Home Review Supra MD06 – LoRad – UHD8K Hdmi – Puntjes op de i

Review Supra MD06 – LoRad – UHD8K Hdmi – Puntjes op de i

18

Voordelen

  • Betaalbaar
  • Degelijke prestaties
  • Breed assortiment

Nadelen

  • Beetje stugge powercord
  • Design... smaakgevoelig

Prijs: € Wisselt.

Een beetje techniek

Inhoud

Als eerste de Surpa MD06-EU/SP. Dit is een stekkerblok met een zestal ingangen; meer dan genoeg voor het systeem van uw auteur. Er zit een drieweg overspanningsbeveiling in. Weet dat het stekkerblok dan via een geaard stopcontact verbonden moet zijn. Supra raadt aan – uiteraard – om het stekkerblok te gebruiken in combinatie met een Lorad netkabel. Tevens is er een 10 ampere zekering aanwezig die makkelijk bereikbaar is voor het geval dat het vervangen moet worden.

De behuizing zelf is van aluminium. Dat ziet er niet alleen leuk en mooi uit (en zorgt voor extra stevigheid), het zorgt er ook voor dat emi / rfi wordt afgevord naar de aarde. Het meest intereste detail is nog wat Supra noemt “NIF transient filter”. Het is een (lichte) niet invasieve filtering waarbij eigenschappen als dynamiek niet verloren gaan, ideaal voor eindversterkers! Het NIF transient filter is ontwikkeld door Ben Duncan Research in Engeland.

De SUPRA LORAD 2.5 SPC CS-EU stroomkabel is fabriek af gesoldeerd en gemonteerd. Op de Schuko pluggen wordt aangegeven wat de neutrale en live draden zijn. Met een kleine controle kan je zo altijd zeker zijn dat je je apparatuur op de juiste manier aansluit. Het zijn stevige kabels die eerder stug dan soepel zijn. Zowel de pluggen als kabel zijn dikker en groter dan uw auteur in eerste instantie had verwacht. Houdt rekening dat als je met krappe ruimtes werkt of krappe bochten moet maken in een meubel, dit een probleem kan vormen. Er zijn echter versies met een haakse plug om u hierbij te helpen.

Wat voor ons een pluspunt is, is dat je zowel fabriek afgemonteerde kabels kan krijgen, als de losse pluggen en de losse kabel zodat de handige doe-het-zelf-er het zelf kan monteren. Tevens zijn er filmpjes online te vinden die je stap voor stap uitleggen hoe je je eigen montage correct uitvoert. De pluggen zijn in het geval van deze kabelvariant met 24 karaat goud verguld. Dit voorkomt oxidatie. De interne kabels zijn van koper en zijn tevens voorzien van een zilverlaagje (SPC, Silver Plated Copper). Als laatste hebben de kabels de zogenaamde LoRad techniek. Dat wil zeggen “low radiation”, oftewel een afscherming om zowel elektrische als magnetische straling tegen de gaan.

Nu mogen we zeker niet de SUPRA 2.1 UHD8K HDMI kabel vergeten. Deze hdmi-kabel is niet geheel verrassend al compleet gemonteerd. Zelf een hdmi-kabel maken is nogal een klus. Het is dan ook niet mogelijk een DIY-kit te kopen. De keuze voor deze HDMI kabel was simpel. De hoeveelheid budget-HDMI kabels die uw auteur over de jaren heen weg heeft kunnen gooien, is ongekend. Alles bij elkaar hadden we beter één goede kunnen aanschaffen. Zonde van het geld, het milieu en de frustratie.

Daarnaast heeft uw auteur sinds een maand of 4 een 4k TV die HDMI 2.1 ondersteunt. We hadden geen officiele kabel liggen die deze nieuwere standaard aan kan. Kortom: dit is het moment. De Supra HDMI Kabels ondersteunen 8k resolutie, hdmi versie 2.1 waarbij er automatische synchronisatie is tussen beeld en geluid en lip sync issues een probleem van het verleden zijn. Verder zijn deze connectoren mooi klein waarbij je de connectorkapjes los kan schroeven, zodat deze gemakkelijker door een kabelgoot passen. Ideaal is voor iemand die alles mooi wilt weg wil werken of over lange afstanden wil aansluiten.

Type test
Single test
Type accessoire
Bekabeling
Geleider materiaal
Koper
Soort geleider
Stranded
Afscherming
Ja
Possible plugs
  • RCA
  • XLR
  • IEC connector
  • Shuko
  • Banaan
  • HDMI
Lengte kabel
Varieert

Winkels met Supra

Pleinweg 136
3083 EP Rotterdam, Zuid-Holland, NL
Hooikade 13
2627 Delft, Zuid Holland, NL
St. Ceciliastraat 28
5038 HA Tilburg, NL
Breestraat 146-148
2311CX Leiden, Zuid Holland, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL
Steenstraat 54
6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
Beethovenstraat 9-b
1077 HL Amsterdam, Noord Holland, NL

18 REACTIES

  1. Beste @Dick Vermaas 16 ampère zekering gebruiken voor de installatie heeft hetzelfde effect als de zekering uit de groepenkast verwijderen. En hiervoor in de plaats ‘n behoorlijk spijker zo te vormen dat er toch stroom geleverd wordt. Hopelijk is de zekering van de gemeenschappelijke levering snel genoeg om brand te voorkomen. De bedoeling van een zekering is toch het voorkomen van schade, 10 ampère is eigenlijk nog teveel.

  2. Hi Wouter, moet bekennen dat ook ik, in het begin nogal skeptisch stond over ‘de’ audiofiel die spreekt over:
    de stroom
    inspelen van audioapparatuur
    interlink
    Nu ben geen audiofiel (te kostbare hobby)
    Maar houdt wel van muziek
    Die moet wel aan de volgende eisen voldoen
    Het moet goed zijn uitgevoerd, zelfs super professionele muzikanten hebben slechte
    dagen
    Dat geldt ook voor de man achter de knoppen, de opname apparatuur wordt steeds verfijnder, maar vaak slaan ze de plank volledig mis.
    Als je bijvoorbeeld (RIP) luistert naar Marie-Claire Alain dan vind ik haar uitvoering van 1980 veel beter dan de latere versie.
    En ook de jazzmuzikanten deze spelen zelden ‘n werk hetzelfde.
    Het is verstandig om naar verschillende uitvoeringen van hetzelfde werk te luisteren, heel vaak klinkt hetzelfde werk totaal anders.
    Maar heb je ‘n track wat volledig aan jouw eisen voldoet, dan is het inderdaad een vaststaand feit.
    Alles wat op deze site wordt beweerd is geen lariekoek.
    Wouter maakt hier ook volgens mij ‘n goede keuze.
    Hier liggen nog artikelen van de Action/IKEA dat gaat beslist veranderen.
    Het waarom?!! kan ik makkelijk uitleggen en noem maar een voorbeeld en wél een waar het verschil zo groot is, dat in de vergelijking van de weergavekwaliteit je dit ook zeker weet, als het verschil tussen de vergelijking uren geleden is.
    Dus geen nuance verschil, die alleen ‘n (klein verschil) laat horen, als deze A/B geschakeld is.
    Wouter spreekt hier over de tafel contactdoos en de kabel tussen het stopcontact en contactdoos, de HDMI laat ik ff ongenoemd.
    Ik wil nu alleen de stroom AC/DC als voorbeeld noemen.
    Als je de doorsnee High-end apparatuur openmaakt, dan zit in 99,9% de lineaire voeding.
    Het verschil tussen een schakelende of lineaire voeding is niet alleen het prijskaartje of het formaat veel groter maar ook de weergavekwaliteit.
    Zonder stroom werkt het nooit, maar als stroom zonder vervuiling constant geleverd wordt, is de weergave kwaliteit onvergelijkbaar.
    Heb het bij Alpha-Audio al meerdere keren gezegd, maar voor de nieuwe bezoekers.
    De RME ADI-2 DAC FS heeft in de standaard uitvoering 0,0..% vervorming deze vervorming blijft netzo laag als er hier voor in de plaats, een (15Volt) sBooster lineaire voeding wordt gebruikt.
    De iele/schrale/schelle weergave wordt vol/warm, je kunt het vergelijken met het verschil tussen een stereo versterker van de Aldi of een buizenversterker van een High-end audiosysteem.
    En inderdaad het klinkt steeds beter, na 100 uur is het ingespeeld.

  3. Ik meen dat wij standaard 16 ampere op ons lichtnet hebben. Doorgaans ruim voldoende met Hifi spullen, ook eindversterkers. Ik zie nog steeds niet, hoe een filter van enige invloed is of kan hebben op dynamiek. Zou dit wel de casus zijn (letterlijk Latijn voor mistap of val), is het filter van geen waarde. Overbodig hier te melden, dat ik veel filters heb getest, zelf nooit enige vooruitgang bespeurd (dom, want ik was tevreden met hetgeen uit de speakers kwam). In mijn casus, was het louter nieuwsgierigheid. Doorgaans tot grote irritatie van de dame naast mij, die feilloos hoorde, als ik andere buizen plaatste.

  4. Misschien dat mij hier kan worden uitgelegd, wat er precies bedoeld wordt met de zijn, “zonder de dynamiek aan te tasten?” De laatste keer dat deze woorden letterlijk hoorde, was in 28 jaar geleden, toen ik bij Multifoon in Delft uit handen van Peter Chattelin een v Medevoort filter kocht. Hij zei mij toen, kan wel zijn dat je wat dynamiek inlevert. Ik begreep toen al niet wat jij daarmee bedoelde.

    • Filters zijn vaker wel dan erg ingrijpend. Ze filteren zoveel dat je als het ware de stroomtoevoer afknijpt. Wat voor de meeste apparatuur geen probleem is omdat je niet temaken hebt met grote verschillen van vermogen die gevraagd wordt (dac, streamer, etc.). Voor eindversterkers word een filter wel afgeraden omdat het vermogen wat gevraagd wordt heel snel en heel sterk kan verschillen tijden gebruik.

    • Hi Maurice, bedankt voor je reactie. Zelf heb ik nooit van audioquest materiaal getest. Er zitten wel wezelijke verschillen in de audioquest tegenover supra. De audioquest bezit netwerk ingangen, usb ingangen en heeft een andere visie en aanpak dan supra. Ook is de audioquest inclusief stroomkabel, de supra niet. Mocht je het aandurven dan zou ik beide aanschaffen bij een winkel met een goed retour beleid en kijken welke je zelf het meeste mee hebt.

×