Review Sound Freaq Sound Platform

Sound-Freaq-SFQ-01R

Iedere zelfrespecterende audiofabrikant heeft wel producten in het gamma waar een iPod, iPhone of iPad in past. Docking stations zijn er daarom dertien in een dozijn. Helaas zijn er maar weinig echt goed. Sound Freaq meent een betaalbare docking station te hebben die ook goed klinkt. Wij testen de Sound Platform van 229 euro.

Sound-Freaq-SFQ-01R
Hij ziet er geinig uit: de SoundFreaq Sound Platform (SFQ-01R)… beetje retro. Daar houden we wel van!

De Sound Freaq Sound Platform oogt erg grappig. Het zwarte doosje mag dan hoekig zijn; de zilveren draaiknopjes en de zilveren omlijsting geeft het wel weer een speels effect mee. Het doet zelfs een beetje retro aan. Daar houden we wel van.

Matige feel
Jammer is dat de afwerking niet heel goed is. Het voelt allemaal wat plastic. Mede daardoor voelen de draaiknopjes wat goedkoop en onzeker. Dat had echt wel wat beter gekund voor dit geld. Tevens vinden we de tiptoetsen van deze dock niet heel fijn. De afstandsbediening, die mooi achter een klepje valt, is dan wel weer prima uitgevoerd.

Deze Sound Freaq accepteert zowel een iDevice in de dock, als bluetooth en een aux-in via mini-jack. Uiteraard geldt dat, als je de beste geluidskwaliteit wilt, je voor de docking-optie moet gaan. Wij hoorden iets meer detail via de dock, dan via de aux-in. Bluetooth klinkt matig, maar dat kan ook niet anders met de compressie. Toch viel het niet tegen: we hebben het slechter gehoord.

Binnen de perken
Hoe klinkt de Sound Freaq? Zeker niet slecht. Het is en blijft een docking-station, wat betekent dat het geluidsbeeld wat klein is en het laaggebied wat dun. De lage(re) frequenties probeert Sound Freaq wel wat op te kloppen door een basreflex-systeem, maar eigenlijk doet de dock pas echt wat vanaf 80 of 100 Hz.

SoundFreaq Sound Platform
De drie knopjes ogen leuk, maar voelen wel wat plastic. Dat is wel jammer. Zeker gezien de prijs van 229 euro. Had dus beter gekund!

Afgezien van het wat kale laag ? wat bijna onoverkomelijk is bij een dock ? is het midden en hoog prima. Het klinkt open en vrij gemoedelijk. Mits UQ3 aan staat: een ander truukje van Sound Freaq. Daarmee maakt de fabrikant het stereobeeld wat wijder en groter. Echter: wij horen ook een duidelijk verschil in openheid in het midden en hoog. Zonder UQ3 klinkt de Sound Platform vrij droog en saai. Aanlaten dus.

Keiharde concurrentie
Hoe zit het prijstechnisch met de Sound Platform? 229 euro is natuurlijk aardig wat geld. En er is voor dat geld aardig wat te koop. Denk aan de Edifier Luna 5. Een erg indrukwekkende docking station, geluidtechnisch gezien. Of de JBL On Air. Die is iets duurder, maar heeft óók Airplay. Kortom: er is veel te krijgen in deze markt.

Conclusie
Sound Freaq zet met de Sound Platform een leuk ogende, prima functionerende iPod, iPhone docking station in de markt. Aangevuld met bluetooth en een aux-in, kan iedereen wel een apparaat koppelen. Geluidtechnisch zit het wel goed, maar is het ook niet heel bijzonder. Het is wat dat betreft een gemiddelde middenmoter.

Gerelateerde berichten

grimm-ls1-be

Review Grimm LS1be

We zijn verliefd. Betoverd… Ja: dit is één van – zo niet dé – de fraaiste luidsprekers die we ooit in handen hebben gehad. Zo… dat is eruit. Nu dan even uitleggen waarom. En proberen u ervan te overtuigen dat deze luidspreker helemaal niet prijzig is. Veel geld? Ja. Kunnen wij het betalen? Nee… En […]

Geithain RL 940 voorzijde tweeter

Review Geithain RL 940

U hoeft zich niet te schamen als u het merk Geithain niet kent. Het is een van origine Duits studiomerk. Het merk maakt uitsluitend luidsprekers. En dan actieve modellen. Wij testen de middelgrote ‘hoge segment’ RL 940.

Enigmacoustics Mythology M1

Review Enigmacoustics Mythology M1

Het woord Enigma heeft vele betekenissen, maar veelal komt het neer op een raadsel, een verbuiging of iets wat versleuteld is. Hoe is dat dan van toepassing op deze speaker met de naam Enigmacoustics Mythology M1? 

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker