web analytics

Review Sony WF-1000MX3 true wireless in-ears

Prijs: € 249

Weergave
Comfort
Features
Prijs
Sony WF-1000MX3 true wireless in-ears met case

Conclusie

De Sony WF-1000MX3 is een knap staaltje techniek. Ze klinken niet alleen erg goed ze spelen ook nog lang op een acculading, beschikken over actieve ruisonderdrukking én zitten comfortabel. Bovendien zijn ze voorzien van Bluetooth 5.0 en NFC, zit er een degelijke oplaadcase bij en is de bouwkwaliteit dik in orde. Met een prijs € 249,- zijn ze niet goedkoop maar hun geld meer dan waard.

Actieve Noise Cancelling

Inhoud

Het paradepaardje van de Sony WF-1000MX3 is de actieve noise cancelling (ANC), in goed Nederlands actieve ruisonderdrukking. De engineers bij Sony hebben het voor elkaar gekregen om twee microfoons in elke in-ear te plaatsen. Zo zou de in-ear niet alleen beter het omgevingsgeluid op moeten vangen maar ook stemmen moeten doorlaten wanneer u dat wenst.

Standaard vlakt ANC al het omgevingsgeluid uit maar deze Sony’s beschikken daarnaast over adaptieve ANC. Hierdoor kunnen zij selectief geluid uitvlakken of juist versterken. De in-ears kunnen zelf detecteren wat voor activiteit u onderneemt en de instelling daarop automatisch aanpassen. Loopt u bijvoorbeeld buiten dan wordt het omgevingsgeluid verzwakt doorgegeven, zit u stil dan wordt het omgevingsgeluid versterkt en verschuift de focus richting stemmen. Zit u in het OV dan zal de ruisonderdrukking op maximaal gezet worden en kunt u in alle rust geniet van muziek, of stilte.

De actieve ruisonderdrukking van de Sony WF-1000MX3 werkt bizar goed. In de auto op de snelweg horen we bijna geen motorgeluid, windgeruis en lawaai van de banden meer, uiteraard niet getest als bestuurder, dat lijkt ons nogal gevaarlijk. Ook op de redactie is het effect van ANC zeer groot. Het valt nu pas op hoeveel lawaai de luchtbehandelingsinstallatie in de redactieruimte eigenlijk maakt. Zodra we de ruisonderdrukking activeren is het stil. Bijna eng, zo stil.

Buiten op straat tijdens een wandeling is het een iets ander verhaal. Zonder de instellingen van de adaptieve ANC aan te passen geven de in-ears in onze oren teveel omgevingsgeluid door. Zo wordt het windgeruis versterkt en dat stoort. Dat is overigens wel aan te passen maar een windgeruisonderdrukking  tijdens het lopen zou erg fijn zijn. Sony’s over-ear hoofdtelefoons beschikken daar wel over, hopelijk komt dat ook naar de in-ears.

Draagcomfort

De in-ears zitten erg prettig, ook na enkele uren onafgebroken luisteren. Geen pijnlijke gehoorgang of uitvallende dopjes. Mochten de standaard siliconen oordopjes niet prettig zitten dan levert Sony oordopjes van een ander materiaal mee.

Logischerwijze blijven ze minder goed op hun plek tijdens echt actieve bezigheden. Maar daarin verschillen ze niets van andere true wireless in ears. Tijdens een wandeling blijven ze prima zitten maar op de fiets zal u ze eens in de zoveel tijd moeten aandrukken.

Accuduur

De accu’s in de Sony WF-1000MX3 gaan lang mee. We hebben zonder problemen ruim 6 uur kunnen luisteren zonder op te laden. Daarbij stond ANC uit. Opladen in de case werkt goed en na kwartiertje in de case kunt weer een kleine twee uur spelen. Het enige kleine punt van aandacht dat we hebben kunnen vinden is dat het niet mogelijk is om te zien hoe vol de accu van de case is.

Gerelateerde berichten

Focal Elegia

Review Focal Elegia over-ear hoofdtelefoon

Actieve Noise Cancelling InhoudFocal is goed bezig. De Sopra, Kanta en nieuwe Utopia zijn mooie luidsprekers. En op gebied van hoofdtelefoons… ook geen klagen. De Elear gebruiken we al vrij lang als één van de referentiemodellen. De Utopia was toch wel een stapje te ver voor ons. Nu zien we dat Focal een closed back […]

Review Chord Mojo

Actieve Noise Cancelling InhoudHet Britse Chord kennen we als een eigenwijs bedrijf. Niet alleen de vormgeving is opmerkelijk, ook de onderliggende technologie van met name de dacs is anders. Chord gelooft in eigen chips. Fpga’s met eigen software om eentjes en nulletjes om te zetten. Zo’n houding houden we wel van bij Alpha Audio. We […]

Geef een reactie