Review Steljes Audio ML-30HD all-in-one

Voordelen

 • mooi en compact vormgegeven
 • warm en natuurlijk geluid
 • compleet uitgerust
 • uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Onbalans bij laag volume
 • Buis alleen voor de pre-amp
  • Steljes Audio ML-30HD

   Inleiding

   Steljes Audio. Klinkt Scandinavisch of IJslands, vindt u ook niet? Het blijkt een merk te zijn dat geheel Brits is. Steljes onderscheidt zich door design en goede audio te combineren met een aantrekkelijke prijs. Of dat ook zo is, testen we met de Steljes Audio ML-30HD.

   Als we kijken naar de productlijn van Steljes valt op dat het allemaal compacte apparaten zijn; een DAB-radio, een kleine actieve luidspreker, een streamer, een soundbar en de hier geteste all-in-one. Ook valt op het gebruik van vrolijke kleuren of van hout en aluminium. Het doet ons een beetje denken aan de Tivoli-lijn. De NS3 actieve luidsprekers hebben Bluetooth aan boord, digitale en analoge ingangen en kost ongeveer € 250 per paar.

   Tube eyecandy

   De all-in-one van Steljes is een opvallende verschijning. Het is namelijk een buizenversterker en die staat dan ook prominent bovenop het toestel roodgloeiend te wezen. Gecombineerd met de aluminium behuizing is het zonder meer een eyecatcher in uw woonkamer en nu de avonden langer worden, een extra sfeermaker.  Om uw versterker in concours-staat te houden levert Steljes er witte handschoenen en een borsteltje bij!

   De versterker levert 2 x 30 Watt en daarnaast heeft de Steljes Audio ML-30HD ook een USB-DAC, een Bluetooth ontvanger, een lijningang en een phono-voortrap (beide RCA uitgevoerd). Als toegift een hoofdtelefoonuitgang aan de voorkant en pre-out RCA-uitgangen als u het toestel aan een losse eindversterker wilt koppelen. Een zeer complete uitrusting dus. We missen alleen een streamer en als u in de Steljes-familie blijft koopt u die er voor 100 euro bij. Zoals de Britten zouden zeggen; een no brainer wanneer u voor een redelijke prijs een volwaardig en eigentijds audiosysteem zoekt.

   Gerelateerde berichten

   Tubulus Power Cable

   Review Tubulus Power Cable

   TUBULUS, betekenis: smalle pijp of buisje, is een al twaalf jaar op de markt actieve fabrikant met een geheel eigen kijk op high-end bekabeling. Het bedrijf fabriceert onder andere high-end interlinks, luidsprekerkabels, USB kabels, 230V verdeeldozen en apparaat snoeren. Wij testen de TUBULUS ARGENTUS Power Cable V3.

   Bowers AM1 buiten

   Quick Review Bowers Wilkins AM1

   De Bowers & Wilkins AM1 is een relatief kleine luidspreker voor aan de wand. Eventueel voor buiten, aangezien de speaker spatwaterdicht is en op een bijzonder manier aangesloten wordt. Wij kijken er even kort naar. 

   Dali Epicon 2

   Eerste indruk Dali Epicon 2

   Dali boekt goede cijferes met de Epicon-serie. En terecht naar ons idee. De Epicon 6 is een indrukwekkend model. De Epicon 8 idem, maar wellicht wat groot voor menig woonkamer. Maar hoe zit het met de kleine 2? Daar horen we maar weinig over. We hebben ze aangevraagd voor een test (en wellicht zoektoch naar […]

   3 reacties

   1. De NS3 wordt een Active Speaker genoemd.
    Dat zijn ze niet. Het is gewoon een passief ontwerp met ingebouwde versterker.
    Steljes noemt ze dan ook terecht “Powered speaker”.

    “Het lukt ons zelfs om hi-res audio van de Synology NAS via de telefoon door te streamen naar de Steljes en het verschil met de gecomprimeerde versie te horen.”

    Via de telefoon is naar ik aanneem met Bluetooth, dat is per definitie gecomprimeerd, ook via APTx.
    Wat wordt hier bedoelt?

    Vreemd overigens dat Steljes op zijn website het woord APTx nergens vermeld bij dit product.
    Waaruit blijkt dat ze dit wel ondersteunen?

    1. Dag Vincent,

     Hier hebben we het vaker over gehad. En feitelijk heb je gelijk. Echter in de volksmond is een ‘powered speaker’ een actieve speaker. Anyway… :-)

     Over Bluetooth: inderdaad niet handig verwoord. En ja: BT comprimeert sowieso.

   2. Volgens mij komt dit inderdaad door buis in voorversterker. Zat daarnet te kijken naar Horizons ging over DNA d 1ste sequentie koste 95 miljoen nu kost het €1.500,– Het kost steeds minder (tijd) om een goed ontwerp te maken. Goed geluid voor peanuts. TOP!

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video Marantz KI Ruby

   Video Marantz KI Ruby