web analytics

Review: Sonos VS Bluesound

Prijs: € 499

Bluesound VS Sonos

Conclusie

In deze Versus-test, hebben we de Sonos Play 5 tegenover de Bluesound Pulse Mini gezet. Wij hadden de verwachting dat er één grote duidelijke winnaar zou zijn. Maar dat is niet het geval. Ondanks dat het beide netwerk speakers/spelers zijn, richten de fabrikanten zich op een compleet andere doelgroep. Dit blijkt ook de rode lijn in deze test te zijn. De twee producten onderscheiden zich op innovatie en gebruiksgemak (Sonos) tegenover Hifi kwaliteit en functionaliteit (Bluesound). Voor de aanschaf van een Sonos of Bluesound, zal u zich moeten afvragen in welke doelgroep u zich thuis voelt.

Eindconclusie

De twee grote merken in de streaming industrie tegen over elkaar zetten, welke idioot zou dat nou doen? Alpha-audio, aangenaam. We hebben de Sonos Play 5 tegenover de Bluesound Pulse Mini. Gedurende de test heeft Bluesound de prijs van de Pulse Mini verlaagd. Hier hadden wij niet op geanticipeerd. Als we alle punten bij elkaar optellen, dan zien we dat de Pulse Mini met 1 punt meer heeft gewonnen. Dit heeft alles te maken met de huidige prijs van 399 euro. Wij hadden zelf verwacht dat de Sonos Play 5 zou winnen. Wij zijn namelijk van mening dat de Play 5 het beste product is in de gehele Sonos productlijn. Het biedt de gebruiker veel innovatie en gebruiksgemak. Tel daarbij op dat ze 6 driver units in de Play 5 hebben gestopt. Dat zorgt voor een hoop audio. Maar we zien wel dat Sonos zich niet op de Hifi gebruiker focust. Daarvoor moet u bij Bluesound zijn. We leveren dan iets aan innovatie en gebruiksgemak in, maar krijgen daar High Res ondersteuning en MQA voor terug.

Aan het eind van deze test kunnen we een duidelijke conclusie trekken. De aanschaf van een netwerk speler of speaker heeft te maken met de eisen die U heeft. U kunt met deze test heel makkelijk beslissen of U in de doelgroep van Sonos of Bluesound thuis hoort.

De scoretabel

Sonos Play 5Bluesound Pulse Mini
Software / Hardware98
Geluidskwaliteit89
Functionaliteit – Prijs89
Eindscore2526

 

 

Gerelateerde berichten

Metrum Baby Ambre

Video Metrum Acoustics Baby Ambre

Eindconclusie Inhoud 1. Inleiding2. Spelregels3. Sonos4. Bluesound5. Tussentijdse conclusie6. Geluidskwaliteit7. Sonos Play 58. Bluesound Pulse Mini9. Prijs / kwaliteit10. EindconclusieReactiesWe kregen vandaag een pakketje op de deurmat met een inhoud waar we wel op zaten te wachten: de Metrum Acoustics Baby Ambre… een klein, schattig, lief ROON endpoint… Het broertje – of zusje – van […]

Raumfeld Cube

Review Raumfeld Cube

Eindconclusie Inhoud 1. Inleiding2. Spelregels3. Sonos4. Bluesound5. Tussentijdse conclusie6. Geluidskwaliteit7. Sonos Play 58. Bluesound Pulse Mini9. Prijs / kwaliteit10. EindconclusieReactiesGemak en stijl: dat moet het doel van Raumfeld (Teufel) zijn geweest toen ze de Raumfeld Cube aan het ontwikkelen waren. De Raumfeld Cube – de naam zegt het natuurlijk al – is een vierkant doosje […]

1 reactie

Geef een reactie