web analytics

Review Sonos AMP

Sonos AMP

Muziek

De Sonos Amp is eenvoudig geïnstalleerd. Zeker als er al Sonos producten in huis staan. Bij het installeren kunnen we ook gebruik maken van True play. Dat blijft ook een goed stukje innovatie van Sonos. Binnen een paar minuten kunnen we naar muziek luisteren over de T+A speakers.

De aansturing van de speaker is goed. We horen duidelijk verschillende elementen in de muziek. Dat is zeker positief. We luisteren naar Adele, 10cc en Michael Jackson. Hier lopen we meteen tegen de Loudness van Sonos aan. Ja het is leuk voor een feestje, maar daar blijft het ook bij. Zet die troep uit. De muziek wordt direct eerlijk(er) en wij kunnen er langer naar luisteren.

Het beeld dat de Sonos Amp met de oude speaker neerzet is goed. We horen controle over de speaker en verschillende elementen in de muziek. Maar we merken dat er meer in inzit.

Met de Focal sopra Nr 1 en later de DALI Phantom 280S, maken we een grote sprong omhoog. De Focal en DALI zijn geen eenvoudige speakers om aan te sturen. Hier moet een goede en krachtige versterker achter. Met de Sonos aangesloten, besluiten we dezelfde muziek te luisteren. Hier horen we duidelijk dat de Sonos Amp zijn grens heeft gevonden.

De Sonos heeft hoorbaar moeite met de aansturing van de speakers. Even voor de beeldvorming, de speakers zijn 4000 euro per stuk. De speakerkabel is de audioquest Oak en kost rond de 4000 euro. Redelijke overkill. Bij 10cc horen we geen onderscheidt in de elementen van de muziek. Het klontert bij elkaar. Bij de stem van Adele is er geen controle en schiet de stem alle kanten op.

Match!

Dan de nieuwe B&W 606. Dit is een geweldige speaker. Lees zeker onze review daar over. De B&W 606 S2 laat zich makkelijker aansturen en valt qua prestaties in de categorie Hifi. Bij het luisteren gebeurt er iets bijzonders. De Sonos Amp en de B&W 606 S2 blijkt een gouden combinatie. Ze vullen elkaar aan.

Adele sprankelt en Michael Jackson klinkt als een smooth criminal. De Sonos Amp heeft hoorbaar controle over de B&W 606. Wij willen er langer naar luisteren en dat is altijd een positief punt.

Gerelateerde berichten

Bluesound Node 2

Impressie Bluesound Node 2

Muziek InhoudOp 25 augustus heeft AND Benelux de nieuwe Bluesound-serie laten zien aan de pers. Dit bleek meer dan alleen maar een nieuw jasje. De nieuwelingen hebben talloze ingangen, standaard bluetooth, betere wifi en bijvoorbeeld touch-bediening op het apparaat zelf. Handig! Wij bekijken vandaag de nieuwe Node 2. 

AudioQuest Kabels

Massatest AudioQuest USB-kabels

Muziek InhoudUSB-kabels en audio; er is al veel over geschreven. Jaap?s artikel ?De USB-kabelmythe? leverde zoveel heftige reacties op dat enkele discussianten op de alom gevreesde Alpha-Audio blacklist terechtkwamen. Toch blijven we ons afvragen: hoe zit dat nu met USB? We testen álle AudioQuest USB-kabels! 

Geef een reactie