Review Soundmagic E11BT

Voordelen

 • Muzikale balans
 • Accu duur
 • Prijs

Nadelen

 • Nekband is wennen
 • Prijs: € 78

  Comfort
  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  Soundmagic

  Inleiding

  Inhoud

  We hebben bij Alpha-audio nog niet eerder producten van Soundmagic getest. Terwijl dit merk al wel sinds 2005 bestaat. Wij vonden het tijd om daar eens verandering in te brengen. Een paar mailtjes en telefoontjes richting Soundmagic UK en voila. Postal Magic… Wij hebben een Soundmagic.

  Soundmagic is ontstaan uit de visie van acoustic design engineer Tony Xu. Nu is 2005 een tijd geleden, maar het merk heeft in die tijd gelukkig niet stilgezeten. Het heeft diverse onderscheidingen gewonnen, waaronder van What Hi-Fi?, Stuff magazine, T3, Trusted Review.

  Wij bij Alpha-audio zijn natuurlijk heel nieuwsgierig. Zijn de producten van Soundmagic echt zo goed? En waarom hebben in Nederland zo weinig van dit merk gehoord? Het is tijd voor een review.

  Mondialisering

  Wij zien steeds vaker Hi-Fi producten uit alle hoeken van de wereld. Veel komt uit de hoek van Azië en dat is helemaal niet zo gek. Aangezien daar ook het gros van alle elektronica wordt gemaakt.

  Zo ook Soundmagic.  Met het internet en de integratie van betaalsystemen, is het kinderlijk eenvoudig geworden om spullen uit Amerika, Japan of China te kopen. Het wordt gewoon aan de deur afgeleverd. Geen probleem.

  En zo zijn er aardig wat audio merken, die ons gewoonweg niet bekend zijn, maar het bijvoorbeeld wel heel goed doen in China. En deze merken zijn dus gewoon prima online te bestellen. Ook Soundmagic.

  Bluetooth verbinding

  De Soundmagic E11BT heeft een paar kenmerken die niet onopgemerkt blijven. Zo krijgen we een zeer lange accuduur voorgeschoteld. Volgens Soundmagic is een volledig opgeladen accu goed voor zestig uur luisterplezier. Zestig uur is ongekend lang, maar of we het ook echt halen is maar de vraag.

  De E11BT heeft overigens wel een nekband, waar de accu in verwerkt zit. Dit is ook duidelijk te voelen aan het gewicht. Dus wie weet is die zestig uur wel realistisch.

  We ontdekken dat de uiteinden van de in-ears magnetisch zijn. Dit is typisch zoiets waar iemand over nagedacht heeft. Waarschijnlijk omdat die engineer zich kapot ergerde aan in-ears die alle kanten op zwaaien.

  Als we even verder kijken, zien we dat in de driverbehuizing 10 mm drivers en de nieuwste Bluetooth v5 verbinding verwerkt zitten. Dit zou – volgens Soundmagic – voor een constante muziek weergave van cd kwaliteit zorgen. Hmmm… cd kwaliteit via bluetooth? We gaan het meemaken.

  Pairen maar

  Met een kleine controller aan de linkerkant schakelen we de E11BT in en zetten hem in pairing mode. Hier valt ons iets vreemds op. Er is een vrouwelijke Engelse stem die zegt: “Power on”. Om vervolgens pver te schakelen naar een Chinese dame die in gebrekig Engels zegt: “Pairing mode”.

  He?! Waarom zou je dat doen?

  Gelukkig hebben we snel verbinding met een Apple Iphone 7 en kunnen we beginnen met luisteren. Hiervoor gebruiken we Spotify. Deze combinatie is de meest gebruikte. Een Smartphone met Spotify, on the go. We laten de Soundmagic E11BT natuurlijk wel even inspelen. We doen dit een goede nacht lang, 8 tot 10 uur spelen met de rock classic playlist. Het nieuwe randje is er af en wij kunnen beginnen met testen.

  Geef een antwoord