web analytics

Review Sonus Faber Sonetto 1

Voordelen

 • Detailrijk
 • Coherente Sound
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Kritisch op aansturing
 • Niets verhullend
 • Sonus Faber Sonetto 1

  Inleiding

  Inhoud

  Italië is gekend voor zijn snelle wagens, strak design en… passievolle bewoners. En óók voor zijn mooie luidsprekers. We bekijken vandaag de gloednieuwe, prachtig vormgegeven Sonus Faber Sonetto I monitorluidspreker. Het is zoals we gewend zijn van Sonus Faber een bijzondere verschijning. Maar klinkt deze kleine monitor net zo goed als dat hij oogt? We zoeken het uit voor u. 

  Sinds kort produceert Sonus Faber al zijn luidsprekers weer volledig in Italië. Op één of andere manier een prettige gedachte. Om sterker in het diverse hifi-landschap te staan vormen McIntosh laboratory, Audio Research, Wadia en Sonus Faber samen de McIntosh group (voorheen Fine Sounds Group). Een soort heilig kwartet. Eens kijken of deze luidspreker ons ook in hogere sferen kan brengen.

  Bouw en uiterlijk

  De Sonetto I is de kleinste monitor uit de reeks en ziet er erg stijlvol uit. Dit is één van de mooiste luidsprekers die redacteur in kwestie in zijn luisterruimte heeft gehad. Voor sommigen is het misschien te veel ‘bling bling’ maar wij vinden het design erg geslaagd.

  De combinatie van het wit met de zilveren accenten is een schot in de roos. De zwarte onderkant met de ingewerkte bass-poort komt dan weer terug in de woofer. Hierdoor kan u de luidsprekers relatief dicht bij de achtermuur plaatsen.

  Er zijn, naast onze witte versie, nog twee andere uitvoeringen te verkrijgen in de Sonetto reeks. High gloss black en een prachtige walnoot fineerversie die mooi past in een modern interieur. De kers op de spreekwoordelijk taart bevindt zich echter bovenaan de speaker. Het bovenblad is namelijk bekleed met zwart leder wat zorgt voor een klassevolle uitstraling.

  Speelt dit alles een rol bij de aankoop van een luidspreker? Zonder twijfel!

  De Sonetto I weegt 5,5 kg en is qua verhouding mooi in balans. Wil u nog wat meer fundament in de laagste regionen dan kan u terecht bij de Sonetto II. Die is wat breder om er de grotere woofer in te verwerken. Zoekt u nog meer fundament? Er zijn drie vloerstaanders te verkrijgen in deze reeks zodat er voor elke ruimte een passende oplossing beschikbaar is.

  Materialen

  De Sonetto heeft heel wat elementen uit de duurdere series meegekregen. Vooral de tweeter is een beauty. Het is een silk dome-tweeter met de zogenaamde DAD (Damped Apex Dome) technologie uit de reference serie. Deze technologie zorgt ervoor dat er minder fasefouten ontstaan in het hoogfrequente gebied. In feite dempt de ‘brace’ een klein, centraal gebied van de softdome waardoor er geen ‘anti-fase’ ontstaat. Er komt in mensentaal dus potentieel meer detail door in het hoog.

  De 15 cm grote woofer bestaat uit een combinatie van natuurlijke vezels gemengd met cellulose pulp. Een beproefd recept bij Sonus Faber. De mengeling van deze materialen is uniek voor de Sonetto reeks maar behoudt de Sonus Faber sound.

  Binnenin zit de Paracross Topology. Deze cross-over technologie komt wederom uit de topreeksen en moet door zijn ‘semi-balanced’ opzet met bepaalde componenten op de negatieve kant, zorgen voor meer contrast in de weergave. Kortom, ze hebben bij Sonus Faber best wel wat techniek in de nieuwe Sonetto gestoken. Of het geluid navenant is komt u zo meteen te weten.

  Gerelateerde berichten

  Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

  Inleiding InhoudHoewel draadloos enorm in opkomst is, zullen vele lezers toch gewoon gebruik maken van een kabeltje tussen de eindversterker en luidspreker. En net zoals bij luidsprekers komen kabels in vele vormen, maten en prijzen. Wij testen nu zeven luidsprekerkabels in de prijsklasse 160 euro tot 400 euro per twee meter paar. 

  analoog uit Dune HD Max

  Review Dune HD Max mediaspeler

  Inleiding InhoudDune is al een tijd actief in de wereld van netwerkspelers. Het merk heeft zich altijd gericht op het hogere segment. Mede door een blu-ray speler in te bouwen, of harde schijven in te bouwen. Al dan niet hot-swappable. Het bedrijf maakt uitsluitend gebruik van Sigma-chips. Waarschijnlijk omdat deze het toelaten de interface behoorlijk […]

  2 reacties

  1. Ben niet zo thuis in het technische.Deze speaker heeft een 4 ohm impedantie.Vaak zie ik 8 ohm of 6 ohm.Wat zegt dit? veel versterkers verdubbelen hun 8 ohm vermogen bij 4 ohm.

  Geef een reactie