Review Sonos AMP

Voordelen

 • Design
 • Eenvoud
 • Geluidkwaliteit
 • HDMI

Nadelen

 • Geen High Res
 • Niet geschikt voor complexe/zware speakers
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Sonos AMP

  Inleiding

  Misschien heeft u ondertussen onze korte video review al online gezien, maar misschien leest u liever de review. Wij zijn dan ook één van de eersten in Nederland die de nieuwe Sonos Amp mochten testen. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. Sinds de aankondiging van begin februari konden wij niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Ook zo benieuwd?

  Wij ontvangen eerder dan verwacht, een grote doos van Sonos. De gloednieuwe Sonos Amp en twee keer een Sonos One. Dat zijn een hoop mogelijke opstellingen om te testen. Wij willen in de test van de Sonos Amp ons richten op twee gebieden: de HiFi-kant en aan de andere kant willen we ook de av-mogelijkheden belichten. De Sonos AMP beschikt namelijk over HDMI-ARC. In die opstelling komen de twee Sonos’ One ook van toepassing.

  Specificaties

  “Tja, daar komen we niet heel ver mee” Dat was onze reactie toe we de specificaties opzochten van de niewe Sonos Amp. We kunnen lezen dat de nieuwe Sonos Amp 125 watt @ 8 ohm heeft. Maar daar blijft het ook bij. Dempingwaarde? Vermogen bij 4 Ohm? Continuvermogen? Dat zouden cijfers zijn waar wij een voorselectie kunnen doen om speakers met een versterker te matchen en vice versa.

  Ook de stroomvoorziening – VoltAmpere – speelt een grote rol. Dit geeft een versterker controle over de speakers. Even simpel gezegd. Dus wij voeren de test (deels) op de gok uit. Een soort trail en error. Voor de meeste hifi liefhebbers is dit een bekend verhaal. Zorgen dat alle audio apparatuur in harmonie met elkaar muziek kan afspelen.

  Design

  Wij vinden het design van de Sonos Amp subliem. We vinden het design wat weg hebben van een Mac Mini, maar dan iets groter.

  Aan de voorkant vinden we de touch bediening. Dat zorgt voor een strak plaatje. Geen uitstekende knoppen, prachtig. Aan de achterkant vinden we de aansluitmogelijkheden. We zien 2x een ethernet aansluiting, een RCA-aansluiting, de HDMI-ingang voor ARC of een optisch signaal (met een dongle), de subwoofer aansluiting en uiteraard de speaker terminals. Niet te vergeten de draadloze verbindingen: Airplay2 en wifi.

  De Sonos Amp voelt en ziet eruit als een echte Hifi versterker. Dat heeft Sonos goed gedaan. Zeker over de speaker terminals is over nagedacht. Dit zijn namelijk pluggen die u uit de achterzijde kunt halen. Vervolgens kunt u de ‘gaten’ gebruiken voor banaanpluggen óf een kabel in de plug doen en deze weer terugplaatsen. Geniaal! Daar is over nagedacht. Wij vinden het een geweldige oplossing. Welke Hifi fabrikant heeft dat nou in zijn versterkers zitten?

  Voor de speakers besluiten we speakers van onze budget test te gebruiken, de nieuwe B&W 606 S2. Daarnaast nog de Focal Sopra Nr 1 en de DALI Phantom 280S. Dat zijn 3 totaal verschillende speakers. Hierdoor kunnen we goed afbakenen waar de grens van de Sonos Amp ligt.

   

  1 reactie

  Geef een antwoord