web analytics

Review Steljes Audio ML-30HD all-in-one

Prijs: € 600

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Steljes Audio ML-30HD

Bediening

Inhoud

De Steljes is licht, 2,4 kilo slechts en dat komt ook omdat de voeding er apart wordt bijgeleverd. De bediening is uiterst eenvoudig; een aan/uit knop, bronkeuze en volumeregeling. Helaas geen afstandsbediening. We sluiten de ML-30 HD aan op onze platenspeler thuis, op een Bluesound Node streamer en via USB op een Macbook Pro. Als speakers zetten we de Quadral Phonologue Rondo in.

We zetten het toestel aan en de lamp gaat aan in een mooie rode gloed. We proberen als eerste maar Bluetooth; deze is volgens fabrieksspecificaties van het nieuwste type (4.0) en ondersteunt Aptx, waarmee u in geval van bluetooth van een optimale geluidskwaliteit bent verzekerd. Bluetooth aanzetten op de smartphone en de Steljes wordt onmiddellijk herkend. Pairen gaat erg snel en de bluetoothverbinding vinden we erg stabiel. En ja: ook over de geluidskwaliteit hebben we weinig te klagen.

Wat is de kwaliteit van de data-overdracht via Bluetooth de afgelopen jaren enorm verbeterd; pakweg twee jaar geleden fronsten wij nog de wenkbrauwen over muziek via Bluetooth. Het lukt ons zelfs om hi-res audio van de Synology NAS via de telefoon door te streamen naar de Steljes en het verschil met de gecomprimeerde versie te horen.

Dan de phono-ingang. Die is geschikt voor MM-elementen en ook deze werkt probleemloos, en is vooral stil. Een probleem met phonotrappen is vaak het optreden van brom door aardlussen maar met de Steljes Audio ML-30HD hebben we daar geen last van, terwijl onze platenspeler geen gemakkelijk apparaat is qua brommen.

Deze review begint wat eenzijdig te worden want ook op de USB-DAC hebben we weinig aan te merken. Deze speelt tot 24 bits/96 kHz en veel meer dan dat deze is geaccrediteerd door de Japanse high res society weten we er niet van. Met deze sample rates is het voordeel dat u geen driver nodig hebt om de DAC aan uw Windows PC aan te sluiten. Het is echt Plug & Play.

Gerelateerde berichten

Audiolab 6000A

Review Audiolab 6000a versterker

Bediening InhoudDe voorbije maanden hebben we enkele fijne betaalbare geïntegreerde versterkers over de vloer gekregen. Denk aan de Ps Audio Sprout 100, Arcam SA10 en Rega Brio. Drie versterkers in dezelfde prijsklasse, elk met hun specifieke kwaliteiten. Vandaag bespreken we een versterker die perfect in dat rijtje past; de gloednieuwe Audiolab 6000a geïntegreerde versterker. Let’s […]

AVM v30

Video AVM 30-series

Bediening InhoudHet Duitse AVM heeft ter ere van zijn 30-jarig bestaan een 30-series uitgebracht. In eerste instantie was het de bedoeling dat deze in een oplage van 333 stuks zou komen. Een echte ‘Limited Edition’ dus. Maar van dat plan zijn ze – gelukkig – afgestapt. Wij bekijken (op video) de AVM V30 voorversterker en […]

3 reacties

 1. De NS3 wordt een Active Speaker genoemd.
  Dat zijn ze niet. Het is gewoon een passief ontwerp met ingebouwde versterker.
  Steljes noemt ze dan ook terecht “Powered speaker”.

  “Het lukt ons zelfs om hi-res audio van de Synology NAS via de telefoon door te streamen naar de Steljes en het verschil met de gecomprimeerde versie te horen.”

  Via de telefoon is naar ik aanneem met Bluetooth, dat is per definitie gecomprimeerd, ook via APTx.
  Wat wordt hier bedoelt?

  Vreemd overigens dat Steljes op zijn website het woord APTx nergens vermeld bij dit product.
  Waaruit blijkt dat ze dit wel ondersteunen?

  1. Dag Vincent,

   Hier hebben we het vaker over gehad. En feitelijk heb je gelijk. Echter in de volksmond is een ‘powered speaker’ een actieve speaker. Anyway… :-)

   Over Bluetooth: inderdaad niet handig verwoord. En ja: BT comprimeert sowieso.

 2. Volgens mij komt dit inderdaad door buis in voorversterker. Zat daarnet te kijken naar Horizons ging over DNA d 1ste sequentie koste 95 miljoen nu kost het €1.500,– Het kost steeds minder (tijd) om een goed ontwerp te maken. Goed geluid voor peanuts. TOP!

Geef een reactie