web analytics

Review Sonos AMP

Prijs: € 699

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Sonos AMP

Een soort van soundbar?

Inhoud

Sonos AMP

Bij het installeren van de Sonos Amp, wordt er in de app gevraagd of wij er muziek mee gaan luisteren of dat de Sonos Amp bij de tv komt. Kiezen we voor de laatste optie, dan wordt de HDMI ARC geactiveerd. We hebben dan het geluid van tv over de Sonos Amp lopen. Leuk met Indiana Jones of Jurassic Park. Maar dat truukje kan de Beam van Sonos ook. Een groot voordeel van zelf speakers uitzoeken, is dat een subwoofer al snel overbodig wordt. En juist de subwoofer is vaak een gemis bij soundbars.

De gouden combinatie met de B&W 606 S2 laten we niet meer los. Ook bij de film beleving blijkt dat een goede keuze. We horen een bijzonder strak laag, samen met details voor de special effecten. We koppelen er nog twee achter kanalen bij: de twee Sonos One spekaers. Eentje links en eentje rechts. Dat geeft wat meer de bioscoop ervaring mee. Er is duidelijk een surround effect hoorbaar. Maar hou er rekening mee dat dit geen echt surround is. Het is namelijk een dobly mix down.

Het voorste midden kanaal wordt gecreëerd vanuit links en recht voor. Dit zien we vaker bij soundbars die georiënteerd zijn muziek. Maar het laat wel zien dat Sonos zich op een grote inzetbaarheid van de Amp richt.

Heel stiekem… vinden wij deze combinatie van de Sonos Amp en B&W speakers een stuk beter dan de Sonos soundbar. Niet doorvertellen, Alpha-audio geheimpje.

Putjes van kritiek

Is de Sonos Amp dan helemaal geweldig en liepen we nergens tegen aan? Helaas zijn er wel een paar dingen. We hebben er 2 uur over gedaan om de Sonos Amp op de redactie werkend te krijgen door spanning tree problemen (wifi en kabel bleven beide aan waardoor er een netwerk-loop ontstaat). Nou moeten we toegeven dat het netwerk op de redactie een stuk complexer is dan een gemiddeld thuis netwerk. In een eenvoudige thuis netwerk hadden we dit probleem niet.

Daarnaast moeten we het over de olifant in de kamer hebben. High Res muziek. De natte droom van iedere muziek liefhebber. Onze muziek server staat er vol mee. Waarschijnlijk van iedere audiofiel. Maar de Sonos Amp speelt geen High Res muziek af. Dat is best gek, want Sonos richt juist de pijlen op de Hifi doelgroep. Dit is dan ook een gemis in de functionaliteit. Het is zo jammer, want de Sonos Amp heeft zoveel goede aspecten aan boord die het een geweldige versterker/streamer maken. Met ondersteuning voor High Res muziek, zouden de gevestigde merken in hifiland het een stukje moeilijker krijgen. Tuurlijk horen wij de kritische zeggen: “Er zit toch een RCA-aansluiting op?” Maar daar wil men een platenspeler op aansluiten. Zouden we daar een externe streamer op aansluiten, dan missen we juist de Sonos eenvoud.

Dus Sonos! Effe doorkomen met die software update voor High Res muziek!

Gerelateerde berichten

Sonos S5

Een soort van soundbar? InhoudSonos heeft inmiddels een erg gedegen reputatie opgebouwd als het gaat om streaming audio systemen. Het merk dat in California gevestigd is en zijn design gebaseerd heeft op een opwarmplaat ? dit is geen grap ? heeft nu een ?stand alone? luidspreker gemaakt: de S5. Ideaal voor de slaapkamer, keuken, of […]

Geef een reactie