web analytics

Review Sonos AMP

Prijs: € 699

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Sonos AMP

Muziek

De Sonos Amp is eenvoudig geïnstalleerd. Zeker als er al Sonos producten in huis staan. Bij het installeren kunnen we ook gebruik maken van True play. Dat blijft ook een goed stukje innovatie van Sonos. Binnen een paar minuten kunnen we naar muziek luisteren over de T+A speakers.

De aansturing van de speaker is goed. We horen duidelijk verschillende elementen in de muziek. Dat is zeker positief. We luisteren naar Adele, 10cc en Michael Jackson. Hier lopen we meteen tegen de Loudness van Sonos aan. Ja het is leuk voor een feestje, maar daar blijft het ook bij. Zet die troep uit. De muziek wordt direct eerlijk(er) en wij kunnen er langer naar luisteren.

Het beeld dat de Sonos Amp met de oude speaker neerzet is goed. We horen controle over de speaker en verschillende elementen in de muziek. Maar we merken dat er meer in inzit.

Met de Focal sopra Nr 1 en later de DALI Phantom 280S, maken we een grote sprong omhoog. De Focal en DALI zijn geen eenvoudige speakers om aan te sturen. Hier moet een goede en krachtige versterker achter. Met de Sonos aangesloten, besluiten we dezelfde muziek te luisteren. Hier horen we duidelijk dat de Sonos Amp zijn grens heeft gevonden.

De Sonos heeft hoorbaar moeite met de aansturing van de speakers. Even voor de beeldvorming, de speakers zijn 4000 euro per stuk. De speakerkabel is de audioquest Oak en kost rond de 4000 euro. Redelijke overkill. Bij 10cc horen we geen onderscheidt in de elementen van de muziek. Het klontert bij elkaar. Bij de stem van Adele is er geen controle en schiet de stem alle kanten op.

Match!

Dan de nieuwe B&W 606. Dit is een geweldige speaker. Lees zeker onze review daar over. De B&W 606 S2 laat zich makkelijker aansturen en valt qua prestaties in de categorie Hifi. Bij het luisteren gebeurt er iets bijzonders. De Sonos Amp en de B&W 606 S2 blijkt een gouden combinatie. Ze vullen elkaar aan.

Adele sprankelt en Michael Jackson klinkt als een smooth criminal. De Sonos Amp heeft hoorbaar controle over de B&W 606. Wij willen er langer naar luisteren en dat is altijd een positief punt.

Gerelateerde berichten

Overzicht Lumin Auralic

Videobespreking Lumin D2 en Auralic Aries G2

Muziek InhoudOp verzoek van heel wat vragen van u – de lezers – hebben we de Lumin D2 en Auralic Aries G2 in het rek gezet. Twee nieuwe streamers. Twee totaal verschillende streamers. Want de Auralic is een streaming bridge – een dac-loze streamer – en de Lumin D2 heeft wel een dacje aan boord. […]

Teufel Raumfeld Connector ²

Review Teufel Raumfeld Connector ²

Muziek InhoudDe markt voor streaming audio wordt steeds breder gedragen en kent een toenemende mate van acceptatie door muziek- en audioliefhebbers. Gelijktijdig denderen de ontwikkelingen op het gebied van apparatuur en het aanbod van muziekdiensten onverminderd voort. Ook fabrikant Teufel heeft inmiddels een aardige lijn met streaming producten, varierend van (actieve) WLAN speakers tot en […]

Geef een reactie