web analytics

Review Sony WF-1000MX3 true wireless in-ears

Voordelen

 • Noise Cancelling
 • Geluidskwaliteit
 • Draagcomfort

Nadelen

 • Niet de meest neutrale weergave
 • Laadstatus case
 • Prijs: € 249

  Weergave
  Comfort
  Features
  Prijs
  Sony WF-1000MX3 true wireless in-ears met case

  Conclusie

  De Sony WF-1000MX3 is een knap staaltje techniek. Ze klinken niet alleen erg goed ze spelen ook nog lang op een acculading, beschikken over actieve ruisonderdrukking én zitten comfortabel. Bovendien zijn ze voorzien van Bluetooth 5.0 en NFC, zit er een degelijke oplaadcase bij en is de bouwkwaliteit dik in orde. Met een prijs € 249,- zijn ze niet goedkoop maar hun geld meer dan waard.

  Actieve Noise Cancelling

  Inhoud

  Het paradepaardje van de Sony WF-1000MX3 is de actieve noise cancelling (ANC), in goed Nederlands actieve ruisonderdrukking. De engineers bij Sony hebben het voor elkaar gekregen om twee microfoons in elke in-ear te plaatsen. Zo zou de in-ear niet alleen beter het omgevingsgeluid op moeten vangen maar ook stemmen moeten doorlaten wanneer u dat wenst.

  Standaard vlakt ANC al het omgevingsgeluid uit maar deze Sony’s beschikken daarnaast over adaptieve ANC. Hierdoor kunnen zij selectief geluid uitvlakken of juist versterken. De in-ears kunnen zelf detecteren wat voor activiteit u onderneemt en de instelling daarop automatisch aanpassen. Loopt u bijvoorbeeld buiten dan wordt het omgevingsgeluid verzwakt doorgegeven, zit u stil dan wordt het omgevingsgeluid versterkt en verschuift de focus richting stemmen. Zit u in het OV dan zal de ruisonderdrukking op maximaal gezet worden en kunt u in alle rust geniet van muziek, of stilte.

  De actieve ruisonderdrukking van de Sony WF-1000MX3 werkt bizar goed. In de auto op de snelweg horen we bijna geen motorgeluid, windgeruis en lawaai van de banden meer, uiteraard niet getest als bestuurder, dat lijkt ons nogal gevaarlijk. Ook op de redactie is het effect van ANC zeer groot. Het valt nu pas op hoeveel lawaai de luchtbehandelingsinstallatie in de redactieruimte eigenlijk maakt. Zodra we de ruisonderdrukking activeren is het stil. Bijna eng, zo stil.

  Buiten op straat tijdens een wandeling is het een iets ander verhaal. Zonder de instellingen van de adaptieve ANC aan te passen geven de in-ears in onze oren teveel omgevingsgeluid door. Zo wordt het windgeruis versterkt en dat stoort. Dat is overigens wel aan te passen maar een windgeruisonderdrukking  tijdens het lopen zou erg fijn zijn. Sony’s over-ear hoofdtelefoons beschikken daar wel over, hopelijk komt dat ook naar de in-ears.

  Draagcomfort

  De in-ears zitten erg prettig, ook na enkele uren onafgebroken luisteren. Geen pijnlijke gehoorgang of uitvallende dopjes. Mochten de standaard siliconen oordopjes niet prettig zitten dan levert Sony oordopjes van een ander materiaal mee.

  Logischerwijze blijven ze minder goed op hun plek tijdens echt actieve bezigheden. Maar daarin verschillen ze niets van andere true wireless in ears. Tijdens een wandeling blijven ze prima zitten maar op de fiets zal u ze eens in de zoveel tijd moeten aandrukken.

  Accuduur

  De accu’s in de Sony WF-1000MX3 gaan lang mee. We hebben zonder problemen ruim 6 uur kunnen luisteren zonder op te laden. Daarbij stond ANC uit. Opladen in de case werkt goed en na kwartiertje in de case kunt weer een kleine twee uur spelen. Het enige kleine punt van aandacht dat we hebben kunnen vinden is dat het niet mogelijk is om te zien hoe vol de accu van de case is.

  Gerelateerde berichten

  Bowers Wilkins T7

  Quick Review: Bowers & Wilkins T7 Bluetooth speaker

  Actieve Noise Cancelling Inhoud 1. Inleiding2. Actieve Noise CancellingReactiesWeer even een korte, to-the-point review. Deze keer over de Bowers & Wilkins T7 bluetooth-speaker. Een mooi ding om te zien… dat staat eigenlijk wel buiten kijf. Maar klinkt het ook een beetje?  Post navigationTerug naar: Inleiding

  Denon AH-D600

  Review Denon AH-D600

  Actieve Noise Cancelling Inhoud 1. Inleiding2. Actieve Noise CancellingReactiesHoofdtelefoons van 399 euro zijn niet voor iedereen weggelegd. Echter: relatief gezien zijn hoofdtelefoons een goedkope manier om van hoogwaardige audio te genieten. Voor rond de 600 euro hebt u een geweldige set. Wij testen de Denon AH-D600 om te kijken of het een aanrader is voor […]

  Geef een reactie