Review Supra MD06 – LoRad – UHD8K Hdmi – Puntjes op de i

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Degelijke prestaties
 • Breed assortiment

Nadelen

 • Beetje stugge powercord
 • Design... smaakgevoelig
 • Prijs: € Wisselt.

  Inleiding

  In de zoektocht naar kwalitatief betere audiofiele componenten kan stroom voorziening en bekabeling niet achterwegen blijven. Dat is in ieder geval de mening van uw auteur, hoe skeptisch deze ook is. Maar goed: de proof of the pudding is in the eating. Merken de oren echt een verschil als je werkt met aparte “audiofiele” kabels? Let’s find out. We pakken wat spullen van Supra. Een bekende in onze industrie. 

  Kabels zijn altijd voer voor discussie. Energie ook. Echter is onze ervaring dat zowel bekabeling als energie-optimalisatie een positief effect kunnen hebben op de totaalprestaties van een systeem. Wel is het verstandig altijd eerst zelf te luisteren en te bepalen of de investering zin heeft. En dat is precies wat uw auteur gaat doen.

  We gaan aan de slag met een drietal producten van Supra. De reden dat we Supra hebben gekozen, is vanwege het feit dat het mooi binnen het systeem past (daarover meer in het hoofdstuk de Set-up) en voor veel van u het nog interessant geprijsd is. Het is een budgetvriendelijk merk met degelijke ‘no-nonsense’ producten.

  De test-kandidaten:

  • SUPRA MD06-EU/SP stekkerblok
  • SUPRA LORAD 2.5 SPC CS-EU fabriek af gesoldeerd en gemonteerd
  • SUPRA 2.1 UHD8K HDMI kabel fabriek af gesoldeerd en gemonteerd

  De producten komen direct bij Viertron vandaan: de importeur van Supra.

  Type test
  Single test
  Geleidermateriaal
  Koper
  Type accessoire
  Bekabeling
  Soort geleider
  Stranded
  Afscherming
  Ja
  Mogelijke pluggen
  • RCA
  • XLR
  • IEC connector
  • Shuko
  • Banaan
  • HDMI
  Lengte kabel
  Varieert
   

  Winkels met Supra

  Bender Hifi

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL

  Contact

  18 reacties

  1. 16A is de gebruikelijke waarde voor een zekering of installatieautomaat in een huisinstallatie. Deze is afgestemd op en beveiligt de toegepaste bedrading tussen zekering en wandcontactdoos, meestal 2,5 mm2. Vervolgens sluit je bijv. een versterker aan die nog een eigen zekering heeft.

  2. Beste @Dick Vermaas 16 ampère zekering gebruiken voor de installatie heeft hetzelfde effect als de zekering uit de groepenkast verwijderen. En hiervoor in de plaats ‘n behoorlijk spijker zo te vormen dat er toch stroom geleverd wordt. Hopelijk is de zekering van de gemeenschappelijke levering snel genoeg om brand te voorkomen. De bedoeling van een zekering is toch het voorkomen van schade, 10 ampère is eigenlijk nog teveel.

  3. Hi Wouter, moet bekennen dat ook ik, in het begin nogal skeptisch stond over ‘de’ audiofiel die spreekt over:
   de stroom
   inspelen van audioapparatuur
   interlink
   Nu ben geen audiofiel (te kostbare hobby)
   Maar houdt wel van muziek
   Die moet wel aan de volgende eisen voldoen
   Het moet goed zijn uitgevoerd, zelfs super professionele muzikanten hebben slechte
   dagen
   Dat geldt ook voor de man achter de knoppen, de opname apparatuur wordt steeds verfijnder, maar vaak slaan ze de plank volledig mis.
   Als je bijvoorbeeld (RIP) luistert naar Marie-Claire Alain dan vind ik haar uitvoering van 1980 veel beter dan de latere versie.
   En ook de jazzmuzikanten deze spelen zelden ‘n werk hetzelfde.
   Het is verstandig om naar verschillende uitvoeringen van hetzelfde werk te luisteren, heel vaak klinkt hetzelfde werk totaal anders.
   Maar heb je ‘n track wat volledig aan jouw eisen voldoet, dan is het inderdaad een vaststaand feit.
   Alles wat op deze site wordt beweerd is geen lariekoek.
   Wouter maakt hier ook volgens mij ‘n goede keuze.
   Hier liggen nog artikelen van de Action/IKEA dat gaat beslist veranderen.
   Het waarom?!! kan ik makkelijk uitleggen en noem maar een voorbeeld en wél een waar het verschil zo groot is, dat in de vergelijking van de weergavekwaliteit je dit ook zeker weet, als het verschil tussen de vergelijking uren geleden is.
   Dus geen nuance verschil, die alleen ‘n (klein verschil) laat horen, als deze A/B geschakeld is.
   Wouter spreekt hier over de tafel contactdoos en de kabel tussen het stopcontact en contactdoos, de HDMI laat ik ff ongenoemd.
   Ik wil nu alleen de stroom AC/DC als voorbeeld noemen.
   Als je de doorsnee High-end apparatuur openmaakt, dan zit in 99,9% de lineaire voeding.
   Het verschil tussen een schakelende of lineaire voeding is niet alleen het prijskaartje of het formaat veel groter maar ook de weergavekwaliteit.
   Zonder stroom werkt het nooit, maar als stroom zonder vervuiling constant geleverd wordt, is de weergave kwaliteit onvergelijkbaar.
   Heb het bij Alpha-Audio al meerdere keren gezegd, maar voor de nieuwe bezoekers.
   De RME ADI-2 DAC FS heeft in de standaard uitvoering 0,0..% vervorming deze vervorming blijft netzo laag als er hier voor in de plaats, een (15Volt) sBooster lineaire voeding wordt gebruikt.
   De iele/schrale/schelle weergave wordt vol/warm, je kunt het vergelijken met het verschil tussen een stereo versterker van de Aldi of een buizenversterker van een High-end audiosysteem.
   En inderdaad het klinkt steeds beter, na 100 uur is het ingespeeld.

  4. Ik meen dat wij standaard 16 ampere op ons lichtnet hebben. Doorgaans ruim voldoende met Hifi spullen, ook eindversterkers. Ik zie nog steeds niet, hoe een filter van enige invloed is of kan hebben op dynamiek. Zou dit wel de casus zijn (letterlijk Latijn voor mistap of val), is het filter van geen waarde. Overbodig hier te melden, dat ik veel filters heb getest, zelf nooit enige vooruitgang bespeurd (dom, want ik was tevreden met hetgeen uit de speakers kwam). In mijn casus, was het louter nieuwsgierigheid. Doorgaans tot grote irritatie van de dame naast mij, die feilloos hoorde, als ik andere buizen plaatste.

  5. Misschien dat mij hier kan worden uitgelegd, wat er precies bedoeld wordt met de zijn, “zonder de dynamiek aan te tasten?” De laatste keer dat deze woorden letterlijk hoorde, was in 28 jaar geleden, toen ik bij Multifoon in Delft uit handen van Peter Chattelin een v Medevoort filter kocht. Hij zei mij toen, kan wel zijn dat je wat dynamiek inlevert. Ik begreep toen al niet wat jij daarmee bedoelde.

   1. Filters zijn vaker wel dan erg ingrijpend. Ze filteren zoveel dat je als het ware de stroomtoevoer afknijpt. Wat voor de meeste apparatuur geen probleem is omdat je niet temaken hebt met grote verschillen van vermogen die gevraagd wordt (dac, streamer, etc.). Voor eindversterkers word een filter wel afgeraden omdat het vermogen wat gevraagd wordt heel snel en heel sterk kan verschillen tijden gebruik.

  6. Supra is natuurlijk prima! Maar zeggen dat het het meest logische is om met een standaardkabel te vergelijken vind ik een beetje vreemd.
   Het zou veel interessanter zijn om te zien hoe de kabels zich verhouden tot bv AudioQuest of Wireworld kabels van dezelfde prijsklasse.

   1. Hi, zoals beschreven in de inleiding was deze review een onderzoek naar of je verschilt merkt als je normale kabels/stekker dozen vervangt door “audiofiele”. Zodoende ging het niet om verschil tussen merk X en merk Y. Al is het ook een leuk idee 🙂

  7. Ik gebruik al jaren Supra stekkerblokken (drie stuks) Eén voor het hifi-gebeuren (uitgezonderd eindversterker) Eén voor het ethernet-gebeuren (switch-nas-nuc) en één overblijvende voor het TV-gebeuren. Tip, vervang eens de stroomkabel van wandcontactdoos naar stekkerblok door een betere .. resultaat gegarandeerd 🙂

   1. Ik snap wat je bedoelt, zelf viel om meer over de grote van de stekkers zelf. Wat mij betreft beide geen issues omdat het normaal gesproken niet in het zicht ligt. Gelukkig hebben ze, als het wel in het zicht is, ook andere kleuren tegenwoordig!

  8. Beste Wouter,

   Aardig verhaal over Supra. Is er een vergelijk te maken tussen het Supra stekkerblok en bijvoorbeeld de powerquest van AudioQuest als het gaat over filters? Luisteren….. ik weet het, maar wellicht ook andere aandachtspunten?

   Grt,
   Maurice

   1. Hi Maurice, bedankt voor je reactie. Zelf heb ik nooit van audioquest materiaal getest. Er zitten wel wezelijke verschillen in de audioquest tegenover supra. De audioquest bezit netwerk ingangen, usb ingangen en heeft een andere visie en aanpak dan supra. Ook is de audioquest inclusief stroomkabel, de supra niet. Mocht je het aandurven dan zou ik beide aanschaffen bij een winkel met een goed retour beleid en kijken welke je zelf het meeste mee hebt.

  Geef een antwoord