web analytics

Review Steljes Audio ML-30HD all-in-one

Prijs: € 600

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Steljes Audio ML-30HD

Conclusie

Voor 600 euro hebt u met de ML-30 HD veel meer dan een aardige conversation starter. Het is voor de prijs een uitstekend presterende versterker met precies de aansluitmogelijkheden die u tegenwoordig nodig hebt, inclusief een ingang voor een platenspeler.

De all-in-one doet wat hij moet doen; geluid versterken en dat met een prettige warmte. Of dat nu echt aan de gebruikte buis in de voortrap ligt of aan andere factoren vinden we eigenlijk niet zo interessant.

We hebben veel plezier beleefd aan het testen van deze aantrekkelijk geprijsde Brit en het oog wil immers ook wel eens wat. Er worden al genoeg lelijke zwarte dozen aangeboden in audioland. We vinden de Steljes Audio ML-30 HD een aangename verrijking van het hifi-aanbod met een concurrerend prijskaartje.

Tube Sound

Inhoud

Of het nu door de roodgloeiende buis is die onze psycho-akoestiek beïnvloedt kunnen we moeilijk ‘factchecken’, maar de Steljes klinkt lekker warm. De 2 x 30W uitgangsvermogen – we vermoeden class D – is genoeg om een huiskamer te vullen, zeker als u speakers hebt die niet al te lastig aan te sturen zijn. Deze warme klank is allerminst storend; het gaat niet ten koste van transparantie, snelheid of focussering.

We hebben de Steljes Audio ML-30HD vergeleken met geïntegreerde versterkers in ongeveer dezelfde prijsklasse en dan valt op dat de Steljes net wat meer ‘ballen’ heeft dan een niet met buizen uitgevoerd exemplaar. Verwacht geen pompende bassen, daarvoor is de versterker te verfijnd. Wij vinden dat overigens wel prettig.

De gebruikte buis is een 6N3P, een Russisch model dat momenteel in China wordt geproduceerd in voornamelijk voorversterkers. Het feit dat er sprake is van één buis betekent dat deze inderdaad wordt ingezet in het voorversterkergedeelte; anders zouden er meer buizen aan het toestel moeten zitten.

Als we een hoofdtelefoon aansluiten zoals de onlangs geteste Meze 99 Classics, valt het op dat bij lage volumes de balans niet helemaal in orde is. We horen bij het opendraaien van de volumeknop eerst rechts een signaal en daarna komt het linkersignaal erbij. Bij een hoger volume is het verschil niet meer hoorbaar, maar we kunnen ons voorstellen dat dit bij lagere volumes wel storend is.

Gerelateerde berichten

Artspeak Solid Core Silver

Review Art Speak Solid Core Silver

Tube Sound InhoudDe Solid Core Silver is afkomstig van het Nederlandse Art Speak. Uiterlijk heeft deze Solid Core Silver niet heel veel om over op te scheppen. Een nylon mantel met een paar solid core zilveren geleiders die zijn voorzien van afscherming en plastic ogende banaanstekers. Netjes, maar het oogt niet heel erg high-end. Maar, […]

Bowers Wilkins 685S2

Review Bowers & Wilkins 685 S2

Tube Sound InhoudHet zat er natuurlijk al langer aan te komen: een opvolger van de immens populaire lijn van Bowers & Wilkins: de 600-serie. Deze serie met twee varianten van de monitors, twee modellen vloerstaanders, een tweetal centers en een sub mogen we gerust compleet noemen. Wij beschrijven in dit artikel de grootste monitor: de […]

3 reacties

 1. De NS3 wordt een Active Speaker genoemd.
  Dat zijn ze niet. Het is gewoon een passief ontwerp met ingebouwde versterker.
  Steljes noemt ze dan ook terecht “Powered speaker”.

  “Het lukt ons zelfs om hi-res audio van de Synology NAS via de telefoon door te streamen naar de Steljes en het verschil met de gecomprimeerde versie te horen.”

  Via de telefoon is naar ik aanneem met Bluetooth, dat is per definitie gecomprimeerd, ook via APTx.
  Wat wordt hier bedoelt?

  Vreemd overigens dat Steljes op zijn website het woord APTx nergens vermeld bij dit product.
  Waaruit blijkt dat ze dit wel ondersteunen?

  1. Dag Vincent,

   Hier hebben we het vaker over gehad. En feitelijk heb je gelijk. Echter in de volksmond is een ‘powered speaker’ een actieve speaker. Anyway… :-)

   Over Bluetooth: inderdaad niet handig verwoord. En ja: BT comprimeert sowieso.

 2. Volgens mij komt dit inderdaad door buis in voorversterker. Zat daarnet te kijken naar Horizons ging over DNA d 1ste sequentie koste 95 miljoen nu kost het €1.500,– Het kost steeds minder (tijd) om een goed ontwerp te maken. Goed geluid voor peanuts. TOP!

Geef een reactie