web analytics

Review Syntaxx bi-volt voeding

Syntaxx dual PSU

De sound

Als we de Mytek even goed hebben laten opwarmen, gaan we er eens goed voor zitten. We doen deze test met twee personen. Gezellig én altijd nuttig: soms denk je iets te horen… maar blijkt het toch inbeelding. De koffie staat klaar, de playlist is gevult…

Drie trapjes

We beginnen met gewoon de Mytek direct in de muur. Dan gaan we naar de Syntaxx en tenslotte zetten we nog de Farad er even aan. Puur ter vergelijk, aangezien deze toch ook een optie kan zijn voor wie maar één voeding nodig heeft.

De Mytek Brooklyn+ is natuurlijk een prima dac. Dus ook met energie direct uit onze Kemp PowerStrip 8plus is het niet afzien. We missen ten opzichte van de Metrum Pavane wel wat verfijning en ruimte. Maar ja: de Pavane kost ook twee keer zoveel. Dus dat is redelijk in lijn met de verwachtingen.

Als we de Syntaxx aan de Mytek koppen gaat er direct een wereld aan muziek open. Sjonge: wat een groot verschil maakt dit zeg!

We horen écht direct meer laagpunch en definitie. Dat is bijna bij alle genres wel hoorbaar. Adele’s Love Song komt soepeler en beter gefundeerd door de Focals, Opera van Emanuel Santarromana krijgt een pak ruimte erbij. En als we schakelen naar wat ruwer werk van bijvoorbeeld Paul Oakenfold, Bunkka … u raadt het al: meer punch. Het lijkt wel alsof we even wat adrenaline in de Mytek hebben gespoten en dat deze nu even flink opleeft. Lekker! Pas wel op: er is na deze ervaring geen weg meer terug… de standaardvoeding is ineens … zielloos.

Dan nog een puntje: de rust en controle in de weergave. Het geheel voelt echt zwarter. Stilte is … stiller. Heel gek. Maar ook wel logisch als u bedenkt dat de schakelende voedingen vaak niet zo stil zijn. Uitzonderingen daar natuurlijk.

Dan de competitie

Stel u hebt maar één apparaat te voeden. Is een Syntaxx dan de beste keuze? Al moet u weten dat er twee dingen spelen: u krijgt altijd twee uitgangen op een Syntaxx én de prijs gaat dan natuurlijk behoorlijk omlaag. Een single domain kost praktisch de helft. Toch zijn we wel even benieuwd naar wat de Farad Super3 – 499 euro – doet…. en ja… dat is toch nog wel een flinke stap.

Kort gezegd: nog stiller, nog strakker… beter gefocust. Meer muziek. Echter wel een tikkie duurder per uitgang dan de Syntaxx. Met gebruikte, mooiere kabel komt het op 560 euro. En dus 1120 euro voor twee apparaten. Maar goed: u krijgt er ook daadwerkelijk een betere weergave voor terug.

Gerelateerde berichten

QED XT25

Review QED XT25 luidsprekerkabel

De sound InhoudKabels… meestal zijn ze de sluitpost. Een broodnodige uitgave waar bijna niemand op zit te wachten. Maar helaas… ze zijn een schakel in de set. Een hoorbare schakel. Betekent dit dat u honderden tot duizenden euro’s moet uitgeven voor een fatsoenlijke signaaloverdracht? Nee… gelukkig niet. Wij testen de nieuwe QED XT25 van 7,50 […]

Edifier R1850DB

Review Edifier R1850DB

De sound InhoudActieve speakers maken de laatste jaren grote sier. Dit fenomeen uit de professionele audiowereld begint meer en meer zijn weg te vinden naar het reguliere circuit. Denk aan Kef, Kii, Grimm en Dutch & Dutch. In een heel andere prijsklasse hebben we het Chinese Edifier. In onze niet aflatende zoektocht naar goed klinkend audiospul […]

Geef een reactie