web analytics

Review Sonos AMP

Sonos AMP

Voor wie?

Q bij de set

Dit lijkt misschien een gekke vraag, maar het is de moeite waard om te beantwoorden (of een poging te doen). De Sonos doelgroep is niet dezelfde doelgroep als de mensen in de Hifi doelgroep. Sonos gebruikers willen een makkelijk product dat goed klinkt. Geen poespas, het moet gewoon werken. Daarnaast moet het er ook gelikt uitzien. Stijlvol en design zijn hier sleutelwoorden. Deze doelgroep vindt het heerlijk om gewoon muziek of radio aan te hebben. Wij zien hier wel overeenkomsten met Apple.

De Hifi doelgroep wil zelf in controle zijn. Zelf een versterker uitzoeken, zelf speakers en ook nog fine tunen met de juiste speaker kabel. De NAD C338 is echt zo een versterker voor Hifi liefhebbers en heeft de zelfde prijs als de Sonos Amp. De NAD biedt zelfs de streaming mogelijkheden.

De Sonos Amp richt zich dus qua product op de hifi doelgroep. Wij denken namelijk dat er in de Sonos doelgroep ook een groepje mensen zit, die wel de vrijheid wilt hebben om zelf een speaker te kiezen. Die neigen naar Hifi en wellicht de eenvoud van het Sonos ecosysteem en de bediening geweldig vinden. Wij denken dat Sonos met de nieuwe Amp een goede voet tussen de deur kan krijgen in de hifimarkt. Dat heeft met een paar dingen te maken. De Sonos Amp kan ingezet worden voor muziek, maar ook film. De ondersteuning in het ecosysteem en de aansturing van de Sonance speaker die er aankomen. En niet te vergeten: Sonos heeft ook de ondersteuning voor domotica verder uitgebreid. Dus integratie in een slim huis.

Gerelateerde berichten

Mytek Manhattan

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp

Voor wie? InhoudWie de pagina’s van Alpha-Audio al langer volgt, zal het niet verbazen dat we houden van merken die zich (ook) richten op professionele audio. Pro audio heeft een prettig soort nuchterheid, simplesse en no nonsense. Een van de voordelen is bovendien dat de prijs vrij goed is te herleiden. Dat is ook wel […]

Bryston BDP-2

Review Bryston BDP-2 Digital Player

Voor wie? InhoudDe Bryston BDP-2 van Bryston is reeds een paar jaar verkrijgbaar en normaliter betekent dit tijd voor een nieuw model. Maar niet bij Bryston. De fabrikant lanceert gewoon een firmware update. Reden genoeg voor Alpha-Audio om de BDP-2 eens goed te reviewen.

Geef een reactie