Review Sony NW-WM1Z en MDR-Z1R

Sony NW-WM1Z

Conclusie

Sony kan het nog steeds: mooie spullen maken. de NW-WM1Z en MDR-Z1R komen gemakkelijk mee in de high-end wereld. De speler oogt goed, is prachtig in elkaar geschroefd en speelt op zéér hoog niveau. Dat geldt ook voor de MDR-Z1R. De hoofdtelefoon zit heerlijk en klinkt geweldig.

Als duo zet het een ontspannen, detailrijke en betrokken sound neer. Zonder korrel. En dat zorgt voor uren luisterplezier.

Het enige punt van kritiek is dat Sony weer zijn eigen kabels en bluetooth-protocol moet gebruiken. Erg irritant, want zo wordt je gedwongen richting andere Sony-producten. Ook zouden we graag WMA-lossless geïmplementeerd zien. Dat moet wel voor deze prijs.

Hoewel het prijskaartje (erg) pittig is, kunnen we er niet omheen dat de producten op hoog niveau spelen.

Specificaties

Specificaties MDR-Z1R

Materiaal Schaapsleder, aluminium, titanium.
Driver 70mm custom
Magneet Neodymium
Kabels Unbalanced en balanced
Soort ader Verzilverd koper
Lengte kabel 1,2 meter balanced, 3 meter unbalanced
Gewicht 385 gramg
Prijs 2200 euro

Specificaties NW-WM1Z

Materiaal Koper / verguld
Intern geheugen 256 GB / uitbreidbaar micro-sd
DAC Eigen dac: S-Master HX
Uitgangen USB, Balanced 4,4mm en 3,5mm
File formats AAC (niet DRM), AIFF, ALAC, DSD, FLAC, HE-AAC, Lineaire PCM, mp3, WMA (niet-DRM)
Bluetooth Ja: LDAC (Sony) en gewoon
Gewicht 455 gram
Prijs 3300 euro

Gerelateerde berichten

Divaldi AMP 02

Video Divaldi AMP 02 hoofdtelefoonversterker

Specificaties InhoudDivaldi – nee, dus niet Vivaldi. Wie? Wat? Ja, dat dachten wij ook. Maar dat is ook niet gek: het is een Pools merk dat eigenlijk nog niet echt in Nederland te krijgen is. Maar we wilden het toch even op video zetten. Het is namelijk best geinig spul! en nog – redelijk – […]

Review Arcam Solo Neo

Specificaties InhoudNiet iedereen wil een grote set in huis. Zeker niet als de ruimte het niet toelaat om een groot rek of meubel te plaatsen met grote vloerstaanders aan weerszijden. Voor die doelgroep zijn er de compactere systemen of natuurlijk alles-in-één oplossingen. Arcam speelt al langer in dat segment een rol. De Solo is een […]

8 reacties

 1. De Astell & Kern AK70 is iets betaalbaarder en heel tevreden over. Hij is wel zwaarder dan de vorige AK Jr. maar veel stabieler en hapert nooit. Ook het geluid (met Oppo PM3) vind ik een pak beter dan bij de AK Jr. Geen MQA, maar ik vermoed dat men bij de echte doorbraak van het formaat wel een firmware-update kan fixen.

  Er zijn ook andere goedkopere spelers (Sony, Pioneer, FIIO, Onkyo en enkele minder bekende merken), maar denk dat in de lagere prijsklasses de AK70 de Sony overstijgt.

  1. Dag arme donder,

   Ik begrijp wat je bedoelt. Er zijn al meerdere lezers geweest die gewezen hebben op dit feit. Ik ben een grote van alpha audio en zal dit altijd blijven maar ik hoop ook dat er nog voldoende spul tussen de 500 tot 2000 euro wordt besproken. De pareltjes vinden in dit segment lijkt me heel waardevol voor de meeste mensen met een normaal budget.
   Denk aan de brio, de musette, de sprout,…

   Maar eerlijk is eerlijk. De laatste drie reviews hier op alpha zaten goed onder de duizend euro. Dus er is nog wel degelijk aandacht voor betaalbaar spul. Een goed evenwicht vinden is natuurlijk wel een must. Het is niet al goud of koper dat blinkt.

   Vriendelijke groeten

   Geoffrey (ook een arme donder)

  2. Beste Arme donder,

   We proberen altijd een balans te vinden (zoals Geoffrey ook aangeeft). Soms hebben we wat meer duurdere spullen in een bepaalde periode en soms ook veel betaalbare spullen. Er komen zeker weer wat ‘normale’ apparaten aan. Overigens hebben we net de Teufel-set getest. Dat vinden wij toch wel heel betaalbaar (en erg goed voor het geld).

   Groet,

   Jaap

  1. Nee, geen MQA. Heb het op de persdag gevraagd. Ze weten ook niet of er plannen gaan zijn. Er zit een FPGA in, dus het kan wel erin geflasht worden.

   Ik vind het vooralsnog geen nadeel, omdat echte MQA-downloads zeer zeldzaam zijn. Als die wel grootschalig beschikbaar komen, zou het wel een must moeten zijn dat Sony deze klasse spelers gaat opwaarderen.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Shanling M0 portable mediaspeler

Review Shanling M0 portable mediaspeler