web analytics

Review Steljes Audio NS3 Luidspreker

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Mooi gemaakt
 • Goed geprijsd

Nadelen

 • Mist een usb-dac
 • Subwoofer is wel lekker
 • Prijs: € 279

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Steljes Audio NS3

  Inleiding

  Inhoud

  Goed geluid bij de computer… waarom? Heel simpel. De computer is vaak meer dan alleen maar een tikmachine, browser of een editing-machine. Het is een zeer veelzijdig apparaat. En we besteden er meer en meer tijd achter. Zeker studenten of bijvoorbeeld ondernemers. Waarom zouden we dan naar de bliepjes en piepjes van de ingebouwde speakers luisteren? Tijd voor een upgrade… een betaalbare upgrade. We beluisteren de Steljes Audio NS3.

  Steljes Audio is een Brits, klein, maar geinig hifimerk dat wordt geïmporteerd door Viertron. Steljes maarkt allerhande moderne, maffe hifi-apparaatjes. Denk aan streamers, actieve speakers, buizendacs, etc. Wij bekijken nu de NS3: een actief setje speakers met een ingebouwde dac en bluetooth-ontvanger. Verwar hem niet met de zeer vergelijkbare Argon Alto Active. Deze lijkt er enorm op – waarschijnlijk in dezelfde fabriek gemaakt – maar heeft andere aansluitmogelijkheden, een andere versterker en en een andere opbouw.

  Kleurtjes

  De NS3 die wij testen is gewoon wit. Maar weet dat ze in allerhande kleurtjes te krijgen zijn. Rood, geel, blauw, zwart, hout… zegt u het maar. Wat past mooi op uw bureau of in uw woning? Dit is wel slim van Steljes, want liefhebbers vinden het steeds belangrijker dat een speaker binnen het interieur past. En terecht; niet iedereen heeft een luisterruimte. En aangezien ook werkplekken steeds stylistischer worden ingericht – behalve bij uw redacteur; daar blijft het een tech-geörienteerde bende – is het fijn dat er keuze is voor apparatuur die niet vloekt.

  Afwerking en inputs

  Als we kijken naar de compacte Steljes Audio NS3, zien we dat deze keurig is afgewerkt. De 1-inch softdome en 4-inch fiberglass units zitten er netjes in. Samen hebben ze een bereik van 60 Hz – 20 kHz. Niet full range dus. We raden fanaten van electronsische muziek echt aan te combineren met een subwoofer of een groter model te kiezen. Denk aan de NS6 vloerstaander… maar ja: die past niet op een bureau. Ow… de versterker is een klasse D, 2 x 45 watt model.

  Achterop zien we dat er een ‘actieve’ en ‘passieve’ speaker is. Op de actieve versie (in feite hebben we het dus over een powered-speaker!) zien we een optische ingang, een 3.5mm-jack, cinch-in en een sub-woofer uitgang. Als bonus zien we nog een usb-poort om een ander apparaatje te voeden. Tevens zien we een setjes speaker-terminals om de andere kant – links – te voorzien van een muzieksignaal. De bluetooth-antenne – de Steljes is AptX-compatible – zit ingebouwd. Pairen gaat door met de afstandsbediening op “pair” te drukken.

   

  Gerelateerde berichten

  dali-epicon-2-focal-sopra-1-bowers-805d3-1

  Triple test: DALI, Focal, Bowers & Wilkins

  Inleiding InhoudEen tijdje terug kregen we een lezersverzoekje: zet de Focal Sopra No1 eens naast de Bowers & Wilkins 805D3 en de DALI Epicon 2. Goed idee! We klimmen de telefoon in en vragen wat mooie spullen aan om deze test fatsoenlijk uit te voeren. En daar staan ze dan: drie high-end monitors. Fight!

  QED XT25

  Review QED XT25 luidsprekerkabel

  Inleiding InhoudKabels… meestal zijn ze de sluitpost. Een broodnodige uitgave waar bijna niemand op zit te wachten. Maar helaas… ze zijn een schakel in de set. Een hoorbare schakel. Betekent dit dat u honderden tot duizenden euro’s moet uitgeven voor een fatsoenlijke signaaloverdracht? Nee… gelukkig niet. Wij testen de nieuwe QED XT25 van 7,50 per […]

  Geef een reactie