web analytics

Review Sonus Faber Sonetto 1

Voordelen

 • Detailrijk
 • Coherente Sound
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Kritisch op aansturing
 • Niets verhullend
 • Prijs: € 1498

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Klank
  Prijs
  Sonus Faber Sonetto 1

  Inleiding

  Inhoud

  Italië is gekend voor zijn snelle wagens, strak design en… passievolle bewoners. En óók voor zijn mooie luidsprekers. We bekijken vandaag de gloednieuwe, prachtig vormgegeven Sonus Faber Sonetto I monitorluidspreker. Het is zoals we gewend zijn van Sonus Faber een bijzondere verschijning. Maar klinkt deze kleine monitor net zo goed als dat hij oogt? We zoeken het uit voor u. 

  Sinds kort produceert Sonus Faber al zijn luidsprekers weer volledig in Italië. Op één of andere manier een prettige gedachte. Om sterker in het diverse hifi-landschap te staan vormen McIntosh laboratory, Audio Research, Wadia en Sonus Faber samen de McIntosh group (voorheen Fine Sounds Group). Een soort heilig kwartet. Eens kijken of deze luidspreker ons ook in hogere sferen kan brengen.

  Bouw en uiterlijk

  De Sonetto I is de kleinste monitor uit de reeks en ziet er erg stijlvol uit. Dit is één van de mooiste luidsprekers die redacteur in kwestie in zijn luisterruimte heeft gehad. Voor sommigen is het misschien te veel ‘bling bling’ maar wij vinden het design erg geslaagd.

  De combinatie van het wit met de zilveren accenten is een schot in de roos. De zwarte onderkant met de ingewerkte bass-poort komt dan weer terug in de woofer. Hierdoor kan u de luidsprekers relatief dicht bij de achtermuur plaatsen.

  Er zijn, naast onze witte versie, nog twee andere uitvoeringen te verkrijgen in de Sonetto reeks. High gloss black en een prachtige walnoot fineerversie die mooi past in een modern interieur. De kers op de spreekwoordelijk taart bevindt zich echter bovenaan de speaker. Het bovenblad is namelijk bekleed met zwart leder wat zorgt voor een klassevolle uitstraling.

  Speelt dit alles een rol bij de aankoop van een luidspreker? Zonder twijfel!

  De Sonetto I weegt 5,5 kg en is qua verhouding mooi in balans. Wil u nog wat meer fundament in de laagste regionen dan kan u terecht bij de Sonetto II. Die is wat breder om er de grotere woofer in te verwerken. Zoekt u nog meer fundament? Er zijn drie vloerstaanders te verkrijgen in deze reeks zodat er voor elke ruimte een passende oplossing beschikbaar is.

  Materialen

  De Sonetto heeft heel wat elementen uit de duurdere series meegekregen. Vooral de tweeter is een beauty. Het is een silk dome-tweeter met de zogenaamde DAD (Damped Apex Dome) technologie uit de reference serie. Deze technologie zorgt ervoor dat er minder fasefouten ontstaan in het hoogfrequente gebied. In feite dempt de ‘brace’ een klein, centraal gebied van de softdome waardoor er geen ‘anti-fase’ ontstaat. Er komt in mensentaal dus potentieel meer detail door in het hoog.

  De 15 cm grote woofer bestaat uit een combinatie van natuurlijke vezels gemengd met cellulose pulp. Een beproefd recept bij Sonus Faber. De mengeling van deze materialen is uniek voor de Sonetto reeks maar behoudt de Sonus Faber sound.

  Binnenin zit de Paracross Topology. Deze cross-over technologie komt wederom uit de topreeksen en moet door zijn ‘semi-balanced’ opzet met bepaalde componenten op de negatieve kant, zorgen voor meer contrast in de weergave. Kortom, ze hebben bij Sonus Faber best wel wat techniek in de nieuwe Sonetto gestoken. Of het geluid navenant is komt u zo meteen te weten.

  Gerelateerde berichten

  Atoll IN 200 Signature

  Review Atoll IN 200 Signature

  Inleiding InhoudBonjour tout le monde! Vandaag gaan we de Franse toer op met de Atoll IN 200 Signature. Een bijzonder fraaie geïntegreerde versterker die volledig in Frankrijk gemaakt wordt. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. We ontvangen een nagelnieuw exemplaar via Belram hifi. Die zijn inmiddels al meer dan vijftien jaar importeur van het Franse […]

  Review Cantatis Overture 192 geluidskaart

  Inleiding InhoudCantatis. Niet iedereen zal het kennen. Geen nood: wij ook niet voordat importeur Audio Plus ons een exemplaar van de Overture 192 geluidskaart in handen schoof. Dit is bijzonder, meldt hij erbij. Dat is genoeg reden voor ons om een kritische blik te werpen op een product! 

  2 reacties

  1. Ben niet zo thuis in het technische.Deze speaker heeft een 4 ohm impedantie.Vaak zie ik 8 ohm of 6 ohm.Wat zegt dit? veel versterkers verdubbelen hun 8 ohm vermogen bij 4 ohm.

  Geef een reactie