web analytics

Review Soundastic Reference geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Klinkt los
 • Komt snel over
 • Stabiel vermogen

Nadelen

 • Beperkte afstandsbediening
 • Haalt niet specs die online staan
 • Afwerking
 • Prijs: € 6500

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  5 reacties

  1. Jaap
   De meting gezien van de Soundtastic.
   Ik heb daar wat opmerkingen over. Je stelt vast dat het vermogen lager is dan aangegeven op de spec. 122 W t.o.v. 140 W. Je durft het aan om dat een minor punt te geven.
   De leek ziet zoiets en constateert dat het een groot verschil is: een verschil van meer dan 10 % !!!.
   Ga je het eens goed bekijken dan zie je dat de max. LS-spanning bij 8 Ohm slechts 0,8 dB afwijkt, een verschil dat nauwelijks/niet hoorbaar is.
   Bovendien wordt de meting vastgesteld op een plaats van de vervormingskromme heel steil is. Een ‘meetfout’ is dan snel gemaakt.
   Wat wel vermeld mag worden is dat de versterker een piekstroom van meer dan 10 A kan leveren, wat nuttig kan zijn bij ‘lastige’ speakers.
   Voorts mijn complimenten, zo laat je zien wat belangrijk is.
   groet Toon

   1. Beste Toon,

    Feit ís toch dat hij zijn vermogen niet haalt? Hoe zich dat uit in weergave maakt voor mij niet uit. Als ik een auto koop met op papier 150PK en hij levert maar 120PK, dan ben ik ook niet blij. Ook al scheelt dat maar 1 sec naar 100 km/h en nagenoeg niets in topsnelheid. Als je iets communiceert, dan moet het kloppen. Deze versterker haalt geen 140 watt. Dat kost punten…

    10A piekstroom is niet zoveel trouwens. Onze bryston kan bijna 70A piek leveren. Een Eigentakt V1 25A en V2 zelfs meer dan 40A.

    Onze metingen zijn meer om inzicht te geven in wat een apparaat technisch doet. WIj proberen een relatie te leggen tussen meten en luisteren. Beide zijn even belangrijk. Testtonen zijn immers geen muziek. :-).

  2. Indien er ook van deze en toekomstige DAC’s samples geplaatst worden. Dan zoals ik ook bij de luidspreker groep aanhaalde. Jaap Veenstra met Alpha-Audio wordt een begrip bij fabrikanten/leveranciers en ‘de’ audiofiel.Elke pagina/link van Alpha-Audio kan dan vergeleken worden met de merriam-webster.com deze site is gratis, maar kun je wat betreft kwalitatieve informatie gerust vergelijken. De bedrijven staan in de rij om (tegen betaling) reclames te mogen plaatsen. Wat wil een audiofiel nog meer, op deze site wordt al de (sample en gemeten specificaties) informatie die gewenst wordt verschaft. Ere wie ere toekomt 😉

  3. Dat is een goed teken, indien de fabrikant vraagt om een review te plaatsen. En daar ben je de aangewezen persoon voor, een die niet bang is om de waarheid te schrijven. Jammer dat de volume knop niet feilloos draaide, maar dat betekent niet dat deze zijn referentie status verliest. Het prijskaartje/meting/weergave zijn audiofiel. De CD speler vind ik minder belangrijk, want heb gemerkt dat mijn CD’s wat de weergave betreft, verre van 5 sterren zijn sommige fl.50,– per stuk. Gewoon (1983 begonnen) te snel aangeschaft, begrijp dat ieder lezer direct denkt, waarom bleef hij ze dan aanschaffen. Nu via de Bose 901 IV klinkt alles prima?!! beter geformuleerd alles klinkt hetzelfde. Zodra je speakers en overige apparatuur alles ongekleurd weergeeft, worden de fouten en tekortkomingen gereproduceerd. Als iemand een verzameling LP’s in onberispelijke staat heeft. En een 5 sterren draaitafel met MC element heeft, dan is deze geïntegreerde versterker niet te duur. Ben benieuwd naar de reviews van de DAC’s.

  Geef een antwoord