web analytics

Review: Sonos VS Bluesound

Prijs: € 499

Bluesound VS Sonos

Inleiding

Het is een tijdloze strijd. Licht tegen donker, yin & yang, Ferrari tegenover Porsche. Je was een fan van de Beatles of van de Stones. In de 21ste eeuw zijn twee merken die vechten in de streaming HiFi hoek. Als twee zwaargewichten in een bokswedstrijd, lijken de merken Sonos en Bluesound te vechten om de titel wereldkampioen. Maar…is dat ook een terechte aanname. Want een aanname is the Mother of all fuck ups.

Sonos hebben we bij Alpha audio vaker getest, zoals de Play 5. Ook Bluesound is bij ons geen vreemde. Zo hebben we onder meer de Pulse soundbar getest. Wij gebruiken zelfs de producten dagelijks, zowel op kantoor als thuis. Het leek ons daarom een goed idee om deze twee merken eens tegen over elkaar te zetten, maar wel met een puur Hollands randje. We hebben namelijk de Sonos Play 5 tegen over de Bluesound Pulse mini gezet. Ja wij weten dan de Bluesound Pulse 2 een tegenstander is die in de zelfde gewichtsklasse zit als de Sonos Play 5. Maar ook wij zijn echte Hollanders en hebben gekeken naar de prijs. Zowel de Play 5 als de Pulse mini zitten in de categorie van 500 tot 600 euro. Zeker met de feestdagen wil er nog wel eens met de prijs gestunt worden.

(Opmerking; tijdens het schrijven van de test heeft Bluesound de complete productlijn een facelift gegeven. Wij beschikte op dat moment niet over de Pulse Mini I. We hebben gekozen om de test toch af te ronden met de Pulse Mini.)

Gerelateerde berichten

Bluesound Pulse touchpanel

Review Bluesound Pulse

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Spelregels3. Sonos4. Bluesound5. Tussentijdse conclusie6. Geluidskwaliteit7. Sonos Play 58. Bluesound Pulse Mini9. Prijs / kwaliteit10. EindconclusieReactiesBluesound is pas 1,5 jaar actief op de Nederlandse streamingmarkt en werd destijds getipt als een serieuze concurrent voor het merk Sonos. Iets meer dan een jaar geleden kon dat daadwerkelijk vanaf dit platform bevestigd worden […]

Tool Fear Inoculum

Review – Tool – Fear Inoculum

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Spelregels3. Sonos4. Bluesound5. Tussentijdse conclusie6. Geluidskwaliteit7. Sonos Play 58. Bluesound Pulse Mini9. Prijs / kwaliteit10. EindconclusieReactiesWe schrijven te weinig muziekreviews op Alpha Audio. De reden is heel eenvoudig: tijd, capaciteit… Maar deze kunnen we niet overslaan. Na dertien jaar komt het Amerikaanse TOOL ineens met Fear Inoculum. En poe: wat een […]

1 reactie

Geef een reactie