Review Synology DS216+

Voordelen

 • Lekker vlot
 • Erg fijne software
 • Talloze packages
 • Gemakkelijk in gebruik

Nadelen

 • Maar 1GB RAM
 • Geen twee netwerkpoorten
 • Prijsverschil met snellere, beter uitbreidbare DS715 is klein
  • Synology DS216+

   Inleiding

   Synology is zonder enige twijfel één van de meest populaire merken op gebied van NAS. In iets meer dan tien jaar hebben ze de ‘personal cloud’-markt voor zich gewonnen. Een prestatie van formaat. Wij bekijken de nieuwe Synology DS216+: een NAS met ruimte voor twee schijven en een lekker rappe processor.

   Synology hanteert al jaren een duidelijke opbouw van hun producten: DS staat voor Disk Station, het eerste cijfer staat voor het aantal schijven en de laatste twee voor het jaar van release. Dan is er nog het achtervoegsel: “+” is een high-end model. De letter “J” staat voor Junior en “SE” voor Single Role Edition. Deze types zijn voor mensen die een instapper zoeken. Dan zijn er nog modellen zonder achtervoegsel. Dat zijn de modellen voor het middensegment.

   Om dit toe te passen op de DS216+: het is een hoge segment, dual bay NAS uit 2016.

   Gerelateerde berichten

   Nexum Tunebox2

   Review Nexum TuneBox2

   Het is niet alleen high-end wat de klok slaat bij Alpha Audio. We vinden het ook bijzonder leuk – en nuttig – om (zeer) betaalbare oplossingen te bekijken. Deze keer hebben we de Nexum Tunebox2 op het bureau. Een UPnP en Airplay-streamertje van 99,99 euro.

   HEOS 5

   User Review HEOS 3 en HEOS 5

   Met je neus in de boter vallen noemen ze zoiets. Al een tijdje ben ik aan het overwegen om onze huidige set luidsprekers (5.1 opstelling van Dali aangevuld met een REL sub) te vervangen door een draadloos systeem. Uiteraard al eens geïnformeerd en geluisterd naar Sonos. Maar recent bij een vriend thuis geluisterd naar de […]

   Opening streamertest alpha audio

   Multitest streamers: NAIM, Aurender en Lumin

   Het streamen van muziek heeft bij vele muziekliefhebbers inmiddels haar intrede gedaan. De eerste generatie streamers zijn inmiddels vervangen door streamers met highres functionaliteit en vele overwegen ondertussen een volgende upgrade naar DSD en MQA. Wij bespreken drie totaal verschillende maar zeer capabele high-end streamers in de prijsklasse van 4.000 tot 6.000 Euro.

   1 reactie

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Synology DS1618+ NAS

   Review Synology DS1618+ NAS