de Mytek even goed hebben laten opwarmen, gaan we er eens goed voor zitten. We doen deze test met twee personen. Gezellig én altijd nuttig: soms denk je iets te horen… maar blijkt het toch inbeelding. De koffie staat klaar, de playlist is gevult…

  Drie trapjes

  We beginnen met gewoon de Mytek direct in de muur. Dan gaan we naar de Syntaxx en tenslotte zetten we nog de Farad er even aan. Puur ter vergelijk, aangezien deze toch ook een optie kan zijn voor wie maar één voeding nodig heeft.

  De Mytek Brooklyn+ is natuurlijk een prima dac. Dus ook met energie direct uit onze Kemp PowerStrip 8plus is het niet afzien. We missen ten opzichte van de Metrum Pavane wel wat verfijning en ruimte. Maar ja: de Pavane kost ook twee keer zoveel. Dus dat is redelijk in lijn met de verwachtingen.

  Als we de Syntaxx aan de Mytek koppen gaat er direct een wereld aan muziek open. Sjonge: wat een groot verschil maakt dit zeg!

  We horen écht direct meer laagpunch en definitie. Dat is bijna bij alle genres wel hoorbaar. Adele’s Love Song komt soepeler en beter gefundeerd door de Focals, Opera van Emanuel Santarromana krijgt een pak ruimte erbij. En als we schakelen naar wat ruwer werk van bijvoorbeeld Paul Oakenfold, Bunkka … u raadt het al: meer punch. Het lijkt wel alsof we even wat adrenaline in de Mytek hebben gespoten en dat deze nu even flink opleeft. Lekker! Pas wel op: er is na deze ervaring geen weg meer terug… de standaardvoeding is ineens … zielloos.

  Dan nog een puntje: de rust en controle in de weergave. Het geheel voelt echt zwarter. Stilte is … stiller. Heel gek. Maar ook wel logisch als u bedenkt dat de schakelende voedingen vaak niet zo stil zijn. Uitzonderingen daar natuurlijk.

  Dan de competitie

  Stel u hebt maar één apparaat te voeden. Is een Syntaxx dan de beste keuze? Al moet u weten dat er twee dingen spelen: u krijgt altijd twee uitgangen op een Syntaxx én de prijs gaat dan natuurlijk behoorlijk omlaag. Een single domain kost praktisch de helft. Toch zijn we wel even benieuwd naar wat de Farad Super3 – 499 euro – doet…. en ja… dat is toch nog wel een flinke stap.

  Kort gezegd: nog stiller, nog strakker… beter gefocust. Meer muziek. Echter wel een tikkie duurder per uitgang dan de Syntaxx. Met gebruikte, mooiere kabel komt het op 560 euro. En dus 1120 euro voor twee apparaten. Maar goed: u krijgt er ook daadwerkelijk een betere weergave voor terug.

  Geef een antwoord